Moduláris festmények: fénykép a festmények belsejében több részből

Moduláris festmények jelentek meg a belső térben. Azonban nagyon gyorsan népszerűségre tettek szert. És ez nem meglepő, mert lehetővé teszik, hogy sokféle módon díszítse a szobát. Ugyanakkor nem kell külön erőfeszítéseket tennie, és sok pénzt kell költenie..

A moduláris kép létrehozása érdekében a szakértők töredékekre osztják a rajzot. Mindegyiket felviszik a vászonra, majd egy speciális hordágyra nyújtják. Érdekes, hogy nincsenek speciális szabványok, mert a vászon vízszintesen, függőlegesen, átlósan nyújtható, és összetett geometriai alakzatokra is felosztható, például hatszög. A töredékek általában nem illeszkednek a keretekbe. Ellenkező esetben nehéz lenne érzékelni a rajz integritását. Kezdetben nincs szabályozva, hogy a rajz hány részre lesz felosztva. A tény az, hogy annyi rész lehet, amennyit csak akar. Minden attól függ, hogy mekkora a vászon, és milyen a tervező fantáziája..

Fontos megjegyezni! A vonalaknak, amelyek mentén a rajz fel van osztva, a lehető legnagyobb mértékben ragaszkodniuk kell a történethez. Minden egyes töredéknek harmonikusan kell kinéznie.

Moduláris festmények online áruháza szállítással Oroszországban:

Moduláris festmények online áruháza szállítással Oroszországban:

A töredékek és az alak tetszőleges lehet, de vannak bizonyos követelmények:

 • a töredék egyik oldala nem lehet kevesebb, mint 30 centiméter;
 • a töredék mérete a szoba méretétől függ;
 • általánosan elfogadott méreteket vesznek figyelembe: szélesség 1,2-1,7 méter, magasság – 80 centiméter és 1,2 méter között.

Általában a darabok fő alakja négyzet vagy téglalap..

A modern moduláris festményeknek köszönhetően bizonyos dinamizmus, “zest” jelenik meg a belső térben. A design exkluzívvá válik, ami megfelel a tulajdonos karakterének.

Több részből álló festményekTöbb részből álló festmények

Helyek moduláris festményekhez a szobában

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kép töredékei nem illeszkednek a keretekbe, a vászon észlelésének dinamizmusa és integritása jön létre. A következő modul elrendezéseket különböztetjük meg:

 • alapértelmezett. A modulok egymás mellett, azonos szinten helyezkednek el;
 • lépcsőház. Minden további töredéket az előzőhöz képest eltolással lógnak ki, és az eltolást különböző irányokban hajtják végre – jobbra és felfelé, lefelé és balra stb.
 • átlós. A modulok egyenes vonalban vannak elrendezve, amely átlósan a helyiség padlójához van irányítva;
 • geometriai. Az egyes töredékek geometriai alakzatba – ovális, négyzet alakú, sokszög – vannak csoportosítva.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a megnevezett opciók nem kimerítő lehetőségek a képmodulok elrendezésére. Minden attól függ, hogy milyen dekoratív hatást szeretne elérni..

A moduláris kép létrehozása érdekében a szakértők töredékekre osztják a rajzot.

Ugyanazok a törvények lépnek hatályba, mint más típusú belsőépítészet esetén:

 • ha a kompozíciót függőlegesen nyújtják, akkor vizuálisan növeli a szoba magasságát;
 • a vízszintesen megnyúlt festmények vizuálisan megnövelik egy kis helyiséget;
 • a képen látható nagy fényképek kis helyet fognak kibővíteni;
 • A panoráma moduláris festmények még a kis helyiségekben is tágasság érzetét keltik.

Moduláris festmények különböző helyiségekben, fotó:

Moduláris festmények különböző helyiségekben, fotó:

Például egy nappaliban a moduláris festmények dekorációként szolgálhatnak bizonyos területeken. A kandalló közelében a festmény vonzza a vendégeket az otthon melegének tűzhelyébe. Ha azt szeretné, hogy a szobája a lehető vendégszeretőbb legyen, akkor moduláris festményeket kell felakasztania a kanapéra..

Moduláris festményt elhelyezhet egy polcon a dekoratív kandalló mellett. Eredetinek fog kinézni, ha más díszítő elemeket is hozzáad a kompozícióhoz – gyertyákat, vázákat stb..

moduláris festmények a nappali belsejében fotó

A konyhában a moduláris kép azonnal a technológiai tér érzését kelti. Figyelemre méltó, hogy ez lehetővé teszi a tulajdonos ízlésének meghatározását. Általában italok, gyümölcsök, virágok és készételek képeit függesztik fel a konyhában. Egészen más kérdés a külső elemek bejuttatása a helyiségbe. Ez azt jelenti, hogy a kép szűk utcákat, éjszakai várost, mezőt vagy tengeri tájat ábrázolhat, mákkal benőtten..

A hálószoba belsejében lévő moduláris festményeknek, a hálószobákban lógó fényképeknek pasztell, szelíd színekkel kell rendelkezniük. Virágok, virágzó mezők, lírai festmények – mindez megfelelő ebben a szobában. Általában a hálószobában lévő moduláris festményeket nem az ablak közelében helyezik el. Ellenkező esetben a fény ellen kell néznie, ami zavarja a kép normál megjelenítését..

festmények a falon a fénykép több részébőlFestmények a falon több részből, fotó

A gyerekszobákban is lógnak moduláris festmények. A kép tartalma ebben az esetben a gyermek korától függ. A legegyszerűbb rajzok gyerekeknek megfelelőek. A “kép” minden darabját akár többszínű figurává is teheti. Az idősebb gyermekeknél rajzfilmfigurákkal ellátott képeket használnak. A saját fényképekkel készült képek, sport témák alkalmasak a serdülők számára..

Ha a festményeket fel kell függeszteni a folyosón, akkor itt minden ember számára érthető, világos geometriai formák alkalmasak. A bejárati területen az ember nem marad sokáig, így nincs sok idő a festmények megtekintésére.

Moduláris festmények tervezése a belső térben

Moduláris festmények tervezése a belső térben

Annak érdekében, hogy festményei a lehető leghasznosabbak legyenek a belső térben, díszítsék, bizonyos szakértői tanácsokat kell követnie. Tehát nem illik a festmények élénk színeit használni olyan helyiségekben, ahol egy személy pihen és pihen. Ha kicsi a hely, akkor a hegyek, a tenger képével ellátott képek segítenek annak növelésében. A festmény méretét mindig a fal méretéhez kell igazítani. Minél nagyobb a fal, annál nagyobbnak kell lennie a kép szegmenseinek, és fordítva..

Tanács! Mielőtt a festményeket a falra akasztaná, mielőtt a horgokba hajtana, ragasztószalaggal jelölje meg azokat a helyeket, ahol az egyes szegmensek lógni fognak. Így értékelheti a durva képet. Sokkal könnyebb újra ragasztani a matricákat, mint visszacsavarni a kampókat..

A festményeknek meg kell felelniük a bútor méretének. A legjobb, ha szélessége 25 százalékkal kisebb, mint annak a bútornak vagy tárgynak a szélessége, amelyre a kép fel van függesztve..

Moduláris festmények katalógusa az online áruházban: 

Tanács! Mielőtt képeket akasztana a falra, mielőtt belehajtana a horgokba, ragasztószalaggal jelölje meg a helyeket

Műfaj szerint rajzot kell választania a szoba rendeltetése alapján. Természetesen lehetnek kivételek, de ezeket alaposan meg kell fontolni. Például a konyhában felfüggeszthet egy absztrakt festményt, valamint egy tájat.

Műfaj szerint rajzot kell választania a szoba rendeltetése alapján.

Fotó moduláris festményekről a konyhában

Fotó moduláris festményekről a konyhában

kompozit festmények a belső térbenKompozit festmények a konyha belsejébe

Festmények konyhákhoz több részből

Fotó a hálószoba belsejének több részéről származó festményekről:

Fotó a hálószoba belsejének több részéről származó festményekről:

moduláris festmények a belső fotó virágokFénykép. Moduláris festmények a hálószoba belsejében: virágokmoduláris képfotók a hálószobábanModuláris fotófestmények a hálószobában: az ágy felett

Moduláris festmények felakasztásakor ne feledje, hogy a kép középpontjának mindig egybe kell esnie a személy központi nézőpontjával. Ha áll, akkor körülbelül 160 centiméter magas. Ha a kép magassága hosszúkás, akkor a szintet nem a középpontból, hanem a kép felső harmadából kell mérni..