Yucca pálmaápolás otthon. Fénykép

Szeretne egzotikus jegyzeteket vinni a belső térbe? Akkor a Yucca pálmafa tetszeni fog neked. Ez a gyönyörű növény nagyszámú fajt vonz, és jól nő otthon. Ismerje meg a funkciókat yucca tenyérápolás ebből a cikkből, akkor a lakásnak lesz egy gyönyörű zöld sarka.

Milyen típusú Yucca virágok vannak? Fotók és jellemzők

Yucca elefánt beltéri körülmények között is több mint egy métert nő. A szár meglehetősen vastag, és a teteje felé ágakba esik. A levelek hossza 75 centiméter, szélessége 8. Zöld színű, xiphoid alakú.

A Yucca elefánt beltéri körülmények között is több mint egy métert nő. A szár meglehetősen vastag, és a teteje felé ágakba esik

Egy másik típusú pálmafa, amely alkalmas otthoni termesztésre – Aloe levél yucca. Felső részén kardszerű levelek vannak, a többi lándzsás vagy övszerű. Színe olívazöld, mérete 60 centiméter. A törzs egyenes, és lombozat van rajta spirálban.

Egy másik pálmafafajta, amely otthoni termesztésre alkalmas, az Aloe Leaf Yucca. Felső részén kardszerű levelek vannak, a többi lándzsás vagy övszerű

Megkülönböztető jellemző Yucca szürke abban, hogy nincs szára. A levelek eléri a 65 centimétert. Színe kékes-zöld, világosabb szegéllyel és ritka, vékony, göndör szálakkal a szélein.

A Yucca szürke megkülönböztető jellemzője, hogy nincs szár. A levelek eléri a 65 centimétert. Színe szürke-zöld

Yucca fonalas szintén gyakorlatilag nincs szár. A levelek akár 70 centiméter hosszúak és 4 centiméter szélesek. Színe szürke-zöld, vagy sárga-zöld vagy fehér foltos. Levelek hegyes tetejükkel és vékony göndör fehér szálakkal, amelyek leereszkednek a széléről.

A fonalas yucca gyakorlatilag nem rendelkezik szárral. A levelek akár 70 centiméter hosszúak és 4 centiméter szélesek. Színe szürke-zöld

Kiválaszthatja a legmegfelelőbb pálmafa fajtát, és saját lakásába ültetheti.

Hogyan termeszthetünk Yucca pálmafát otthon

A yukát magvak szaporítják. Sűrű héjuk van, és az ültetés előtt csiszolópapírral kell karikázni, azaz törölni kell, anélkül, hogy károsítanák a belsejét..

A yukát magvak szaporítják. Sűrű héjuk van, és ültetés előtt csiszolópapírral kell karikázni,Yucca metszése

Az előkészített magokat gyep, leveles talaj és homok keverékébe vetik. A magokat eltemették, és fóliával vagy üveggel borították. A vetőedényt a déli oldalon lévő ablakra helyezzük.

Olvassa el még: Hogyan lehet megszabadulni a kullancsoktól az országban

Az öntözésnek rendszeresnek kell lennie. A fóliát vagy edényt naponta eltávolítják és megszárítják, hogy a felesleges nedvesség ne károsítsa a hajtásokat. Az első hajtások egy hónap múlva jelennek meg. Amikor két vagy három levele van, csészékbe ültetik. Egy hét múlva a palántákat nitrofózzal megtermékenyítik 1 gramm / 1 liter víz arányban. Pár hét múlva az etetést megismételjük. Amikor az ötödik levél kialakul, a yucca átültethető a főedénybe..

Az öntözésnek rendszeresnek kell lennie. A fóliát vagy edényt naponta eltávolítják és megszárítják, hogy a felesleges nedvesség ne károsítsa a hajtásokat.

Olvassa el még: Hogyan neveljünk ricinusolaj növényt magvakból

Ha gyorsabban akarja a yucca -t termeszteni, használhatja a dugványos módszert.

A dugványok márciustól augusztusig készülnek. A vágott darabot 12 órán át szárítják. A leveleket a két felső kivételével eltávolítjuk. A szárát perlittel ellátott tartályba helyezzük és rögzítjük. Egy hónap múlva állandó nedvesség mellett gyökerek jelennek meg.

Ezenkívül lehetőség van a növény részekre osztására és szárrészekkel történő ültetésre. A tetejét levágják, a darabokat megszárítják és zúzott szénnel borítják. A gyökeresedés forralt vízben történik. Amikor a gyökerek megjelentek, ültetheti a földbe..

Ha gyorsabban akarja a yucca -t termeszteni, használhatja a dugványos módszert. A dugványok márciustól augusztusig készülnek.

A törzs levágott részét vízszintesen a homokba helyezzük és megnedvesítjük, egy idő után csírák jelennek meg rajta. Ezt követően a törzset a hajtások számának megfelelően levágják és elültetik. A szeleteket szénnel kell megszórni. A yucca csonkján idővel új hajtások képződnek..

A Yucca -t négyévente ültetik át, hogy kibővítsék a gyökérzet területét, vagy megvágják a sérült részeket. A komposztot, a humuszt, a gyepet, a perlitet vagy a durva homokot egyenlő részekben keverjük össze.

A Yucca -t négyévente ültetik át, hogy kibővítsék a gyökérzet területét, vagy megvágják a sérült részeket. A komposztot, a humuszt, a gyepet, a perlitet vagy a durva homokot egyenlő részekben keverjük össze

Az edény aljára öntött agyagot öntenek, majd a talajkeveréket és magát a virágot.

Amikor a gyökér megbomlik, a beteg területeket levágják. Ehhez egy régi cserepben lévő földdarabot szárítanak, majd leráznak a gyökérről. A vágott gyökeret zúzott szénnel megszórjuk és átültetjük.

Nézze meg a videót: Yucca: gondozás, szaporodás, transzplantáció

Télen ehhez a növényhez szükség van a nappali fényidő további 15 órára történő meghosszabbítására. Az öntözést a föld kiszáradásakor kell elvégezni. A nyári hőmérsékletnek 24 foknak, télen 10 foknak kell lennie, ez lehetővé teszi a virág virágzását.

A Yucca-t a tavasz közepétől a nyár közepéig megtermékenyítik. Ehhez ásványi műtrágyákat kell venni és vízzel hígítani. A leveleket alsó oldalukról oldattal permetezzük.

Érdekes cikk: Beltéri virágok, chlorophytum ápolás

Levéltetvek, pók atkák, hernyók, pikkelyes rovarok jelennek meg a virágbetegség első jeleinél. Ehhez hozzájárul az erős öntözés. Amikor megjelennek, a yucca -t vegyszerekkel kell kezelni. A baktériumölő, gyökér- vagy szárrothadás, barna, szürke folt és más betegségek károsíthatják vagy elpusztíthatják a virágot.

Ha a betegségek bármelyike ​​megjelenik, azonnal kezelni kell őket..

Ez a növény bármilyen otthont, lakást vagy irodát díszíthet, ez segít az év bármely szakában trópusi sziget létrehozásában. Csináld magad otthon Yucca virág és díszítse a belső teret élő szobanövényekkel.