A húsvéti nyuszi a húsvéti ünnep egyik szimbóluma. Javasoljuk, hogy nyuszikát készítsenek a gyerekeknek szövetből saját kezűleg.

DIY húsvéti nyuszi szövetből

A kézzel készített mesterségek segítenek díszíteni a belső teret vagy az ünnepi asztalt. Egyszerű minták és lépésről lépésre mesterkurzus segítségével eredeti nyuszik készítését javasoljuk. Ebben a cikkben megtanulhatja, hogyan kell saját kezével varrni egy puha nyuszi morzsát, egy egész nyuszi füzért és egy nyuszi sapkát..

Húsvéti nyuszi morzsák

DIY húsvéti nyuszi szövetből

Anyagok:

– filc;

– szálak;

– szintetikus téliesítő;

– varró tűk;

– varrógép;

– papír;

– ceruza;

– olló.

Mesterkurzus nyuszik filcből húsvétra

1. Rajzoljon papírra egy nyuszi vázlatát, ez meglehetősen egyszerű, a lényeg az, hogy a nyuszi szimmetrikusan jön ki. A vázlat kinyomtatható, majd kivágható.

2. Hajtsa félbe az anyagot, és vigye rá a nyuszi mintát. Amikor kivágod a nyuszit, két egyforma rész lesz a vége. Az egyiken szemet és orrot kell hímezni selyemszálakkal – ez lesz a nyuszi morzsa elülső része.

Mesterkurzus nyuszik filcből húsvétra

3. Annak érdekében, hogy a nyuszi terjedelmes legyen, ki kell vágnia egy hosszú, 4 cm széles filccsíkot, majd rögzítse a nyuszi szövetből kivágott részéhez, és vágja le a felesleget..

4. Rögzítse a csíkot a gyűrűbe, és varrjon. Ezután óvatosan rögzítse a kapott gyűrűt a nyuszi egyik oldalához varrócsapokkal. Dörzsölje kézzel és varrással.

5. Ezt követően rögzítse a nyuszi másik részét, és rögzítse csapokkal is..

6. Varrjon írógépet, de ne felejtse el elhagyni a varratlan területet, hogy kitöltse a vízi járművet párnázott poliészterrel..

7. Töltse fel a nyuszit párnázott poliészterrel vagy más töltőanyaggal, majd varrja fel a nyílt területet egy láthatatlan varrással..

A különböző színű húsvéti nyuszik eredetinek tűnnek egy kosárban vagy csak az asztalon ülve. Ez a mesterség nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is örömmel tölti el..

Húsvéti nyuszi füzér

Nagyszámú lapos nyuszi kombinálható egy egész koszorúvá, amely díszíti a gyerekszobát vagy a konyhát.

Húsvéti nyuszi füzér

Anyagok:

– filc;

– akril festékek;

– fonat;

– szálak;

– ceruza;

– papír;

– olló;

– varrógép.

Nyuszi füzér mesterkurzus

1. Vágja ki ugyanazt a nyuszi mintát, mint az első mesterkurzuson.

2. A képet átvisszük a szövetre, amely szintén félbehajtható, hogy azonnal megkapja a nyuszi első és hátsó részét.

Nyuszi füzér mesterkurzus

3. Fogjon egy egyszerű ceruzát, és mártsa be a festékben nem élezett oldalt. Most egy ceruza segítségével a nyulak mindkét elülső oldalára szempontokat és orrpontot helyezünk. Ha azt szeretné, hogy a füzér kétoldalas legyen, helyezzen pontokat minden mintára.

Fogunk egy egyszerű ceruzát, és belemártjuk a festékkel nem élesített oldalt

4. Készítsen elő egy karakterláncot, amely megegyezik a karakterlánc kívánt hosszával. A nyuszikat fűzőn rögzítjük a fonathoz írógépen. Először varrja fel a nyuszik minden hátát, közel egymáshoz..

Ezután tegyen egy nyuszit a tetejére, és varrja le teljesen a kerület mentén.

5. Ezután tegyen egy nyuszit a tetejére, és varrja le teljesen a kerület mentén. Kiderül, hogy a nyuszit egyszerre varrják a fonathoz és a hátához. Ha nem biztos a varrási készségeiben, tűzze fel az elejét és dörzsölje.

A füzér kész! Kombinálható húsvéti nyuszik a színséma szerint, vagy készítsen több monofonikus füzért.

Sapka tojáson: húsvéti nyuszi

Ez a kézműves eredeti módon díszíti a tojásokat az ünnepi asztalon, vagy segít szokatlan reggelit készíteni egy gyermek számára..

Sapka tojáson: húsvéti nyuszi

Anyagok:

– fehérnek vagy tejszerűnek érezte magát;

– bármilyen színű filc a mesterség számára;

– szálak;

– papír;

– jelző;

– ragasztópisztoly;

– olló;

– varrócsapok.

Olvassa el még: Kézműves termékek eldobható edényekből húsvétra

Mesterkurzus dekoráció tojásokon húsvéti nyuszi formájában

1. Rajzoljon vagy nyomtasson nyuszi mintát A4 -es lapra, és vágja ki.

2. Rögzítse a sablont csapokkal az alapszínű szöveten. A legjobb, ha a füleket rózsaszín filcre helyezzük, és a pofát fehérből kivágjuk.

Mesterkurzus dekoráció tojásokon húsvéti nyuszi formájában

3. Óvatosan vágja ki az összes részletet, és távolítsa el a papírmintát.

4. Nyuszi fehér arcára rajzoljon szemet, száját és arcát markerrel vagy akrilfestékekkel.

A nyuszi fehér arcára rajzolja meg szemét, száját és arcát markerrel vagy akrilfestékekkel.

5. A nyuszi elejére ragasztópisztollyal ragassza be a fülét és a pofáját.

Most hajtsa össze az elejét és a hátát.

6. Most hajtsa össze az elülső és a hátsó részt. Tű a könnyű varráshoz. Ezt írógéppel is meg lehet csinálni, de ha gyerekek végzik a mesterséget, akkor jobb, ha kézi varrást használnak..

Az eredeti tok kész. Javasoljuk, hogy varrjon több hasonló sapkát különböző színekben, majd az asztalon lévő tojásokból egész húsvéti nyuszi társaság lesz..

Nézzen meg egy videót a témában: DIY húsvéti nyuszik

A nemezből készült mesterségek az utóbbi időben egyre népszerűbbek, mivel kényelmes dolgozni ezzel az anyaggal, és a különböző színmegoldások lehetővé teszik bármilyen ötlet megtestesítését. A filc jól tapad, így nem kell attól tartania, hogy idővel egyes részletek eltűnnek. Ezenkívül ez az anyag nem omlik össze, ezért nem kell további felhúzást vagy a széleken történő feldolgozást igényelni. Kézművesség nemezből – költségvetési lehetőség a kézimunkához és bőséges lehetőség exkluzív ajándékok készítésére.