Echinocereus

Echinocereus is een plantengeslacht dat direct verwant is aan de Cactaceae-familie. Het omvat ongeveer 60 variëteiten. Het leefgebied van de bloem is het zuiden van Noord-Amerika..

Cactussen die tot het gespecificeerde geslacht behoren, hebben een relatief kleine groei (ongeveer 60 cm), sterk vertakte stengels en doornen die de bloemknoppen en tepelhofbuizen vullen. Dankzij deze functie werd de naam van de plant geleverd met het voorvoegsel “Echinus”, wat uit het Grieks is vertaald als “egel”.

Enkele bloemen, bestaande uit vele bloembladen, zijn trechtervormig. Wanneer de bloei van de cactus eindigt, is deze bedekt met sappig fruit. Ze zijn eetbaar, terwijl bij bepaalde variëteiten van Echinocereus de vruchten een ongelooflijke smaak hebben..

De plant heeft veel ondersoorten met vergelijkbare en verschillende kenmerken. De vorm van hun stelen kan bijvoorbeeld bolvormig of cilindrisch zijn. De ribben zijn niet alleen recht, maar ook spiraalvormig. Soms zijn ze moeilijk te zien en soms steken ze duidelijk uit. Ook de grootte van de bloemen varieert van klein tot enorm..

Echinocereus zorg thuis

Echinocereus zorg thuis

Echinocereus is erg populair bij bloementelers, omdat het volledig pretentieloos is voor de detentievoorwaarden. Dit gezinslid is veel gemakkelijker te verzorgen dan alle anderen..

Locatie en verlichting

De bloem heeft het hele jaar door felle verlichting nodig en het is beter als je hem toegang geeft tot direct zonlicht. Daarom is de optimale locatie voor hem een ​​raam op het zuiden. In de zomer is het sterk aan te raden om de plant naar het balkon of de tuin te verplaatsen.

Temperatuur

Een temperatuur van 25-30 graden is de optimale graadmeter voor een cactus in de zomer. In de winter gaat de plant in een rusttoestand, dus het moet op een koelere plaats worden geplaatst, waarbij de temperatuur niet hoger is dan 12 graden.

Onder de variëteiten van Echinocereus zijn er vertegenwoordigers die zich onderscheiden door een goede vorstbestendigheid. Als voorbeeld kunnen we 2 ondersoorten noemen – triglochidiata en sharlach. Ze kunnen overleven bij extreem lage temperaturen (20-25 graden onder nul). De bloemen bevriezen volledig en lijken op een glazen beeldje. Ontdooien vindt plaats in de lente en de groei gaat door. Om deze reden houden sommige bloemenkwekers Echinocereus het hele jaar door op een loggia of een glazen balkon..

Niet elke soort is echter bestand tegen vorst. Dus het verlagen van de kamertemperatuur tot 1-2 graden onder nul leidt tot de dood van doornloze echinocereus.

Water geven

Echinocereus

In het voorjaar en de zomer moet de watergift matig zijn. Het water geven van Echinocereus wordt opnieuw alleen aanbevolen nadat het aardse coma volledig is opgedroogd. Overvul het niet: drassige grond leidt tot wortelrot.

Bij het water geven is het noodzakelijk om zacht, bezonken water te gebruiken dat op kamertemperatuur is. Het is niet overbodig om het te filteren – ervaren bloemisten doen precies dat..

Voor de winter moet het water geven van de bloem volledig worden gestopt. Dit geldt met name voor planten die in een koude ruimte of bij vorst staan..

Lucht vochtigheid

Bevochtig de lucht niet te veel. Cactusstelen kunnen lang water op zichzelf vasthouden, dus sproeien is verboden. Overmatige vochtigheid kan leiden tot trieste gevolgen – rotting van de stengels en het wortelstelsel.

Grondbewerking

Echinocereus-cactus

Voor een plant is een los aardemengsel met voldoende mineralen geschikt. In de winkel kun je kant-en-klare grond voor cactussen en vetplanten kopen. Voeg echter, voordat u echinocereus erin plant, een kleine hoeveelheid fijn grind en grof zand toe (een kwart van het totale volume).

Bevruchting

Terwijl de cactus krachtig groeit, moet hij ongeveer eens in de 4 weken worden gevoed. Echinocereus kan worden bemest met dezelfde mengsels als orchideeën, of u kunt de gebruikelijke voeding voor cactussen en vetplanten gebruiken. In de herfst-wintertijd zijn meststoffen verboden..

Overdracht

Het wordt aanbevolen om jonge individuen eenmaal per jaar opnieuw te planten. Een volwassen cactus wordt in een nieuwe container getransplanteerd naarmate het wortelstelsel groeit (ongeveer 1 keer in 3-4 jaar). De transplantatie moet in de lente worden uitgevoerd – dit is de meest gunstige tijd voor haar..

Echinocereus kweekmethoden

Echinocereus kweekmethoden

Voor de reproductie van echinocereus worden traditioneel zaden of babystekken gebruikt..

Plagen en ziekten

Plagen en ziekten hebben geen invloed op deze plant. Het enige waardoor de toestand van Echinocereus kan verergeren, is rot. De redenen voor het optreden ervan werden eerder genoemd (te vochtige lucht of te veel water geven).