Hoe kies je de juiste pot voor kamerplanten?

In een breed scala aan bloembakken kunt u een pot voor een kamerplant kiezen op basis van het materiaal waaruit deze is gemaakt, maar ook op vorm, volume en kleur. Het is erg belangrijk dat deze container niet alleen mooi en modieus is, maar ook geschikt voor deze plant, rekening houdend met zijn behoeften..

Een van de belangrijkste doelen van een bloempot is om het wortelgedeelte van de plant te beschermen tegen uitdroging en contact met de omgeving, wat een negatief effect kan hebben op dit deel van de bloem. Maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om een ​​container van dergelijk materiaal te kiezen waarin de wortels van de plant vrij kunnen ademen. De beste opties zijn potten gemaakt van klei of ander poreus materiaal. Hoewel containers gemaakt van andere materialen, zoals plastic, metaal of keramiek, geweldig zijn voor sommige planten..

Het verschil tussen klei- en plastic potten zit in de locatie van de drainagegaten en in de verscheidenheid aan kleuren. In een aarden pot bevindt het gat zich in het midden van de basis en in plastic containers zijn er verschillende van dergelijke gaten en deze bevinden zich rond de omtrek van de bodem. Als we het hebben over het kiezen van een container op kleur, dan worden plastic potten gepresenteerd in een breed scala aan kleuren, wat niet gezegd kan worden over kleipotten..

Basisvereisten voor bloemcapaciteit

Basisvereisten voor bloemcapaciteit

  • De bak voor een kamerplant moet een afvoergat hebben om het vocht in de grond te reguleren en te voorkomen dat er water in blijft staan..
  • Het volume van de container moet overeenkomen met de hoeveelheid substraat die nodig is voor een bepaalde plant, omdat dit de belangrijkste voedingsbron voor de plant is. De hoeveelheid vocht en basisvoedingsstoffen die de plant opneemt, is afhankelijk van het volume van het grondmengsel..
  • De grootte van de bloembak moet overeenkomen met de grootte van de wortel van de kamerbloem. Met een vertakt wortelstelsel moet de plant comfortabel en handig zijn en niet krap in de container. De ontwikkeling van plantenwortels hangt af van de grootte van de pot en dus van de levensduur van de kamerbloem als geheel..
  • De bloempot of -container moet stabiel zijn en de vorm en grootte van de kamerplant moeten voldoende licht en volledige ontwikkeling van de kamerplant alleen vergemakkelijken, niet belemmeren..

Bij het kweken van zelfs meerdere kamerplanten, is het noodzakelijk om potten te selecteren die in de eerste plaats ideaal zijn voor deze plant, en ze moeten ook in het interieur van de kamer passen..

Potten

Een plantenbak is een decoratieve bak zonder drainagegaten waarin u de meest voorkomende plantenpot kunt plaatsen.

Een plantenbak is een decoratieve bak zonder drainagegaten waarin u de meest voorkomende plantenpot kunt plaatsen. Ze zijn gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen: metaal, glas, keramiek, plastic. Rieten potten zien er erg mooi uit in het interieur van de kamer. Ze kunnen de meest uiteenlopende vormen en kleuren hebben en kunnen een gewone onopvallende bloempot verbergen..

Een van de positieve eigenschappen van de potten is de afwezigheid van een drainagegat erin, waardoor het mogelijk is om de plant met de container erin rustig water te geven. Water morst immers zeker niet op meubels of tapijt op de vloer. Waar in dit geval rekening mee moet worden gehouden, is het tijdig (ongeveer vijftien minuten na het water geven) verwijderen van overtollig water uit de potten. Een plant met een bak waarmee deze lang in een bak met water heeft gestaan ​​kan gaan rotten van het worteldeel..

Selectie van een bloempot op maat

Selectie van een bloempot op maat

Bij het kopen van een pot moet je rekening houden met de grootte van de kamerbloem. De diepte van de pot wordt individueel gekozen, afhankelijk van het type en de variëteit van de plant, evenals van de vorm en het volume van het wortelstelsel..

Voor hoge en weelderige planten wordt aanbevolen om bloempotten van klei te selecteren, omdat het gewicht van hun bovengrondse deel ertoe kan leiden dat de lichte plastic container omvalt, vooral wanneer het grondmengsel opdroogt.

Meestal moet u bij het kiezen van een pot letten op de diameter van het bovenste gedeelte. De hoogte en diameter van het vat moeten ongeveer hetzelfde zijn.

Het volume van de gekochte container of container voor een kamerbloem die moet worden getransplanteerd, moet worden gericht op het volume van het wortelsysteem van de plant. Als de wortel de hele ruimte van de container in beslag neemt of zelfs in de drainagegaten groeit, en nog meer, het vlecht de hele aarden klomp, dan moet de nieuwe pot worden gekozen met een diameter van twee tot drie centimeter groter.

Een bloembak die in volume veel groter is dan de wortel van de plant kan schadelijk zijn voor een huisdier. In zo’n container stagneert het vocht en dit is gevaarlijk voor de ontwikkeling en groei van wortels en de hele plant. Containers met dergelijke volumes worden alleen aanbevolen voor het kweken van snelgroeiende planten, waarin het wortelstelsel vertakt en krachtig van formaat is..

Bloembakken gebruiken

Er worden containers voor bloemen en planten gebruikt:

  • Als lekbak en luchtbevochtiger.
  • Voor bloemstukken en gezamenlijk planten.

Het is belangrijk om te onthouden dat een pot van de juiste grootte zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van uw plant of bloem in huis..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org