Kamerplanten en bloemen in feng shui

De mens is onderdeel van de natuur. Het is moeilijk je een persoon voor te stellen die niet zou genieten van openluchtrecreatie, omringd door talloze vertegenwoordigers van flora en fauna. Planten geven ons enorme kracht en energie, verbeteren de stemming, vullen ons met kracht en versterken de gezondheid. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de meesten van ons kamerplanten in ons appartement of huis hebben. Ze hebben verschillende nuttige en zelfs helende eigenschappen: ze verlichten mensen van slechte energie, verbeteren de slaap en het algehele welzijn, reinigen de kamer van negativiteit..

Met deze natuurlijke kracht en energie (de Chinezen noemen het qi-energie), moet volgens de Feng Shui-praktijk rekening worden gehouden bij het lokaliseren van een huis tijdens de bouw en het plannen van een individuele woonruimte. Feng Shui helpt om gunstige stromen van deze natuurlijke energie te vinden en te gebruiken ten behoeve van een persoon in zijn huis (bijvoorbeeld bij het kiezen van een interieur en ontwerp). De krachtige energie van veel kamerplanten draagt ​​hier sterk aan bij..

Tradescantia

De decanatie voelt het gunstigst op een goed verlichte plaats.

Deze kamerbloem wordt als pretentieloos beschouwd en verdraagt ​​​​gemakkelijk kou en hitte, licht en schaduw. De decanatie voelt het gunstigst op een goed verlichte plaats. Daar zal hij al zijn beste uiterlijke kwaliteiten laten zien – de schoonheid en schakering van gebladerte..

Tradescantia wordt beschouwd als een soort indicator van de energie van het huis. Als de plant blad begint te verliezen of de groene kleur verandert in geel, dan is dit een teken van slechte energie in de kamer. Dit betekent dat deze opstelling niet geschikt is voor de plant en dringend moet worden gewijzigd. Op een gunstige plaats zal de bloem bloeien en weer bloeien. Tradescantia zal het appartement altijd beschermen tegen kwade wil en jaloerse mensen.

Meer over het kweken van Tradescantia

Geranium

Pelargonium of kamergeranium wordt beschouwd als een krachtige kamerplant in termen van energie.

Pelargonium of kamergeranium wordt beschouwd als een krachtige kamerplant in termen van energie. Ze is niet alleen mooi, maar heeft ook veel deugden. Geurende soorten ademen bijvoorbeeld een heerlijk aroma uit van munt, citroen, appel, roos, sering en zelfs amandel. De plant bevat essentiële oliën die sommige ziekten (bijvoorbeeld longziekte) kunnen aantasten en voorkomen, en ook als bacteriedodend middel werken. Compressen met geraniumbladeren kunnen middenoorontsteking en hoofdpijn verlichten.

Het is de moeite waard om te overwegen dat de constante aanwezigheid van deze kamerbloem daarentegen de gezondheidstoestand kan verslechteren (het hoofd kan bijvoorbeeld pijn gaan doen). Maar na een paar minuten naast een geranium te hebben gezeten na een dag hard werken of te hebben gecommuniceerd met een onaangename gesprekspartner, zal de plant helpen de kracht te herstellen met zijn positieve energie.

Meer over het kweken van geraniums

Ficus

Ficus kan worden vergeleken met een natuurlijke stofzuiger, die in staat is om de ruimte en de ziel te reinigen van zorgen, angsten, problemen en een slechte gezondheid.

Ficus kan worden vergeleken met een natuurlijke stofzuiger, die in staat is om de ruimte en de ziel te reinigen van zorgen, angsten, problemen en een slechte gezondheid. In het huis waar de ficus groeit, is er geen woede en agressie, is de sfeer altijd harmonieus en is de relatie sterk.

Deze plant voelt zich gunstig in een kamer met goede verlichting, houdt van waterprocedures in de vorm van sproeien. Het wordt aanbevolen om het met mate water te geven..

Details over de verzorging van hafikus

Cactus

Cactussen halen niet alleen negatieve energie in huis, maar vervangen deze ook door positieve energie.

Cactussen halen niet alleen negatieve energie in huis, maar vervangen deze ook door positieve energie. Plantenverzorging is eenvoudig. Bij het kiezen van deze kamerbloem moet er rekening mee worden gehouden dat deze niet zal groeien in een huis waar honden.

Details over het verzorgen van cactussen

rozemarijn

De aanwezigheid van rozemarijn in een leefruimte zal de eigenaren verlossen van gevoelens van vermoeidheid, slapeloosheid, nervositeit, angst en bezorgdheid.

De aanwezigheid van rozemarijn in een leefruimte zal de eigenaren verlossen van gevoelens van vermoeidheid, slapeloosheid, nervositeit, angst en bezorgdheid. Het wordt gebruikt bij het koken en als decoratieve decoratie in een zomerhuisje. Gunstige leefomstandigheden – veel licht en een koele temperatuur in de kamer, regelmatig water geven, maar niet overvloedig.

Meer over het kweken van rozemarijn

Orchidee

De orchidee voedt zich 's nachts en voor zonsopgang met menselijke energie.

Deze nobele plant vraagt ​​veel aandacht en zorg. Het zal zich niet volledig ontwikkelen als besluiteloze en zwakzinnige mensen in het huis wonen. De orchidee voedt zich ‘s nachts en voor zonsopgang met menselijke energie..

Orchideeënverzorging in detail

Varen

De varen absorbeert perfect alle negatieve energie van het huis en de mensen, evenals televisiestraling.

De varen absorbeert perfect alle negatieve energie van het huis en de mensen, evenals televisiestraling. Detentievoorwaarden – lichte verdonkering, waterprocedures in de vorm van constant water geven en sproeien.

Varenteelt in detail

Probeer er bij het kiezen van een appartement of kamer voor een nieuwe plant zoveel mogelijk over te weten te komen. Het is belangrijk dat de buurt met kamerbloemen alleen een positief effect heeft op de toestand van het huishouden en op de familierelaties. Kamerplanten en bloemen zijn gevoelige wezens, ze kunnen reageren op onverschilligheid en liefde, op vreugde en verdriet.

Kamerbloemen kiezen in feng shui (video)

Binnenbloemen kiezen in Feng Shui (08.24.15)Binnenbloemen kiezen in Feng Shui (08.24.15)