Anthurium Scherzer - thuiszorg. Teelt van anthurium scherzer, transplantatie en reproductie. Beschrijving. Foto

Anthurium scherzerianum is een overblijvend terrestrisch bloeiend groenblijvend kruid uit de Aroid-familie, afkomstig uit Costa Rica, of liever de vochtige bergachtige bossen. De plant heeft een verkorte steel, meerdere donkergroene leerachtige bladeren op lange bladstelen (ongeveer 20 cm lang), verzameld in een rozet, en geeloranje bloemen op lange steeltjes (ongeveer 8 cm lang). Na het einde van de bloeiperiode vormen zich bolvormige vruchten met oranjerode tinten op de anthurium.

De plant heeft verschillende soorten en variëteiten, waaronder dwergvormen. Scherzer’s anthurium wordt beschouwd als de meest veeleisende kamerbloem, maar het kan niet pretentieloos worden genoemd. Voor de volledige ontwikkeling en manifestatie van alle decoratieve kwaliteiten, heeft een bloem goed onderhoud nodig en moet bij het verlaten aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

Scherzer anthurium thuis verzorgen

Scherzer anthurium thuis verzorgen

Locatie en verlichting

Voor een goede verlichting moet de plant vanaf de noordoost- of noordwestkant van het huis op een vensterbank worden geplaatst. Anthurium is geschikt voor halfschaduw en diffuus licht.

Temperatuur

Afhankelijk van het seizoen moeten de temperatuuromstandigheden worden gewijzigd. In het voorjaar en de zomer wordt anthurium voor actieve vegetatie aanbevolen om de limieten van 18 tot 28 graden te behouden. In het warme seizoen zal de bloem buiten geweldig aanvoelen, maar in de halfschaduw en uit de buurt van direct zonlicht. Met de komst van de koude herfst en gedurende de hele herfst-winterperiode heeft de kamerplant een lagere temperatuur nodig – van 15 tot 17 graden Celsius. Bij deze bewaarwijze worden bloemknoppen in anthurium gelegd. Het is erg belangrijk dat er in het koude seizoen geen temperatuurveranderingen en koude tocht in de kamer zijn..

Water geven

Het is noodzakelijk om de anthurium regelmatig water te geven, maar pas nadat de grond is opgedroogd

Irrigatiewater moet zacht en goed gescheiden zijn. Voordat u het gebruikt, is het raadzaam om het een paar minuten te koken en af ​​te koelen of een kleine hoeveelheid citroensap (of azijn) toe te voegen..

Het is noodzakelijk om de anthurium regelmatig water te geven, maar pas nadat de grond in de bloempot ongeveer 5-8 cm is uitgedroogd.Wateroverlast en uitdroging van de grond zullen de groei en ontwikkeling van de plant negatief beïnvloeden. Overtollig vocht kan wortelrot veroorzaken en ondervulling zal uitdrogen.

Lucht vochtigheid

De anthurium van Scherzer heeft een hoge luchtvochtigheid nodig (circa 90%). Dit niveau kan worden gehandhaafd met behulp van een speciale pallet met natte geëxpandeerde klei, waarop een bloemenbak wordt geïnstalleerd. Een andere effectieve methode is om de potgrond te bedekken met kokosvezel of mos. Bij het spuiten van anthurium moet er ook water op deze vochthoudende laag vallen..

Ook de plaats waar de bloem wordt gekweekt is van groot belang. Het is beter om meteen een kamer met een hoge luchtvochtigheid te kiezen (bijvoorbeeld een keuken) of er een kas voor te bouwen.

De grond

De anthurium van Scherzer kan hydrocultuur worden gekweekt, in geschilde pijnboomschors (met een verhoogde hoeveelheid irrigatie en bemesting), evenals in een speciaal grondmengsel.

De anthurium van Scherzer kan hydrocultuur worden gekweekt, in geschilde pijnboomschors (met een verhoogde hoeveelheid irrigatie en bemesting), evenals in een speciaal grondmengsel. Optimaal substraat met goede water- en luchtdoorlaat bestaat uit twee delen veenmos en turf, een deel graszoden, een kleine hoeveelheid gemalen bast en houtskool.

Het is erg belangrijk dat het grondmengsel niet wordt verdicht of aangekoekt, het is erg los, grofvezelig en ademend. De aanbevolen zuurgraad van de bodem is van 5,0 tot 6,0 pH, aangezien anthurium de voorkeur geeft aan licht zure grond.

Topdressing en meststoffen

Universele verbandmiddelen bedoeld voor kamerbloemen moeten tijdens de groei en ontwikkeling van de plant regelmatig om de twee weken op de grond worden aangebracht. Een overmaat aan meststoffen kan niet worden toegestaan, daarom wordt aanbevolen om een ​​minder geconcentreerde oplossing te gebruiken dan aangegeven in de instructies. Topdressing (zoals gietwater) mag geen kalk bevatten.

Overdracht

Een jonge kamerbloem moet elk jaar worden getransplanteerd, en na 5 jaar – indien nodig. Het wortelstelsel van anthurium bestaat uit fragiele en fragiele wortels. Daarom moet de plant met zorg worden getransplanteerd. Om ervoor te zorgen dat het wortelstelsel zich blijft ontwikkelen en nieuwe wortelscheuten geeft, is het raadzaam om de anthurium te verdiepen bij het verplanten in een nieuwe grond..

Reproductie van anthurium Scherzer

Reproductie van anthurium Scherzer

Anthurium kan zich op verschillende manieren voortplanten:

  • zaden;
  • Laterale stengelprocessen;
  • Stam stekken;
  • Apicale stekken.

Ziekten en plagen

Meestal is anthurium ziek vanwege schendingen van de regels om ervoor te zorgen. Een teveel aan vocht in de bodem en stilstaand water leidt tot rotting van de stengels en wortels. Wortelrot kan ook beginnen wanneer het temperatuurregime wordt geschonden, wanneer de kamertemperatuur tot een onaanvaardbaar minimum daalt. De ziekte verdwijnt na het herstel van de normale omstandigheden van detentie.

Het drogen of zwart worden van de toppen van de bladeren kan wijzen op een teveel aan calcium in de grond of het begin van anthracnose. Als het teveel aan calcium in de bodem kan worden gecontroleerd door bemesting, dan is het veel moeilijker om anthracnose kwijt te raken. Bij de aankoop van een plant is het aan te raden om regelmatig preventieve behandelingen uit te voeren met fungicide preparaten..

Regelmatige preventieve warme douches helpen anthurium in de strijd tegen bladluizen, spint en wolluis.

Anthurium – kenmerken van het kweken van een huis (video)

Anthurium – BloemenwinkelAnthurium - Bloemenwinkel