Viooltjes in huis zijn tekenen: goed en slecht. Bijgeloof in verband met het kweken van viooltjes

Nog niet zo lang geleden kreeg het viooltje alleen maar bekendheid en werd meteen een favoriet onder bloementelers. Nu wordt deze kleine, schattige en delicate bloem vaak thuis gekweekt. Tegenwoordig is deze plant in bijna elk huis of elke woonruimte te vinden. Het viooltje verscheen in het midden van de 19e eeuw in Zuid-Amerika. Van zichzelf is het een onvolgroeide, langdurige plant. Vreemd genoeg associëren mensen veel tekens met deze plant, waarvan sommige vandaag zullen worden besproken.

Violette informatie

Het viooltje zelf heeft meer dan 12 variëteiten van een bloeiende bloem. Vanwege zijn kleine formaat is het viooltje vooral geliefd bij ervaren bloemenkwekers. Terry en semi-dubbele bloeiwijzen in viooltjes zijn anders. Ze kunnen monochromatisch of veelkleurig zijn. Bladeren van gemiddelde grootte, langwerpig en gegeten met een rozet in het wortelstelsel. Voordat u een plant koopt die later uw ogen zal verrassen en veelkleurige bloeiwijzen zal geven, moet u rekening houden met verschillende factoren:

  • Saintpaulia-bladeren moeten groen zijn zonder vlekken. Zelfs de kleinste vlekjes op de bladeren van een viooltje kunnen erop wijzen dat de plant ziektes heeft..
  • Zoek voor het kopen het type plant uit. Dit zal het voor u gemakkelijker maken om verder voor hem te zorgen..
  • Geef bij het kopen de voorkeur aan die exemplaren die al bloeiwijzen hebben gebloeid.

4 mythes over het thuis kweken van viooltjes

Een teken is een soort oordeel dat is ontstaan ​​dankzij jarenlange menselijke observatie. Mensen zijn gewend om in voortekenen te geloven en dankzij hen toekomstige gebeurtenissen te voorspellen. Net als veel andere planten heeft het viooltje ook verschillende signalen waar hun eigenaren vaak naar luisteren:

  • Een weelderig bloeiend viooltje helpt de stabiliteit in relaties te behouden en ruzies en meningsverschillen te voorkomen..
  • Een viooltje dat op de vensterbank staat in de kamer waarin het kind slaapt, zal zijn immuniteit helpen versterken.
  • Een ander teken beweert dat het viooltje geld aantrekt en zijn eigenaren financiële onafhankelijkheid zal bieden..
  • Saintpaulia verwijdert alle mieren die binnenshuis worden gekweekt. Maar dit is waarschijnlijker geen teken, maar een eigenschap van een plant..

Ook zijn overtuigingen specifiek van toepassing op de kleur van Saintpaulia-bloeiwijzen..

Tekenen die verband houden met de kleur van violette bloemen

Tekenen die verband houden met de kleur van violette bloemen

Witte bloeiwijzen

Witte Saintpaulia’s passen in elke kamer, maar volgens de legende zullen ze zo goed mogelijk zijn in een huis waar kinderen zijn, aangezien een wit viooltje een symbool van zuiverheid en onschuld draagt. Ze zullen helpen om orde en netheid in huis te brengen, huishoudens opladen met lichtenergie en negatieve gedachten van hen verdrijven. Witte viooltjes helpen een persoon te kalmeren die overenthousiast is, op de rand van een zenuwinzinking staat of zijn emoties bijna wil weggooien. Wit violet helpt het zenuwstelsel te verbeteren en te versterken, zenuwinzinkingen en agressie van de gastheer te voorkomen. Het witte violet zal helpen om de onbeantwoorde liefde en het lijden dat op deze basis wordt veroorzaakt, te doorstaan. Door deze plantensoort te kopen, kunt u negatieve emoties, ervaringen en eventuele stress voor een lange tijd vergeten. Het zal ook vrede en rust in uw huishouden brengen..

Rode en roze bloeiwijzen

Rode viooltjes helpen gedachten van instinctieve en vleselijke verlangens te wissen. Rode viooltjes zijn erg goed in het zuiveren van energie in een huiskamer. Pink Saintpaulia helpt de immuniteit te verhogen en het risico op ziekten in uw huishouden te verminderen. Deze plant zal ook mensen helpen die overdreven verslaafd zijn aan voedsel. Slechte stemmingen en slechte gedachten zullen de eigenaar van dit planttype niet langer achtervolgen. De bloem heeft een positief effect op parasieten en gewoon luie mensen, waardoor ze een stimulans krijgen om te werken en iets nuttigs te doen.

Als je al lang wilt afvallen, maar je buitensporige liefde voor eten je niet toestaat deze droom te vervullen, koop dan een viooltje met een rode bloeiwijze. Loafers zullen niet langer hun leven verspillen, ze zullen productiever en nuttiger worden.

Paarse bloeiwijzen

Het paarse violet siert niet alleen de kamer en ziet er over het algemeen esthetisch aantrekkelijk uit, het heeft ook veel positieve tekenen. Het absorbeert alle negatieve energie die in de kamer aanwezig is. Uiteindelijk zal het paarse violet positieve energie uitstralen. Ze helpt om alle ruzies, misverstanden en meningsverschillen in de samenleving van de eigenaren glad te strijken. Met zo’n violet zal de sfeer in huis verbeteren en zullen comfort en wederzijds begrip in het gezin heersen. Dit viooltje zal een persoon meer wijsheid en voorzichtigheid brengen. Daarna zal een persoon op een andere manier naar conflicten en problemen kijken – hij zal begrijpen dat er een meer humane uitweg is. Dit viooltje zal zijn eigenaren geestelijk verrijken. De bloem zal egoïstische mensen helpen om van anderen te houden, mededogen en begrip te hebben..

Blauwe bloeiwijzen

Dit type violet werkt goed voor creatieve mensen. Op zichzelf heeft het een mooie, kalmerende uitstraling die iedereen zal aanspreken. Ze reinigt de kamer van negatieve gedachten, vult met een creatieve sfeer. Mensen die constant verdriet, passiviteit en onwil om te leven ervaren, zouden dit specifieke type violet onmiddellijk moeten krijgen. Het blauwe violet zal zeker heldere en positieve emoties geven, het verlangen om te creëren en te creëren. Het wordt aanbevolen voor creatieve mensen die een creatieve crisis doormaken en een boost van energie nodig hebben. Maar wees voorbereid op te veel creatieve energie in je huis. Als je besluit om iets nieuws voor jezelf onder de knie te krijgen – bijvoorbeeld een muziekinstrument bespelen, tekenen, zingen en plotseling heb je niet genoeg motivatie – zal een blauw viooltje je helpen. Het wordt ook aanbevolen om ten minste één plant van dit type te hebben in kleuterscholen, muziekscholen, culturele paleizen.

Negatieve voortekenen

Negatieve voortekenen

Het is gebruikelijk om het violet “muzhegon” te noemen, omdat er een teken is dat ongehuwde meisjes die viooltjes fokken, lange tijd niet kunnen trouwen. Dit voorteken is al honderd keer weerlegd, maar het bestaat nog steeds. Luister naar haar, of vice versa – alleen jij kiest.

Velen beweren dat Saintpaulia een energievampier is. Dit wordt beargumenteerd door het feit dat het viooltje overdag, net als andere planten, zuurstof afgeeft. Maar met het begin van de duisternis verspreidt het koolstofdioxide. Zoals iedereen weet, heeft hij een nadelig effect op de menselijke gezondheid en rechtstreeks op een persoon, waardoor hij een constant verlangen naar slaap en een inzinking heeft. Je hoeft deze bloemen niet te planten in de kamer waarin je slaapt. Maar als u hier toch over beslist – 2 planten is het maximaal toegestane aantal dat in uw slaapkamer kan worden gekweekt..

Astrologie en viooltjes

Violet combineert twee elementen – de maan en de stier. Stier is een symbool van kalmte, evenwicht en geduld. Violet heeft een kalmerend effect op een persoon. De maan trekt warmte en een gunstige sfeer in huis. De planeet Venus, die aanwezig is in alle soorten viooltjes, zal comfort en warmte toevoegen aan het huis. De combinatie van de maan en Venus zal het risico op ziekten helpen verminderen en het menselijk immuunsysteem versterken. Bloemen die inherent zijn aan het teken Stier kunnen thuis worden geplant, omdat ze een symbool zijn van een lang en rijk leven. Viooltjes helpen een persoon om intelligentie, uithoudingsvermogen en voorzichtigheid te krijgen.

Het is een goed idee om viooltjes in huis te planten, omdat de eigenaren van deze planten altijd worden beschermd tegen negatieve emoties, boze ogen en afgunst..

De waarde van viooltjes voor mensen (video)

HET BELANG VAN VIOLETTEN VOOR DE MENSHET BELANG VAN VIOLETTEN VOOR DE MENS