Keskeny ágyak: technológia, hogyan kell csinálni. A keskeny ágy előnyei és előnyei

A keskeny ágyakat Jacob Mittlider, az amerikai híres tanácsadó és mezőgazdasági szakértő találta ki. A kertészek hagyományos elképzelései szerint az ágyaknak széleseknek, a köztük lévő folyosóknak keskenynek kell lenniük. De ez a tapasztalt szakértő úgy véli, hogy minden éppen az ellenkezője: az ágyak keskenyek és a folyosók szélesek. És bár az ökológiai gazdálkodási módszerek most az elsők, a szűk ágyas módszert továbbra is alkalmazzák, és nagy hozamokat hoznak..

Ennek a technikának egyedi jellemzői, előnyei és előnyei vannak. Az ilyen ágyak bármilyen hosszúságúak lehetnek, de a szélességük nem lehet kevesebb, mint 30 centiméter és nem több, mint 90. Javasoljuk, hogy hagyja el a sortávolságot fél méter és egy méter között..

Egy kis földdarab birtoklása nagy luxusnak vagy hülyeségnek tűnik, ezért nem gazdaságos használni. De az ilyen széles járatokat nem hiába találták ki – ezek is szerepet játszanak. Azok a kertészek, akik már használják ezt a módszert, azt állítják, hogy az ágyak kis területe nem kevesebbet, hanem többet hoz..

A keskeny ágy működésének általános elvei

A keskeny ágy működésének általános elvei

A tudósok könnyen elmagyarázzák a keskeny ágyak előnyeit. Általánosan elfogadott, hogy minden növény csak a talajban lévő tápanyagokkal táplálkozik. Valójában ez csak az ételek negyven százaléka, és a fő étel a levegő, bármennyire is váratlanul hangzik. Minél több a levegő, annál egészségesebb és erősebb a növény..

Minden kertész sok időt tölt a webhelyén – a növények gondozása ezt igényli. De nézze meg alaposan a legtávolabbi extrém zöldségágyásokat. Mindig a legjobb termésük van a gyökérnövényeknek és a zöldeknek. De úgy tűnik, hogy mindenki azonos körülmények között nő.

Most gondoljon arra, hogy ki törődik a fákkal, fűvel, cserjékkel a városokban? Általában önmagukban nőnek, és még mindig jól néznek ki. Mi segít nekik túlélni öntözés és etetés nélkül?

Ha minden növény megkapja a szükséges mennyiségű szén -dioxidot, növekedése és fejlődése jelentősen felgyorsul. A keskeny egysoros ágyakban minden zöldség maximális meleget, napfényt és levegőt kap. Csak itt nem nélkülözheti a széles sorközöket. Szén -dioxid forrásaként működnek. Az ágyak közötti összes járatot talajtakaróval vagy zöldtrágyával kell beültetni.

Keskeny ágyak elrendezése

Az ilyen ágyak létrehozásához különféle kiegészítő anyagokra vagy hulladékokra lesz szükség: pala, táblák, karton, papír, mindenféle növényi hulladék

Az ilyen ágyak létrehozásához különféle kiegészítő anyagokra vagy hulladékokra lesz szükség: pala, táblák, karton, papír, mindenféle növényi hulladék. Ez segít szerves, meleg, keskeny ágy felállításában..

Szükséges a kerti ágy elrendezése a helyszínen északról délre. A talaj felső rétegét, amelyet sűrűn benőtt a fű, gondosan el kell távolítani. Szükség lesz a sorközökre. Ezután ki kell ásni a területet, miközben szerves trágyákat adnak hozzá. Legalább huszonöt centiméter magas fadobozt ütnek le a kert kerülete mentén. A jövőben az ágyakat nem ássák ki.

Használhat más módot is. Alkalmas azoknak, akik nem szeretnek kertet ásni. Egy előkészített dobozba (a talaj feltárása nélkül) egy réteg kartont helyeznek, és a tetejére homokréteget helyeznek. Ez megvédi a növényeket a gyomoktól..

A következő réteg (fő) minden szerves hulladékból áll. Fektetésük sorrendje a durvábbtól a lágyabbig: fák ágai, kukorica, napraforgó, száraz fű, zöldség- és gyümölcshulladék. A megtöltött dobozt földréteggel megszórjuk, és kiöntjük gyógynövényes oldattal vagy hatékony mikroorganizmusokat tartalmazó készítmény oldatával..

A széles sorközök nemcsak hasznosak, de szépek is lehetnek. Ha gyengéd gyepfű nő rajtuk, ez díszíti a webhely megjelenését. Ahogy nő, lenyírja a füvet, és felhasználhatja a talaj talajtakarására. Fű helyett megtöltheti a folyosókat fűrészporral.

A keskeny ágyak, ha felszereltek, több éven keresztül időt és energiát takarítanak meg..

A keskeny ágyak előnyei

A keskeny ágyak előnyei

 • Az egyszer elkészített kerti ágy hosszú évek óta jó termést hoz. Nincs szüksége éves átszervezésre.
 • Nem kell minden évben ásni a talajt. Az ágyak feltárása egyáltalán nem szükséges.
 • A növény- és állatvilág világából származó kártevők minimális száma.
 • Az ilyen ágyak talaja korábban felmelegszik, ami lehetővé teszi a palánták és magvak korábbi ültetését, mint egy rendes kertben.
 • A doboz nem erodálja a talajt nagy esőzések idején, és sokáig megtartja a nedvességet a kertben.
 • Nincs szükség a gyomok kiirtására. Kényelmesebb és gyorsabb a gyomok vágása lapos vágóval. Keskeny ágyakon ez az eljárás teljesen indokolt..
 • Kényelmes betartani a vetésforgó szabályait.

A keskeny és meleg ágyaknak sok közös vonása van..

A keskeny ágy előnyei

 • Az ilyen ágyásokban lévő zöldségfélék és más növények mindig egyenletesen vannak megvilágítva minden oldalról, megkapják a szükséges mennyiségű napfényt és hőt, valamint teljesen ellátják levegővel és szén -dioxiddal.
 • A közönséges sűrű ágyakban a nehezen elérhető közepükhöz kell eljutni, miközben fel kell lépni a talajra, amelyben a mikrogyökerek találhatók. Keskeny ágyásokon – szabad megközelítés a növényekhez. Egyáltalán nem szükséges a kertben állni, ami azt jelenti, hogy a termőtalaj nem sérül..
 • Minden látható a szűk ágyon. Ez megkönnyíti a növények gondozását és a betakarítást..
 • Minden kultúra kiváló légcserével rendelkezik, ami csökkenti a különböző betegségek kockázatát.
 • Szükség esetén egy keskeny ágy könnyen lefedhető fóliával.
 • A széles sortávolság nemcsak kényelmet, hanem szépséget és tisztaságot is jelent. Egy szokásos veteményeskertbe való kirándulás általában nagy piszokcsomókat eredményez a cipőjén, és megtisztítja őket. Ilyen szokatlan ágy- és sorközökkel nem kell aggódnia..

Ne féljen kísérletezni a földjén, távolodjon el a hagyományos módszerektől. Az ökológiai gazdálkodás és a keskeny meleg ágyak könnyen kezelhetők, kényelem, szépség és bőséges termés.

Keskeny ágyak – 6 arKeskeny ágy - 6 ar

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org