Édes borsó vagy illatos rang. Ültetés és termesztés

Ez a növény mindenkinek tetszeni fog. Végül is nemcsak a színek változatosságát élvezheti, hanem finom illatú kellemes jegyeket is belélegezhet. Az édesborsót legjobban a szabadban termesztik. Nem igényel különös gondot magára, mint a liliom, a rózsa vagy a kardvirág. A borsóhoz elegendő a jó öntözés és a napsütés, de egyébként nem túl igényes. Szépségével és csodálatos illatával örömet okozhat, júniustól az első fagyig. A hüvelyesek termesztésének egyetlen előnye van – képesek nitrogénnel gazdagítani a földet. Általában az édesborsó termesztése egyszerű és nem nehéz feladat..

Felkészülés a leszállásra. Egy ilyen növény az egynyári növényekhez tartozik, ami azt jelenti, hogy magvakkal és kész palántákkal egyaránt termeszthető. Jobb, ha nem vetünk magokat palántákhoz. Nagyon hosszú, nehéz és unalmas. A fiatal növények nagyon törékenyek, és nagyon nehéz őket pontosan ültetni..

Csak magokat kell vetnie a földbe, ennyi. Az ilyen módon történő termesztés lehetővé teszi, hogy buja és erős virágokat kapjon. De először elő kell készítenie a babot a talajba ültetéshez. Ehhez 1,5 órán keresztül forró vízben kell áztatni őket, majd nedves ruhába kell helyezni. Ez lehetővé teszi a vetőmagok minőségének ellenőrzését. Azok, amelyek kikelnek, alkalmasak a további növekedésre, a többit pedig el kell dobni, valószínűleg a tárolás során romlottak.

áztassa forró vízben 1,5 órán át, majd tegye nedves ruhába

Csak áztatáskor kell figyelembe venni egy fontos pontot. Csak barna-barna és szürkésbarna színű fajtákat lehet forró vízbe helyezni, és az ilyen áztatásból származó más színű borsómagok romolhatnak.

Leszállás a földben. Mikor a legjobb a borsó ültetése? Figyelembe véve, hogy a vetés és a virágzás közötti időszak 2-3 hónapig tart, ennek megfelelően a magokat tavasz közepétől (április-május) kell a földre küldeni. Ha ebben az időszakban az éjszakai hőmérséklet enyhe csökkenése, mondjuk -5 ° C, akkor ez semmilyen módon nem károsítja a virágot. Egy hasonló teszt éppen ellenkezőleg, mérsékli és megerősíti.

Idővel a felnőtt növény buja bokor formáját öltheti, ezért ültetéskor jobb, ha a magokat 20-30 cm-re helyezik el egymástól. A fiatal édesborsó gyorsan és barátságosan csírázik. 2-3 levél megjelenésével a tetején lévő részt le kell csípni. Tehát a növény a növekedés folyamatában buja koronát kap, és nemes virágzással örvendeztet meg..

Egy fiatal növény még nem rendelkezik ezzel az erővel és ellenállással, ezért először gondosan kösse rá kerítéshálóra vagy más támaszra. Ezenkívül egy ideig szükség lesz a borsó irányítására, és akkor képes lesz ragaszkodni az antennáihoz és sövényt létrehozni.

Hogyan kell megfelelően ültetni a talajba, öntözni és trágyázni

Hely és talaj. A borsó csak napos helyre alkalmas, ahol nincs szél és huzat. A szél nem törheti meg ezt a törékeny és finom növényt, de hajlítani képes. Az árnyékban lévő hely nem teszi lehetővé a növény teljes pompájában való megnyílását, a virágzás elhalványul és rövid életű lesz. Az édesborsónak nincs különösebb panasza a talajra. Könnyű, közepesen termékeny talaj nagyon alkalmas.

Öntözés és trágyázás. Mint minden virágos növény, a borsó is kiváló a rendszeres ásványi trágyázáshoz, a szerves trágyák különleges megközelítést igényelnek. Pontosabban, a friss trágya teljesen megégetheti a növény gyökérzetét. Az édesborsó szereti a nedves talajt, ezért jobb, ha nem engedjük száraz állapotba, különben a növény leesik és virágzó rügyeket hullat..

Virágzási idő. Ez elképesztő látvány, mintha különböző színű molylepkék repülnének körbe, így az édes borsó virágozni kezd. Gyönyörű megjelenése mind a virágágyáson, mind az erkélyen, függő vázákban vagy a járdaszegélyen. Kiváló lehetőség a kerítés díszítésére, miközben világos zöld képernyőt hoz létre. A növény hosszú ideig virágzik, és nem veszíti el vonzerejét. A saját borsó a legtovább virágzik, és megőrzi a finom, kellemes aromát. Vágáskor sokáig állhat is..

A növény hosszú ideig virágzik, és nem veszíti el vonzerejét.

Növekvő funkciók. Annak érdekében, hogy a virágzási idő a lehető leghosszabb ideig tartson, meg kell akadályoznia a magvak érését. Amikor a virágok megszáradnak, óvatosan le kell vágni őket. De ahhoz, hogy ültetési anyagot kapjon a jövőre, természetesen magokra van szüksége. Ebből a célból hagyhat néhány bokrot, és előkészítheti őket a magok gyűjtésére. Ebben az esetben legfeljebb 10 nagy rügy marad a teljes bokron, másokat eltávolítanak. Akkor ezekből a virágokból kell magokat szereznie. Kiváló csírázási képességük van – 8 év. A legjobb, ha a magokat a hűtőszekrény alján tárolja. A borsó vetésének helyét meg kell változtatni, csak 4 év után térhet vissza az előzőhöz.

Ez érdekes! Henry Eckford, 19. századi skót tenyésztő édes borsót tenyésztett. Vett egy egynyári virágot, amely gyönyörűen virágzik, és valamilyen illatos virágot, és így kapott egy édes borsó nevű növényt – gyönyörű és illatos. Felfedezéséért Henry kapta a legmagasabb királyi díjat. Az általa létrehozott üzem példátlan népszerűségre tett szert, amely ma is a legjobb. A világon legfeljebb 3000 ilyen virágfajta létezik..

Az édes borsó megjelenésével a kertben biztosan jó változások következnek. Körülöttük minden virágzik és megelevenedik, tele lesz élénk színekkel és csodálatos aromákkal.