Illatos dohány. Egynyári virág termesztése

Minden kertész arról álmodozik, hogy virágoskertje teljesen harmonikus, és ugyanakkor nagy figyelmet szentel a méheknek. Ilyen virágágyás nem létezhet illatos dohány nélkül. Ez annak köszönhető, hogy ez az egyedülálló növény finom virágokkal virágzik, és az illat tele van levegős jegyekkel, miközben nem nélkülözi a kifinomultságot..

Az illatos dohány különböző fajtákban található, ami azt jelenti, hogy sok virágot lehet termeszteni egy virágágyásban, amelynek eredeti formája és aromája lesz. Érdemes megjegyezni, hogy a fajták eltérnek a virágzat színében vagy a szár hosszában.

Hogyan kell megfelelően termeszteni az illatos dohányt

Dél -Amerikát tartják ennek az érdekes növénynek a bölcsőjének. A haza éghajlata sokkal melegebb, mint a miénk, ezért az illatos dohányt termofil növénynek minősítik. A meleg régiókban a dohány több évszakon keresztül is virágozhat egymás után, fényűző virágaival elragadtatva a szemet. Ha az éghajlat hidegebb, akkor egy ilyen növény csak egy szezont tart. A fő virágzási időszak júniusra esik, és szeptemberig tart..

Annak érdekében, hogy az egyéves illatos dohány virágai kellemes pillanatokat adhassanak és aktívan virágozhassanak, ismernie kell néhány szabályt ennek a növénynek a gondozására..

Hogyan kell megfelelően termeszteni az illatos dohányt

Leszállás nyílt terepen. Erre az eseményre tavasszal kerül sor, és annak érdekében, hogy ne pusztítsák el a jövőbeli virágokat, a már csírázott magokat nyílt terepen ültetik. Az ilyen virág termesztésének kedvező hónapja február vége, március eleje. Ebben az időben meg kell vásárolnia egy üvegtartályt, és el kell ültetnie az Önnek tetsző illatos dohányfajtákat. Annak érdekében, hogy a mag gyorsabban keljen ki, ezt a tartályt polietilénnel vagy szoros fedéllel kell lefednie..

Így idővel üvegházhatás jön létre a tálban, ami pozitív hatással lesz a növekedésre. Az illatos dohánynak nagyon kicsi a magja, ezért egy maroknyit dobnak a felületre, majd permetező palackból vízzel permetezik. Körülbelül két hétnek kell eltelnie az első hajtások megjelenéséig. Ezt követően minden hajtást külön csészékbe ültetnek. Annak érdekében, hogy az illatos dohány bokor formájában nőjön, a tetejét leszedik.

A kiszállásra csak akkor kerül sor, amikor a fagy elvonult, és a közeljövőben nem várható. Azt is fontos tudni, hogy a föld, amelyet a nap jól felmelegít, könnyebben elfogadja az illatos dohány csemetéjét. A palánták közötti távolság minimum 20-30 centiméter.

Tippek és trükkök az illatos dohány helyes termesztéséhez

Az illatosított dohányfajták szármagassága eltérő, törpe, alacsony növekedésű magas cserjékre oszlik. A törpe dohány eléri a 30 centimétert, és a földre zúzva zöld szőnyeget utánoz.

Talajkövetelmények. Az illatos dohány talaja teljesen bármilyen lehet, azonban érdemes figyelembe venni a nagy levelek tulajdonságait – szeretik felszívni a nedvességet. Az aktív növekedéshez és virágzáshoz, mint minden más növényhez, a dohánynak is levegőre van szüksége, ezért a lazítás kiemelt lépés az ellátásban.

páratartalom. A nedvesség a legfontosabb az illatos dohány esetében, különösen, ha száraz a nyár. Ebben az esetben a dísznövényt minden nap meg kell öntözni..

Műtrágyák optimális mennyiségben jól tolerálja, azonban nem szabad buzgónak sem lennie – virág helyett a levelek is jól fejlődhetnek.

Világítás. A palánták jól virágoznak ott, ahol nincs helye az erős, viharos szélnek, és nincs nyílt perzselő nap. Az esti rügyek teljes kinyitása normának számít. A virágok egész nyáron kellemesek a szemnek, a virágzás szeptember-októberben ér véget. Néha elszáradt és kiszáradt rügyeket találhat – az illatosított dohány elhalványult. Ahhoz, hogy továbbra is élvezhesse a csodálatos kilátást, le kell vágnia az összes száraz rügyet. Világosabb növényi színt érhetünk el, ha télen üvegházba ültetjük őket. Csak ott szükséges a stabil hőmérsékleti rendszer fenntartása..

Illatos dohány ültetése és tenyésztése a kertben és az erkélyen

Reprodukció. Az illatos dohány sokszorozásához nem csak a magokra kell várni. Van egy másik hatékony módszer. Ehhez vegye a legegészségesebb bokrot, ősszel ássa ki a földből. Tegye egy virágcserépbe, és hagyja otthon. Az illatos dohány magasságát harmadával vágják le és öntözik. Fontos megjegyezni, hogy az illatosított dohány szereti a fényt, ezért az ablakpárkányt meg kell világítani. Amikor tavasz jön, az illatos dohány bokorát ismét a fűtött talajba ültetik..