A liliomok felső öltözködése tavasszal. Mit és mikor etessünk liliomokkal a virágzás alatt

Minden termelőnek megvan a saját véleménye a tavaszi liliomok további táplálásáról. Ezek a vélemények teljesen ellentétesek. Csak ki kell találnia, hogy a liliomok tavaszi etetése valóban olyan fontos, és ha igen, milyen..

A liliomok tavaszi etetésének jellemzői

A zöld tömeg növekedése a tavaszi és nyári hónapokban, a rügyek kialakulása és a virágzás, valamint a növény új virágzási időszakra való felkészítése a liliomhagyma teljes kifejlődésétől függ. Mindez csak a kultúra földalatti részének megfelelő táplálkozásával lehetséges. A virágos növény gyökérrésze csak akkor lesz egészséges és erős, ha időben etetik.

Javasoljuk, hogy először alkalmazzon műtrágyákat meleg talajra, amelynek hőmérséklete nem kevesebb, mint 6-7 fok. Az adott terület éghajlati viszonyaitól függően ez április elején vagy május első hetében lehet. Ekkorra a liliomoknak körülbelül 10 cm magasra kellett nőniük. A korábbi műtrágyázás haszontalan, mert az izzók még nem állnak készen az etetésre, és az olvadt víz nagy valószínűséggel elviszi magával az összes műtrágyát..

A tavaszi trágyázás szükségessége közvetlenül összefügg a virágágyások talajának összetételével. A termékeny talaj, a liliom ültetését követő első 2-3 évben nagy humuszmennyiségű hely, nem igényel etetést. De egy szegény földterületen ezek a virágos növények gyengének fognak látszani megtermékenyítés nélkül. További táplálkozási támogatás nélkül a növény elveszíti dekoratív hatását, és az elkövetkező években új helyre kell ültetni..

A liliomok tavaszi etetésének is vannak hátrányai. Ha a talaj túltelített ásványi anyagokkal, akkor az egész növény (föld feletti és föld alatti) növekedése és fejlődése észrevehetően elmarad. A felesleges műtrágya elnyomja a liliomokat. De a gyomok ebben az időben aktívan növekedni kezdenek, mivel minden ételt elvisznek. Sokkal magasabbak, mint a fiatal virágpalánták, és minden fény nagyobb mértékben megy a gyomokra. A liliomoknak még több odafigyelésre és ápolási időre van szükségük, különösen a gyomláláshoz.

Milyen műtrágyákat kell használni a liliomokhoz

Trágya összetétel liliomokhoz

A liliomok teljes növekedéséhez és fejlődéséhez a nyári időszakban a következő lehetőségek ajánlottak a tavaszi etetéshez:

  1. 1 evőkanál ammónium -nitrát virágterület négyzetméterenként.
  2. Komplex műtrágya – nitroammofoska.
  3. 10 liter vízhez – 1 liter erjesztett mullein oldat.
  4. 10 liter vízhez – 1 pohár fahamu, előszitálva (rendszeresen, kis mennyiségben a tavaszi szezonban vagy egyszer öntözővízzel együtt).
  5. Komposzt humusz vagy rothadt trágya.
  6. Biohumusz, amelyet a giliszták tevékenységének és életfolyamatainak eredményeként nyertek.

A tapasztalt virágüzletek és kertészek nem javasolják friss trágya vagy gyöngyvirág használatát liliom műtrágyaként. Az ilyen etetés hozzájárul a különböző fertőző vagy gombás betegségek megjelenéséhez. Ezenkívül ennek a műtrágyának az agresszív mikroflórája a hagymák gyors rothadását és az egész növény halálát okozhatja még a virágzási időszak kezdete előtt..

Hogyan etessük a liliomokat tavasszal?Hogyan etessük a liliomot tavasszal?