Yucca fonalas

A Yukka Threadsnak más neve is van, nevezetesen “a boldogság fája”. Nagyon szép és érdekes növény. Elég szerény, nem nagyon nehéz egy yucca gondozása. Fontos szem előtt tartani néhány kulcsfontosságú pontot. A növény szülőföldje Észak -Amerika. A fonalas yucca körülbelül 40 fajtája létezik, és vannak szár nélküli példányok is.

A növényt virágzó virágok képviselik, amelyek buja ecsetet képeznek. A virág magassága eléri a másfél métert. Yucca Fonalas – kerti növény, és bárhol megtalálható – az irodáktól a nagy üvegházakig. Ennek oka a fagyállóság. Fontos a yucca helyes ültetése, és akkor képes ellenállni a 30 fokos fagynak, és meglepő módon virágzik. Bár még mindig jobb takarni télen.

Ha régiója híres a kemény télről, akkor csak jól bevált, akklimatizált növényt vásároljon, lehetőleg helyi üvegházból, és feltétlenül kérdezze meg az eladót a téli gondozás részleteiről. A fonalas yucca évelő növény, sokáig díszíti a teret, ha megfelelően vigyáz rá. Azt mondják, hogy a yucca szerencsét és boldogságot hoz a háznak, hogy sokáig virágozzon és örüljön, el kell sajátítania a növény gondozásának tudományát.

Yucca fonalas. Növényápolás és ültetés

Yucca fonalas. Növényápolás és ültetés

A yucca fonalas ültetése. A talaj összetételére nincsenek alapvető követelmények. A legfontosabb az, hogy kerüljük a nedvességet, különben a fonalas yucca gyökerei rothadni kezdenek. Megmentheti a yuccát, ha eltávolítja a gyökér nagy részét, és újratelepíti a fonalas yucca -t egy virágcserépben. És csak egy évvel később, miután elhagyta a yuccát, újra elültetheti a kertjében, de minden szabály szerint. És a szabályok a következők: a fonalas yucca -t olyan helyre kell ültetni, ahol nincs veszély a víz túlcsordulására.

A fonalas yucca számára alkalmas hely egy lejtőn található, világos, részleges árnyékban a fáktól. Bár valójában akár homokon is megnőhet, a legfontosabb, hogy a legvadabb melegben is biztosítsuk számára a nedvességtől és a víztől távol eső körülményeket..

A vízelvezetés is fontos. A fonalas yucca ültetéséhez legalább 80 cm mély és legalább 40 cm átmérőjű gödröt kell készíteni. Ezután öntsön kavicsokat vagy tégladarabokat egy 5-10 cm-es lyukba, majd félig töltse fel durva homokkal, és még jobb lehullott levelek (műtrágyaként értékesek), keverje össze a homokot hamuval – ez csak javítja a hatást.

Sok függ a talaj összetételétől is a helyszínen. És ha a talaj homokosabb, akkor már ültethet. Ha a földje a helyszínen vályog vagy fekete talaj, akkor közvetlenül az ültetés előtt “hígítsa” homokkal.

a fonalas yucca öntözésének óvatosnak kell lennie

Amint már megértette, óvatosan kell öntözni a fonalas yuccát. Ha a nyári szezon nem száraz, akkor neki elegendő a természetes öntözés, aszály esetén pedig hetente egyszer. Szezonban párszor etesd komplex ásványi műtrágyával, a harmadik évben (amikor a gyökerek végre megerősödnek) szerves hulladékkal is etetheted. Nem szükséges a fonalas yucca átültetése, évtizedekig nőhet egy helyen.

A yucca téli szezonra való felkészítéséhez a leveleket egy csokorba kell kötni, és több lehullott levelet kell helyezni a gyökerekre – ez segít megmenteni a növényt a hipotermiától.

Nagyon könnyű szálkás yukát szaporítani – oldalsó hajtások segítségével, amelyek, ha nem gyomlálják meg időben, nagy és hanyag bokorrá változtatják növényét. Tartsa be ezeket a feltételeket ennek a gyönyörű növénynek a gondozásához. És ne feledje: nem az ültetés utáni első évben virágzik, hanem legalább három évvel később..

A kertben a fonalas yucca sikeres kompozíciót készít az alsó virágok – dohány, nasturtium vagy árvácska – számára, és fő dekorációjává válhat.