A szövés módjai gumiszalagokból, 5 technika videóval

A karkötő olyan ékszer, amelyet szinte minden ember visel, nemtől és kortól függetlenül. A kézben lévő gyönyörű gyűrű minden megjelenést élvezetessé tesz, így ősi idők óta népszerű. Ma új anyagok állnak rendelkezésre ékszerek készítéséhez – Rainbow Loom Bands gumiszalagok. Most karkötőt készíthetnek nemcsak tapasztalt kézművesek, hanem iskolások is. Ebben a cikkben megtanulja a gumi karkötők készítésének 5 módját.

A karkötők története

Mindenki tudja, hogy az ékszerek, mint a gyűrűk, fülbevalók, nyakláncok az ókorban jelentek meg, ugyanakkor készültek az első karkötők. Az ókorban az emberek nagyon babonák voltak, ezért minden ékszernek varázslatos jelentése volt. A karkötők néha azt jelezhetik, hogy egy személy egy bizonyos törzshez, valláshoz tartozik, vagy bizonyos pozíciója vagy státusza van a társadalmában.

Sok idő telt el, és ma az emberek hozzáállása a karkötőkhöz jelentősen megváltozott. Most egy közös dekoráció, amely lehetővé teszi, hogy egy személy kitűnjön a tömegből, és megkülönböztesse magát személyiségével. A modern kézművesek megtanulták, hogyan lehet karkötőt készíteni különböző anyagokból, és valódi műalkotásokká alakítani. A gyerekek is szeretik a karkötőket, ezért megpróbálják bármilyen elérhető anyaggal elkészíteni őket. Azt mondhatjuk, hogy a gyerekek fantáziájának és a felnőttek útmutatásának köszönhetően jelent meg a kézimunka olyan iránya, mint a karkötők szövése gumiszalagokból..

A karkötők szövésének jellemzői rugalmas szalagokból

Maga a “karkötő” szó a francia bracelet szóból származik, ami “csuklót” jelent. A karkötő zárt gyűrű alakú. Az ékszerészek fémből készítik ezt az ékszert láncszemek öntésével vagy összekapcsolásával, a gyerekek pedig szálakból, szalagokból vagy rugalmas szalagokból szövik.

A karkötők szövése hasonló a cérnákkal való kötéshez, csak különböző elemek láthatják el a kötőtűk funkcióját: ceruza, villa, csúzli, szövőszék vagy akár a saját ujjaid

A karkötők szövése hasonló a cérnákkal való kötéshez, csak különböző elemek láthatják el a kötőtűk funkcióját: ceruzák, villák, csúzli, szövőszék, vagy akár saját ujjai. A szövőanyagokat a színek vagy más jellemzők szerint váltogatják. Ha a karkötőt fiúnak szánják, akkor gyakran használják a szövés klasszikus stílusát és a kék, fekete vagy fehér anyagokat. A kézzel készített karkötő jó ajándék lesz barátjának vagy barátnőjének, ezért ne kímélje az idejét, és próbálja elsajátítani a szövés alapjait.

A kézzel készített karkötő jó ajándék lesz barátjának vagy barátnőjének, ezért ne kímélje az idejét, és próbálja meg elsajátítani a szövés alapjaitEgy barkács karkötő jó ajándék lesz

1. módszer. Írisz az ujjakon

A Fishtail a legegyszerűbb módja a rugalmas karkötők szövésének. Ehhez nem szükséges egész LoomBand szettet vásárolni, mivel elegendő csak rugalmas szalagokat vásárolni és horgolt horgot venni..

A módszer szövés gumiszalaggal Iris az ujjakonSzövési módszer rugalmas szalagokkal: íriszek az ujjakon

A halfark szövéséhez körülbelül 60 rugalmas szalagot kell költenie, mindez a csukló szélességétől függ. Ha jobbkezes, húzza a gumiszalagokat a bal kezére, a középső és a mutatóujjára. Először egy rugalmas szalagot csavarnak nyolcas számmal, és így két ujjra helyezik. Ezt követően még két rugalmas szalagot viselnek a tetején csavarás nélkül..

Először egy rugalmas szalagot csavarnak egy nyolccal, és így két ujjra helyezikFejezze be a szövést úgy, hogy felveszi a külső hurkok kampó rögzítőjét

Most megragadhatja a horgolt horgot, és az alsó gumit az ujjaira hajthatja, vagy ugyanezt teheti szabad kezével. Ismét csúsztassa a gumit két ujja fölé a szokásos módon, az alsót dobja a tetejére. Ismételje meg a gumiszalagok fel- és lehúzását, amíg a darab megfelelő méretű lesz a kezéhez. A rugalmas szalagok színeit tetszőleges sorrendben változtathatja..

5 módja a gumiszalagok szövésénekEgyszerű karkötő gumiszalagból az ujjakon

A szövés befejezéséhez a rugalmas szalagokat egy ujjra kell dobnia, az ujjon 4 gyűrűnek kell lennie.

Videó: módszer a karkötő rugalmas szalagokból történő szövéséhez, anélkül, hogy gép lenne az ujjakon

Dobja az alsó gumit az ujja fölé úgy, hogy két rugalmas szalag legyen, és tegye fel a horogkapcsot. A dekoráció kész!

2. módszer. Szivárvány karkötő szövése a villán

Szivárvány karkötő szövése a villán

Minden otthonnak van villája, így a Loom Bands evőeszközeit szövőszékké változtatta. Különleges készségek nélkül is elsajátíthatja ennek a szövésnek az alapjait villán. Szüksége lesz körülbelül 100-120 rugalmas szalagra és egy műanyag kampós rögzítőre.

A karkötő szövésének módja a villákon lévő gumiszalagokból

Vegyünk egy rugalmas szalagot, csavarjuk nyolc számmal, és tegyük a középső fogakra. Mivel a villa fogai keskenyek, a gumit félbe kell hajtani. Hajtsa félbe a következő gumiszalagokat, és csavarás nélkül tegye őket a villa külső fogaira. Ezt követően az alsó kettős hurkokat a fogakra dobják, és a rugalmas szalagokat ismét felhelyezik az oldalakra. A szövés befejezéséhez át kell helyezni a gumiszalagokat az oldalfogakról a középsőkre, az alsó hurkokat a tetejére kell dobni, majd két dupla hurkot kell a horogra helyezni.

3. szám A szövés módjai gumiszalagokból speciális gépen

A Dragon Scale karkötő nagyon szép, mivel sokkal szélesebb, mint a Fishtail karkötő. A legjobb, ha professzionális gépen végezzük, amelyen a sorokat eltávolítjuk vagy áthelyezzük. A szövés azzal kezdődik, hogy nyolc oszlopra nyolcasokat helyeznek fel rugalmas szalagokra, majd nyolcasokat kell felvenni az oszlopok közé.

Karkötő Francia fonat rugalmas szalagokból szövőszéken kezdőknek

Ezután a második oszlopból kiindulva kezdje el horgolni az alsó rugalmas szalagokat, és dobja át őket az oszlopokon. Ezt követően csavarás nélkül húzza fel a rugalmas szalagokat az oszlopokra. Az alsó rugalmas szalagokat a felsők fölé hajítják, majd csavarás nélkül ismét felveszik a rugalmas szalagokat.

Ismételje meg a fonást, amíg a karkötő pántja el nem éri a kívánt méretet. Amikor a karkötő majdnem kész, fel kell vennie egy rugalmas szalagot a külső négy oszlopra, és hurkokat kell dobnia rajta a többi oszlopról.

Egyszerű karkötő a gépen

A szövés befejezéséhez az extrém oszlopból át kell vinni a rugalmasságot a második oszlopba, és az alsóakat kell dobni. Ezután a második oszlopból vigye át a külső rugalmas szalagokra. Ugyanezt meg kell ismételni a másik oldalon is. Két hurok eltávolítható a gépről, és horogra rögzíthető.

4. módszer. Szövés csúzlin

Ne gondolja, hogy csúzlin csak egy elemi Fishtail karkötőt lehet készíteni, még a Járda szövésére is képes lesz. Ehhez vegyen két rugalmas szalagot, csavarja őket egy nyolccal. Ezt követően két különböző színű rugalmas szalagot vesznek, és csavarás nélkül a tetejére dobják.

Szövés csúzli karkötőn TROTOIRESzövés csúzli karkötőn TROTOIRE

Más szövési technikákkal ellentétben nem két rugalmas szalagot dobnak le az oszlopról a járdára, hanem egyet. Ezután ismét két gumiszalagot helyeznek fel a csúzlira, és két pár gumiszalagot már kidobnak a másik oszlopról.

Hogyan lehet karkötőt szőni rugalmas szalagokból, a TROTOIRE módszerrel

Tegyen fel ismét két rugalmas szalagot, dobja le az egyik alját, majd tegyen fel két rugalmas szalagot, és dobjon le kettőt a másik oszlopról. A szövésben nincs semmi nehéz, folytassa, amíg a karkötő mérete megfelelő nem lesz. A munka befejezéséhez az egyik oszlopból a másik oldalon dobjuk le a rugalmas szalagokat, és tegyünk fel egy horgot.

5. módszer. Hogyan készítsünk ceruza karkötőt

A Rainbow Loom gumiszalagok annyira népszerűvé váltak, hogy nemcsak villákat, ujjakat és szövőszékeket, hanem közönséges ceruzákat is használtak a szövéshez. Próbáljon karkötőt szőni a Bicycle Chain technikával a ceruzákon. Két új, azonos ceruza között négyzet alakú vagy téglalap alakú gumiszalagot rögzítenek, és szalaggal becsomagolják. Az első rugalmas szalagot nyolccal kell csavarni, és ceruzára kell helyezni. Ezt követően egy másik rugalmas szalagot félbecsavarnak, és egy ceruzára helyezik.

Karkötő szövése ceruzákon

Most illessze be a horgot a tetejére, húzza meg a nyolccal elcsavart gumiszalagot, és vigye át egy másik ceruzára. Ezt követően kétszer csavarja meg a gumiszalagot egy ceruzán, futtassa újra a horgot felülről, és húzza meg a két alsó rugalmas szalagot, húzza át őket a felsőn. Dobja a rugalmas szalagokat egy másik oszlopba. Ismételje meg egyenként a gumiszalagok feltekerését az oszlopokra, és dobja át őket, mint az előző alkalommal. Az eredmény egy kerékpáros lánc. A karkötő, mint minden korábbi esetben, akasztott és eltávolítják a ceruzák – stoblikov.

Miután megnézte a lépésről lépésre készült videót a saját kezűleg készített gumi karkötők készítéséről, látni fogja, hogy ez meglehetősen egyszerű. A rugalmas karkötők kreatív kiegészítők és jó kikapcsolódást nyújtanak gyermekeknek és felnőtteknek.