DIY karácsonyfák szövetből, fotó MK

Közeleg az új év, ideje gondolni a karácsonyfára! Ez a nélkülözhetetlen újévi tulajdonság a közelmúltban sokak számára drága örömnek bizonyult! De annak érdekében, hogy ne essünk kétségbe azoknak, akiknek ilyen öröm nem volt elérhető, gazdaságos és nagyon kreatív lehetőséget kínálunk – egy kézzel készített karácsonyfát szövetből!

Az ilyen karácsonyfa anyaga mindenki számára elérhető, és minden otthonban bőségesen megtalálható, mint a varrás iránti hajlam – ne aggódjon, még a szabó készségeinek teljes amatőrje is varrhat ilyen szépséget!

Ha inspirált minket a szövetből készült karácsonyfánk, és szeretne ilyet létrehozni, akkor nézzen körül, és válassza ki az elkészítéséhez megfelelő anyagokat, amelyek – amint hamarosan látni fogjátok – bőségesen körülöttetek vannak:

 • Gyönyörű fényes szövetdarabok. Ideális esetben – téglalapok 15×22 cm;
 • Karton (bármilyen csokoládé vagy cipő dobozhoz illeszkedik);
 • Egy darab sűrű filc szövet a csillaghoz, 5×5 cm méretű;
 • Filc szövet az alaphoz;
 • Sintipon töltőanyagként;
 • Kis kövek, hogy stabilitást biztosítsanak lucfenyőnknek;
 • Gyönyörű fényes gombok;
 • Egy fehér papírlap;
 • Toll vagy ceruza;
 • Vonalzó;
 • Csapok;
 • Cérna, tű, éles olló.

És ne feledje-nincsenek “különleges” és nehezen megtalálható anyagok és eszközök!

Hogyan készítsünk karácsonyfát szövetből saját kezűleg, lépésről lépésre MK

Ne habozzunk sokáig, inkább kezdjük el varrni életünk első rongyos karácsonyfáját!

DIY karácsonyfa szövetből

1. Kezdetben fényes, gyönyörű szöveteket kell kiválasztanunk, amelyekből a minta szerint varrják karácsonyfánkat. Még akkor is, ha nincs elég nagy szövetdarab a keze alatt, ne aggódjon, egyesítsen több kontrasztos szövetdarabot. Ha van varrógép a házában – szuper, akkor gyorsan varrjon össze két vagy három szegmenst, hogy kis téglalapot kapjon:

Kezdetben fényes, gyönyörű szöveteket kell kiválasztanunk, amelyekből a minta szerint varrják karácsonyfánkat.

2. Csináljunk papírmintát! Rajzoljon egy fehér papírlapra tollal és vonalzóval egy téglalapot, amelynek oldalai 19 x 12,5 cm -esek. Vágja ki ollóval, majd hajtsa félbe pontosan középen, húzzon átlót a felső hajtástól az aljáig sarok, óvatosan vágja végig ezt a vonalat, hajtsa ki – a háromszög a kívánt méretű kész!

3. Helyezze a mintát két, egymással szembe hajtott szövetdarabra. Rögzítse össze a biztonság kedvéért. Karikázza be a papírmintát, hogy átvigye a szövetre. Miután megmérte az 1 cm -es varratmennyiséget, vágjon ki 2 részt:

Készítsünk papírmintát! Fehér papírlapra tollal és vonalzóval rajzoljon egy téglalapot, amelynek oldala 19 x 12,5 cm.Papír minták

4. Távolítsa el a papírmintát, és kezdje el csiszolni a karácsonyfa részleteit mindkét oldalon. Ha van varrógépe, feltétlenül használja, de ha nincs, varrja kézzel, elsajátítjuk a “vissza a tűhöz” elnevezésű varratot. Ez a varrat nagyon hasonlít egy gépsorhoz, és akár versenyképes is lehet vele erősségében.!

5. És most csak fordítsuk meg a munkadarabunkat kifelé az arcra, egyenesítsük ki jól (különösen a tetejét), hajlítsuk meg az alját 1 cm -re és vasaljuk jól:

És most csak fordítsuk a nyersdarabunkat belülről kifelé az arcra.

6. Töltse fel a karácsonyfa teljes belső részét a szintetizátorral, a legszélesebb részen a szintetizátor tetejére tegyen néhány kavicsot. Ezután készítsen egy újabb szinteton réteget.

7. Vágjon ki egy kartondobozból (tetszőleges) egy 7 cm átmérőjű kört, és nemezből egy kicsit nagyobb méretű, 7,5 cm átmérőjű kört. Először helyezzen el egy kartonkört, majd fedje le filccel, és kezdje el varrni az “alját” a karácsonyfák fő részéhez:

Vágjon ki egy kartondobozból (bármilyen) egy 7 cm átmérőjű kört,

8. Újévi mesterség – a karácsonyfa majdnem kész! Már csak “gombos” lámpásokkal kell díszíteni! Ehhez annyi szép gombot veszünk, amennyit csak akarunk, és egyszerűen varrjuk őket a karácsonyfánkhoz:

Ehhez annyi különböző gyönyörű gombot veszünk, amennyit csak akarunk, és egyszerűen varrjuk őket a karácsonyfánkhoz.

9. Karácsonyfa van, „játékok” vannak rajta, csak egy nagy és gyönyörű csillag hiányzik a fej legtetejéről! Most mindent megoldunk! Fogunk ollót, fényes filcszövetet, papírlapot és tollat, és kivágunk egy ötágú csillag papírmintáját.

Papírminta felhelyezése kétszer hajtogatott filcszövetre

Papírmintát teszünk a félbehajtott filcszövetre, körbekarikázzuk a papírcsillagot, és kivágunk egy gyönyörű ötágú csillagot 2 darab mennyiségben. A csillagnak 5×5 cm méretűnek kell lennie, akkor ideálisan illeszkedik a fához:

A csillagnak 5x5 cm méretűnek kell lennie, akkor ideálisan illeszkedik a fához:

10. A csillag két felét overlock varrással varrják össze. Ezenkívül fontos, hogy egy gerendát hagyjon elvarratlanul. Ezeket a sugarakat egy csillagra helyezzük a karácsonyfa tetején, és már a tetejére varrjuk borított varrással, szigorúan haladva a sugarak kontúrja mentén:

kivágott egy gyönyörű ötágú csillagot

Kézműves – a karácsonyfa teljesen kész! A varrás nem sok helyet foglalt el! Nagy kívánsággal és izgalommal varrhat egy egész “elemet” az ilyen karácsonyfákból, és odaadhatja azokat barátainak, amelyeknek természetesen örülni fognak! Képzelje el, kísérletezzen, díszítse az ilyen karácsonyfákat gyöngyökkel, strasszokkal, érmékkel …