milyen mesterségeket lehet készíteni agyagból

A modellezés az egyik legrégebbi emberi mesterség. Most ebből nemcsak ételeket készíthet, hanem ékszereket, játékokat, ajándékokat és mindenféle belső dolgokat. Jó nyugtató, nyugtató hatása is van. Így enyhítheti a stresszt, és hasznosan töltheti az idejét. De hol lehet beszerezni az anyagot és hogyan kell helyesen dolgozni vele – ezt az alábbiakban tárgyaljuk. Tehát gyakran polimer agyagot használnak ehhez az üzlethez. De hogyan kell vele dolgozni és remekműveket készíteni, érdemes részletesebben beszélni..

Részletek a szobrászatról kezdőknek

Milyen agyag kézművességet készíthet saját kezével? Ebben a cikkben találhat ötleteket kezdőknek. Az agyag mostantól polimer formájában is bemutatható, nagyon hasonló a gyurmához, de ugyanakkor megkeményedhet. És a nevek különbözőek – műanyag, hőre lágyuló, hőre lágyuló, cernit. Az egyik változatban égetés nélkül megkeményedhet, a másikban – csak égetés közben. A kezdő kézművesek maguk határozzák meg, hogy mivel fognak dolgozni – vásárolt anyaggal vagy saját készítmény tömegével..

Polimer készítése modellezéshez otthon.

Valójában ez egyáltalán nem polimer, mert más összetevőkből készül. De a vele való munka technikája gyakorlatilag ugyanaz. Így készül:

 • 1 csésze normál fehér PVA ragasztó,
 • 1 csésze kukoricakeményítő,
 • 2 evőkanál citromlé,
 • 1 evőkanál nem zsíros krém (bármilyen),
 • 1 evőkanál vazelin.

Szüksége lesz továbbá:

 • Üveg keverő tál.
 • Keverőkanál.
 • Keverőpárna.
 • Polietilén fólia.

Mindebből körülbelül 350 gramm lesz. tömegek a modellezéshez. Először kanállal keverje össze a tálban a ragasztót, a keményítőt és a vazelint. Ezután öntsük hozzá a citromlevet, és ismét jól keverjük össze. Ezt követően küldje el a tálat a tartalommal a mikrohullámú sütőbe maximális teljesítményen 30 másodpercre..

Kenje meg a dagasztás felületét krémmel. A mikrohullámú sütő után ismét jól keverje össze a masszát, és terítse szét az előkészített felületen, majd keverje újra, mint a tésztát, legalább 5 percig. Rugalmas és rugalmas anyaggal kell rendelkeznie. Most beleforgatjuk "kolbász" és tekerje be szövetbe. Lehűlés és a felesleges nedvesség felszívása után a massza használatra kész..

könnyű agyag mesterségek

Modellező eszközök.

Itt arról beszélünk, hogyan lehet agyagból készült kézművességet készíteni. Természetesen ezt nem lehet néhány részlet nélkül megtenni. A faragás során aktívan használunk bármilyen alkalmas anyagot. Íme a kezdő mester kötelessége:

 1. Munkafelület, szükségszerűen kemény.
 2. Éles vágószerszámok – kés, penge vagy szike kis alkatrészekhez.
 3. A henger alakú rögtönzött tárgyak a gördülőcsapok alá illeszthetők a tömeg kinyújtásához..
 4. Tűk és fogpiszkálók – lyukakat készíthetnek, vagy kisméretű alkatrészeket rögzíthetnek.
 5. A marók különféle formák vágására szolgáló formák, de helyettük különböző kupakokat alakíthat ki palackokból.
 6. Kesztyű és nedves törlőkendő.

Különféle faragási lehetőségek

Mielőtt könnyű agyagból készült mesterségeket kínálunk Önnek, kezdetben logikus lesz megismerkedni a különböző szobrászati ​​technikákkal, hogy meghatározza a megfelelő opciót, és új kreatív ötletek is felmerülhetnek az ismerkedés során. Ez mind vonatkozik a sült agyagra és az önkeményedésre. A legnépszerűbb technikák a következők:

Nádtechnika. A vékony, többszínű agyagdarabokat rétegekben összehajtjuk, és egy tekercsbe tekerjük. Az ilyen tekercsek vágásain nagyon szép és érdekes színkombinációkat kapunk..

Technika sima színátmenetben. A különböző agyagszíneket különböző mennyiségben keverik össze, hogy a színek simán átmenjenek egymásba.

Filigrán technika. Véletlenszerűen kis darab tömeget helyeznek el a munkadarab mentén, nagyon eredeti mintát lehet kapni.

Kaleidoszkóp technika. A többszínű rétegeket tekercsbe tekerjük, majd geometriai formákat adunk nekik kemény felületen.

"Sós" technika. A figurákat durva sóba forgatjuk, megsütjük, majd a sót vízzel lemosva hullámos felületet kapunk a termékeken.

DIY agyag kézműves kezdőknek

A tényleges formázás a polimer tömegből

Az önkeményedő agyag képes lesz olyanná válni, mint a fa vagy a gipsz, majd ennek megfelelően feldolgozható. És a sült agyag olyan lesz, mint a műanyag. Művészeti vagy kézműves üzletekben vásárolható meg..

Valami elemi dologgal kezdjük, amely nem igényel kifinomult feldolgozást. Ugyanakkor ne félj kísérletezni, elsajátítani a különböző technikákat és technikákat, idővel kiderülhet, hogy saját, különleges. Kezdetnek ékszereket vagy virágokat készíthet. A színezéshez akril festéket használunk. Ha úgy dönt, hogy gouache -val fest, akkor a tetejét lakkozni kell. De mielőtt nitro zománccal festené, jobb alapozni a felületet epoxi ragasztóval.könnyű agyag mesterségek

Milyen mesterségeket készítsenek agyagból

Nos, itt az ideje, hogy elmondjam, milyen mesterségeket lehet készíteni agyagból. Nézze meg közelebbről ezeket a lehetőségeket, és az idő nem lesz unalmas..

Virágok.

Elkezdünk golyóból rózsát faragni, cseppet készíteni belőle, majd még néhány golyót, de ezek már szirmok lesznek, miután ujjainkkal megadjuk nekik a megfelelő formát. Cseppünk körül ragadjuk őket rügy formájában, az első szirmokat egyenesen kell hagyni, míg a többi, külsőt kissé kifelé kell fordítani.

polimer agyag kézművesség kezdőknek fotó

Tagolt alak.

Furcsa módon vesszük a fóliát. Segítségével először megmunkáljuk alkatrészeink nyersdarabjait, polimer masszarétegeket viszünk rájuk, és testrészeket kapunk, beleértve a zsanérokat is. Keményedés után óvatosan vágjuk le ezeket a részeket, távolítsuk el a fóliát, és őröljük meg az alkatrészeket, ragasztjuk fel újra, és általában húrokkal illesszük össze..

milyen mesterségeket lehet készíteni agyagból

Csecsebecsék.

Lányai / unokái / unokahúgai és barátnőik egyszerű, de eredeti ékszerekkel lesznek elragadtatva. A gyermekek lehetőségeivel kezdheti el kitölteni a kezét. És ezek nemcsak gyöngyök, hanem karkötők, medálok és fülbevalók is. Vágja ki az azonos négyzeteket egy hengerelt agyagdarabon, és tekerjen belőlük azonos gyöngyöket. Ezután tűvel lyukakat szúrunk beléjük..

DIY agyag kézműves kezdőknek

Mesterkurzus gyerekeknek játékok modellezéséről

A polimer agyag jó anyag a kreativitáshoz. Nagyon könnyű belőle kézműves dolgokat készíteni kezdőknek. És ezek a termékek láthatók a fotón. A modellezés elengedhetetlen tevékenység a finom motoros készségek fejlesztéséhez, és ez a tevékenység a világ megismerését is segíti. Kiválasztjuk a kézművesség legegyszerűbb lehetőségeit. Például babaétel vagy lapos állatfigurák.

Étel.

A zöldségek és gyümölcsök tűvel vagy fogpiszkálóval megadhatják a kívánt formát és állagot. Érdekes és izgalmas lesz különböző technikákat tanulni egy gyerekkel, mert a gyerekek gyorsan unatkoznak és unatkoznak, és itt a polimerfeldolgozási technikák ilyen változatosak.

polimer agyag mesterségek kezdőknek fotó

Állatok.

Itt csak apró figurák készíthetők szilárd darabokból, de nagy formák esetén jobb az üreges részek technikáját használni, és a gyöngyök tökéletesen betöltik a szem és az orr szerepét..

milyen mesterségeket lehet készíteni agyagból

Tüzelést igénylő agyagmesterségek

Emlékszel a gyurmafaragásra? Mit kell először tenni? Így van, gyúrja meg rendesen, melegítse fel a kezében. Ugyanez a helyzet az agyaggal is. Fontos, hogy ne hevítsük túl és ne égessük el a fehér vagy vörös agyagot, ehhez 110-130 fokos hőmérsékletet figyelünk meg.

Nagyon fáradságos és nehéz ilyen agyagot készíteni otthon. Sok hiba lesz. A kiváló minőségű égetéshez megfelelő természetes agyagra és felszerelésre van szüksége..

Váza.

Ha vékony és magas figurát tervez, akkor nem nélkülözheti a keretet. Egy szokatlan szép üveg alkalmas a váza keretéhez. miután két részre vágtuk, mindegyiket ragasztott keményedő agyagrétegekkel ragasztjuk. Keményedés után távolítsa el a palack egyes részeit, és ragassza fel az agyagfeleket.

hogyan készítsünk agyag mesterségeket

Figurák.

Az emberi figura túl nehéz a kezdőknek, ha érdekli, az interneten talál oktatóvideókat az ilyen modellezésről. Általában a rugalmas huzal általában a számok alapjává válik..

Videó oktatóanyagok a szobrászatról.

Jobb egyszer százszor látni, mit hallani. Ezek a kérdések és félreértések megoldódnak a videó oktatóanyagok megtekintése közben. Most mindent megtalál a YouTube -on, és hogyan égethet agyagot, hogyan alakíthat ki férfi alakot, és hogyan modellezhet különféle technikákban.

polimer agyag kézművesség kezdőknek fotó

Karácsonyi játékok.

Miután egy évig edzett és kézbe vette a kezét, a barátoknak és rokonoknak adott újévi ajándékok kérdése magától megszűnik. Ha semmi eredeti nem jut eszébe, akkor a videó oktatóanyagok segítenek. Ott a legösszetettebb és legbonyolultabb ajándéktárgyak, a karácsonyfadíszek és a praktikus ünnepi attribútumok, például az újévi maszkok létrehozásának folyamata is szakaszosan látható..