Hogyan lehet szövni rugalmas karkötőt a villán

Szeretsz viselni gyűrűket és karkötőket? A Rainbow Loom termékek ma divatban vannak, amelyeket gyerekek és felnőttek is készíthetnek. A karkötő szövéséhez leggyakrabban horgot és speciális szövőszéket használnak, de mi van, ha nincs szövőszék? Nem számít, a tapasztalt tűnők tudják, hogyan kell szivárványos karkötőt szőni az ujjakon, sőt a villán is. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei, mert különböző méretű mintákat lehet kapni. Kiderült, hogy ugyanazt a sémát használhatja, de teljesen más termékeket kaphat, ha gépet, villát vagy ujjat használ. Ebben a cikkben úgy döntöttünk, hogy elmondjuk, hogyan kell szövni egy karkötőt egy szokásos asztali villával..

hogyan kell karkötőt szőni villával

Anyagok:

– Villa;

– gumiszalagok;

– kapocs.

Mesterosztályból készült karkötők gumiból, villán

1. Fogjon egy gumiszalagot, hajtsa félbe és csavarja nyolcadik alakúra. Ezután óvatosan csúsztassa a gumit a villa középső fogai közé..

2. Most ugyanígy csavarjon még egy rugalmas szalagot, és tegye rá a két szélső fogat.

3. Ismételje meg ugyanezt a másik oldalon is..

Mesterosztályból készült karkötők gumiból, villán

4. Fogjon egy másik rugalmas szalagot, hajtsa félbe, és csavarás nélkül tegye a középső fogakra. Ujjaival ragadja meg az alsó fogantyút az egyik fogon, és dobja fel, a másik középső foggal is..

hogyan szövik a karkötőt a gumiszalagokból a villára kezdőknek

5. Ennek az elvnek megfelelően fonja be az egész karkötőt, anélkül, hogy a gumit nyolcas számmal csavarná. Fogpiszkálóval kényelmesen leszúrhatja az alsó ínyt. Ahhoz, hogy a karkötő szivárványos legyen, váltakoztassa a rugalmas szalagok színét.

karkötők szövése villás fotóval

6. A szövés befejezéséhez mozgassa a rugalmas szalagokat a külső fogakról a következő középre.

7. Csúsztassa az alsó gumiszalagot minden középső fogról a tetejére.

8. Vegyen egy új gumiszalagot, hajtsa félbe és csúsztassa át a középső fogakon. Most ezen a rugalmas szalagon keresztül minden fogról dobja az alsó részt.

hogyan kell szőni rugalmas karkötőket kezdőknek

9. Mozgassa a gumit az egyik középső fogról a másikra úgy, hogy az elasztikus az egyiken maradjon. Tegye fel a kapocsot, és a karkötő készen áll!

Érdekes módon a szövés során a villán lévő minta kisebbnek és pontosabbnak bizonyul, ellentétben a szövőszéken lévő karkötőkkel. Egy villa segítségével saját mintákat találhat a karkötők szövéséhez, valamint megpróbálhat valamilyen figurát szőni..

Hasznos videó: Hogyan készítsünk egy karkötőt egy villával

A rugalmas szalagokkal való kötés ma érdekes szórakozássá vált a gyermekek számára szerte a világon, ezért néha az új minták és szövésmódok a gyermekek fantáziájának repülése. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a karkötők nagyon színesek, de a nyár előtt áll, ezért ne féljen a fényes ékszerektől!