Kézműves műanyag palackokból. Fénykép MK

A műanyag palackok sokoldalú kézműves anyagok. Ezekből eredeti dekoráció készíthető egy személyes telekhez, játékok gyerekeknek, valamint sok hasznos kiegészítő az otthon számára. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány ötletet arra vonatkozóan, hogy mit csinálhat saját kezével műanyag palackokból..

DIY műanyag palack játékok

Anyagok:

– palackok;

– ár;

– olló;

– Skót;

– PVA;

– festékek;

– bojt.

 Katamarán műanyag palackokból

Vegyünk két azonos fél literes palackot, és mindegyik közepére rajzoljunk egy 5 cm széles és 10-15 hosszú ovális alakot. Az ovált ki kell vágni, és van egy lyuk, ahová ültetheti a babát.

Katamarán műanyag palackokbólKatamarán műanyag palackokból

Most erősen csatlakoztassa a két palackot ragasztószalaggal. Katamarán kész!

Szökőkút gyerekeknek egy üvegből

A gyerekek szeretnek vízzel játszani, különösen nyáron. Egy közönséges műanyag palackból olyan játékot készíthet, amely segít megmutatni a trükköket vízzel, és érdekes szórakozássá válik a tengerparton vagy az országban..

Szökőkút gyerekeknek egy üvegbőlSzökőkút gyerekeknek egy üvegből

Egy üveg segítségével a palack közepén vagy alján üssünk lyukakat körbe. Ahhoz, hogy a palack vonzóbb legyen, takarja le színes ragasztószalaggal..

Most húzhat vizet, de ugyanakkor jól le kell zárnia a lyukakat a kezével, hogy ne folyjon ki. Csavarja fel a kupakot, és meglepődik, hogy a víz nem ömlik ki, annak ellenére, hogy lyukak vannak a palackban. Kezdje kissé kinyitni az üveget, és a víz kifolyik a szökőkút lyukaiból. A titok egyszerű, amikor kinyitjuk a palackot, a levegő kiszorítja a vizet, és kiömlik a lyukakon. Ez a szökőkút használható az országban vagy a szabadtéri kikapcsolódás során mosdóként..

Kézműves műanyag palackok: papíralapú játékok

A műanyag palackok jó alapot jelenthetnek különféle kézműves projektekhez. Papírt vagy újságot vágjon apró darabokra. Készítsen külön papier-mâché oldatot (hígítsa a PVA-t vízzel 1: 1 arányban). Most a papírt be kell meríteni az oldatba, és fel kell helyezni a palackra. Fedje le az üveget 5-6 rétegben, és várja meg, amíg megszárad. Ezt követően készítsen további alkatrészeket kartonból, például szárnyakat repülőgéphez, tehénhez vagy más állat lábához. Ragassza fel az összes darabot a palackra, és fesse le fehérre. Ezt követően bármilyen más színre festheti a mesterséget..

Papier-mâché palackos játékok

Ne féljen fantáziálni és palackokat vágni, mert eredeti halakat, krokodilokat, macskákat és nyulakat szerezhet be, amelyek díszítik a lakás belsejét vagy a vidéki ház külsejét.

DIY palackvázák

Nem minden lakás rendelkezik megfelelő virágvázával, ezért javasoljuk, hogy készítsen egyet palackokból. A legegyszerűbb módja, ha levágja a nyakát, majd a többit kissé megolvasztja. Annak érdekében, hogy a váza pereme szép legyen, rögzítsen egy fehér papírlapot a tetejére, és forró vasalót fújjon rá.

DIY gyönyörű vázák műanyag palackokból

Magas virágok esetén a palack nyakát tartóként és eredeti dekorációként használhatja egyszerre. Ha úgy gondolja, hogy egy palackból készült váza olcsón néz ki, varrjon hozzá filcfedelet.

A műanyag palack gyorsan megolvad, így egy kicsit a tűz fölött tarthatja, és eredeti formáját adja. Ezt követően a felső részen sok kis lyukat kell készíteni forrasztópáka vagy forró tű segítségével..

Virágok műanyag palackokból a kertbe

Manapság számos műhelyben találhat arról, hogyan lehet virágot készíteni habszivacsból, hideg porcelánból, filcből vagy agyagból. Azonban a legegyszerűbb és legolcsóbb módszer virágok készítésére műanyag palackokból, amelyek kreatív dekorációvá válnak..

virágok műanyag palackokból csináld magad

Vegyünk egy zöld üveget, és vágjunk belőle egy csíkot körben. Gyújtson egy gyertyát, és óvatosan kezdje el olvadni és göndöríteni a csíkot. Szárakat kell kapnia. Most vágjon ki egy virágot 3-4 szirmokkal az üvegből. Ennek a virágnak a széleit gyertyával kissé meg kell olvasztani. Külön készítsen porzókat a palackból, és egyesítse a virágokat a szárral egy gyönyörű kompozícióba.

virágok műanyag palackok fotó

Ékszerdobozok műanyag palackokból

A doboz minden lány elengedhetetlen kelléke, mert ennek az elemnek köszönhetően rendet tarthat ékszerekben és kozmetikumokban. Ha van otthon két egyforma műanyag palack és egy kígyó, akkor könnyen elkészítheti a dobozt..

doboz műanyag palackok fotó

Vágja le az üvegek alját. Kezdje el varrni a kígyót egyikükhöz körben, majd varrja a második részt a cipzárhoz. Készítsen tiszta öltéseket és lehetőleg kontrasztos színű szállal, hogy a kézművesség szép legyen.

DIY ékszerek műanyag palackokból

Manapság a divat a kézművesség, ezért javasoljuk, hogy próbálja meg saját kezűleg készült ékszereket készíteni palackokból. Ahhoz, hogy a nyaklánc eredeti legyen, vágjon egy vékony spirált a palackból.

Díszek műanyag palackokból, hogyan csináld magad

Ezt követően vegyen egy gyertyát vagy egy forró hajszárítót, és kezdje meg a spirál olvasztását, fokozatosan csavarva. Ezt követően a gyöngyöket felfűzheti a kapott csőre, és rögzítheti a végeket.

Sok ötlet van ékszerekhez és kézművességhez, a legfontosabb az elegendő számú palack és a képzelet!