Szín újságcsövekhez, típusok, festési módszerek

Mint tudják, összesen 15.000 színárnyalat és tónus létezik. Minden kreatív embernek nagy színpalettával kell rendelkeznie a munkához, például a házban történő javításhoz vagy a saját kezével történő kézműves munkához..

Általában egy egyszerű festékkészlet áll rendelkezésre, standard színnel, amelyek keveréskor nem adják meg a kívánt árnyalatot. Alternatív megoldás az, hogy olyan színsémát alkalmazunk, amellyel a kívánt tónus érhető el..

Mi a színséma? Hogyan kell festeni az újságcsöveket

Mi a színséma? Ez ugyanaz a festék, de telítettebb színben. A kívánt hangszín elérésére szolgál..

A színezés a színséma megváltozása. A Kohler különböző módon alkalmazható. Bizonyos arányban adják hozzá a festékhez, vagy készen alkalmazzák a felület kis területeire.

Ezt a módszert elsősorban betonnal, téglával vagy gittmunkáknál használják. A színséma szükségszerűen alkalmazható az épület homlokzatának díszítése és a belsőépítészet díszítése során, valamint amikor fonott kosárhoz újságokból fest csöveket..

A színezést saját kezűleg végezheti, és összetettebb színeket vásárolhat az építőanyag -boltban. Az összetett hangok közé tartoznak a színek, amelyek több árnyalatból állnak, például mandarin szín, narancssárga és sárga tónusokat tartalmaz..

Milyen színek vannak? Összesen 2 típus létezik - színezékek (gazdag konzisztencia) és koncentrátumok (lágy tónusok).

Milyen színek vannak? Összesen 2 típus létezik – színezékek (gazdag konzisztencia) és koncentrátumok (lágy tónusok).

Ha színt ad a festékhez, be kell tartani a megfelelő arányt. A színséma nem haladhatja meg a 20% akril alapú festéket, az olajfestékhez 1,5% -ot, legfeljebb 7% -ot kell hozzáadni a többi típusú festékhez. Ezt az állapotot azzal magyarázzák, hogy a szín telített.

Vegye figyelembe, hogy ha egy vízben oldható színt adnak a fehér festékhez, akkor a szín nem lesz világos. A színséma szerves pigmentekből (alkáli és fény képlékeny) és szervetlen pigmentekből áll (nem túl képlékeny, de kevesebb tónusú és nem olyan fényes).

Hogyan kell újságcsöveket festeni színnel

Hogyan kell újságcsöveket festeni színnel

Célunk a kézművesség 2 színnel való festése, amelyeket egymással kell kombinálni. Felvesszük a kívánt tónus színsémáját, és szigorú arányban adjuk hozzá a fehér festékhez. Most a kompozíciót össze kell keverni. Így a színmennyiség fokozatos megváltoztatásával elérjük a kívánt tónusot.

Ha elégedett a kapott színnel, folytassa a kosár színezésével. Vegye figyelembe, hogy a festékek keverése előtt feltétlenül adjon hozzá egy kis vizet a színsémához, és keverje simára a festéket..

Adjon hozzá színt cseppenként. Először kísérletezzen egy kis tartályban a kívánt hangzás létrehozásához.

Adjon hozzá színt cseppenként. Először kísérletezzen egy kis tartályban a kívánt hangzás létrehozásához. A színezést kizárólag fehér festékkel végezzük. Először fesse le a mesterség egyik oldalát, majd hígítsa fel a festéket nagyobb térfogatban, de azonos arányban.

Kapcsolódó videó: Újságcsövek festése

Ha a tónus nem egészen a megfelelő, akkor adja hozzá újra a színsémát, amíg meg nem jelenik a kívánt árnyalat az újságcsövekből való szövéshez..