DIY rongybabák: mesterkurzus, sablonok, minták

A játékok fontos szerepet játszanak a gyermekek nevelésében, ezért ki kell választania a megfelelőt. A szövetbabák előnye, hogy környezetbarátak, puhaak, és minden gyermek szeretni fogja őket. Meghívjuk Önt, hogy tájékozódjon, hogyan készítsünk saját kezű rongybabákat. A mesterkurzus, a sablonok és a minták segítenek varrni egy vicces babát, még azok számára is, akik nem rendelkeznek jó varrási készségekkel.

Olvassa el még: baba nylon harisnyanadrágból, mesterkurzus kezdőknek

MK: hogyan kell varrni egy puha babát sablon szerint

Nem szükséges önállóan varrni, csatlakoztatni a gyerekeket ehhez a folyamathoz, akkor a szabadidő nagyon érdekes lesz. Bármilyen korú gyermekre bízható a nyersdarabok töltése poliészterrel, vasalás vagy a száj és az orr hímzése. A munka megkezdése előtt készítse elő a szükséges anyagokat.

A baba sablon szerinti varrásának sajátossága az, hogy ne felejtse el, hogy az egyik szélét varratlanul hagyja, ha tölteléket tölt be poliészterrel.

Mi kell egy rongybaba varrásához

  • Semleges szövet a törzs számára
  • Színes szövet ruhák varrásához
  • Gyapot vagy szintetikus téliesítő a töltelékhez
  • Szálak a száj, az orr hímzéséhez
  • Darab műbőr cipőkhöz
  • Elemek dekoratív befejezéshez
  • Tű, olló
  • Minták papírra, ceruzára vagy krétára

A rongybaba varrásának lépésről lépésre szóló műhelye a varrási készségek gyors elsajátításának egyik módja. Először nyomtassa ki a sablont, és készítsen belőle mintát a babához saját kezével. A sablonokat átviszik a szövetre, és azonnal elkészítik a varratokat, hogy a baba a kívánt méretet kapja.

baba mintaMinta és minta egy babához

Ismerje meg, hogyan kell varrni egy tilda babát

Annak érdekében, hogy a karok és a lábak azonos méretűek legyenek a mintában, egy hajtogatott szövetdarabra kerülnek. Ebben az esetben kevesebb varrást kell készítenie. A baba sablon szerinti varrásának sajátossága az, hogy ne felejtse el, hogy az egyik szélét varratlanul hagyja a párnázott poliészterrel való töltéshez. Amint egy darabot összevarrtunk, fordítsuk kifelé. Ha keskeny, használjon ceruzát.

Bízza a tölteléket párnázott poliészter kezekkel és lábakkal gyermekére. Ugyanakkor próbálja meg megtanítani őt a töltőanyag egyenletes elosztására. Ne kalapáljon teljesen, hagyjon szabadon 0,5 cm -t, hogy később össze lehessen varrni a részleteket, és gyönyörű babát kapjon.

Vágja ki a törzset a minta szerint. Ezután tűkkel rögzítse a karokat és a lábakat az elülső oldalhoz, és varrja őket egy írógépen. A kezeket a test aljától körülbelül 10-12 cm távolságra, a lábakat pedig 2 cm távolságra varrják a testtől jobbra és balra.

Annak érdekében, hogy a karok és a lábak azonos méretűek legyenek a mintában, egy hajtogatott szövetdarabra kerülnek. Ebben az esetben kevesebb varrást kell készítenie. A baba sablon szerinti varrásának sajátossága, hogy emlékezni kell arra, hogy az egyik szélét varratlanul hagyjaMinta részletek varrására

Ezt követően felteheti a test második részét a jobb oldalával befelé, és mindent körbevarrhat. Ne csak varrja le teljesen a tetejét, hogy kifordítsa a munkadarabot. Miután teljesen megcsavarta a testet, folytassa a töltéssel poliészterrel. A töltőanyag mennyiségétől és a töltelék sűrűségétől függően a baba szilárd vagy lágyabb lesz.

A töltőanyag mennyiségétől és a töltelék sűrűségétől függően a baba szilárd vagy lágyabb lesz.MK haj babának

A törzs azon részét, amelyet nem varrt írógépen, kézzel kell varrni. Jobb, ha a fejrészben hagyja, mivel a jövőben a haj fedezi a rongybaba kézi varrásának minden hiányosságát.

Most elkezdünk hajat készíteni egy textil babához. Ehhez vastag kartonpapírt és megfelelő színű gyapjúszálat kell venni. A kötéshez bármilyen szálat használhat, a lényeg az, hogy sűrűek. A pamut és gyapjú szálak keverékéből származó haj gyönyörűen fog kinézni. Csavarja össze szorosan őket egy kartonlapra, majd vágja mindkét oldalát.

Most elkezdünk hajat készíteni egy textil babához. Ehhez vastag kartonpapírt és megfelelő színű gyapjúszálat kell venni.Minta, hogyan kell varrni a hajat

Készítsen elő egy darab szövetet, amely ugyanolyan színű, mint a cérnák, és varrja rá a haját. 4 ilyen üres lapot kell készítenie, amelyeket a fejhez varrnak, mint egy sablonon. A hajcsíkokat kézzel varrják.

Ezt követően sablon segítségével elkezdheti varrni a ruhát egy rongybabához. Egy egyszerű szabóműhely segít gyönyörű ruhákat készíteni gyermeke új játékához. Vegyen egy sablont, és készítsen belőle mintát egy textilbaba ruhájához. Vigye át a mintát a szövetre, és az oldalsó vágásnál kb. 1 cm, felül pedig kb.

Ezt követően sablon segítségével elkezdheti varrni a ruhát egy rongybabához. Egy egyszerű szabóműhely segít gyönyörű ruhákat készíteni gyermeke új játékához. Vegyünk egy sablont, és készítsünk belőle ruhamintátRuha minta

Csatlakoztassa egymáshoz a ruha részleteit a jobb oldalon. Ha lehetséges, fedje túl a széleket. A ruha felső részén varrni kell, hogy be tudja fűzni a csipkét. Varrhat csipkét a ruha aljára, vagy gyönyörű összeállítást készíthet szalagból vagy maradék anyagból. A csipke ugyanabból az anyagból van varrva, mint a ruha.

Csatlakoztassa egymáshoz a ruha részleteit a jobb oldalon. Ha lehetséges, fedje túl a széleket.Fotó a babaruháról

A mesterkurzus következő szakasza cipő készítése a babához. Ehhez használja a mellékelt sablont. Vágja ki a minta részleteit a dermantinból, és varrjon. Ne felejtsen el réseket készíteni, hogy könnyen felvehesse a babát.

Vágja ki a minta részleteit a dermantinból, és varrjon. Ne felejtsen el réseket készíteni, hogy könnyen felvehesse a baba cipőjét.Rongybaba cipő minta

Vásárolja meg a szemeket a vaskereskedésben, és ragassza a babákat az arcra. A rongybaba orrát és száját saját kezével hímezheti. Ha van elpirulás, akkor pirítsa el babája arcát.

A rongybaba kész, most bemutathatja gyermekének. A kézzel készített mesterségek sok örömet okoznak a gyerekeknek, és sokáig emlékeztetni fognak rád. Ismerje meg az új műhelyeket arról, hogyan lehet varrni babákat textíliából gyermekeknek vagy belsőépítészethez.