A karkötők szövésének mintái a gépről a gépen és anélkül

Diy fényes és divatos karkötők

Az utóbbi időben nagyon népszerűvé váltak a kézzel készített karkötők. Szövés gyöngyökből, fűzőkből, gyöngyökből, rugalmas szalagokból – ezek azok az anyagok, amelyekből gyönyörű kiegészítőket készíthet.

Nem is olyan régen jelent meg egy érdekes berendezés, a szivárvány szövőszék, melynek köszönhetően könnyű és egyszerű lett a karkötők szövése többszínű rugalmas szalagokból. A gép költsége kicsi, használata közben különféle mintákat készíthet a karkötőkön, különböző szövési módszereket használhat. Az ilyen csecsebecsék bármilyen stílusú ruházathoz alkalmasak, ezek segítségével mindenki megmutathatja egyéniségét..

Mi az oka a rugalmas szalagokból készült karkötők ilyen népszerűségének?Népszerű karkötők gumiszalagokból

Mi az oka a gumiszalagból készült karkötők népszerűségének?

A közelmúltban a gumiszalagokból készült karkötők szövése egyre népszerűbb. Ennek pedig okai vannak:

  • Világos, érdekes ékszer megfizethető áron. Maga az anyag, amelyből karkötőt szőnek, olcsó, ezért sok lány számára elérhető. Az eredmény minden várakozást felülmúl. Az ilyen dekoráció nagyszerű alternatíva lesz az ékszerekhez..
  • Ön maga szimulálhatja a karkötők mintáját és színét. Minden lány álmodik a ruhájához illő kiegészítőkről. Karkötőket kötve rugalmas szalagokból, használhatja az öltözékének leginkább megfelelő színösszeállítást.

Most beszéljünk részletesen a karkötők gumiszalagokból történő szövésének folyamatáról.

Hogyan kell a minták szerint szövni rugalmas karkötőket

Hogyan kell a minták szerint szövni rugalmas karkötőket

A rugalmas karkötők szövéséhez számos minta létezik. Jobb egyszerű rajzokkal kezdeni, fokozatosan haladva a bonyolultabbak felé..

Először el kell döntenie a színét. A monokróm karkötő fényesnek és eredetinek tűnik, de a minta szépségét jobban hangsúlyozzák a különböző színű és árnyalatú rugalmas szalagok..

Különböző színű rugalmas szalagok egy szettbenKülönböző színű rugalmas szalagok

Vegyünk tehát három gumiszalagot.

Csavarjon egy rugalmas szalagot nyolcadik alakúra, és tegye rá a mutató- és középső ujjra.

A fennmaradó rugalmas szalagokat is az ujjakra helyezzük, anélkül, hogy megcsavarnánk őket. Ez egy nagyon fontos pont, ne hagyja figyelmen kívül..

Ezután folytatjuk a munkát a rugalmas szalaggal, amely nyolcadik alakúra van csavarva. Először a rugalmas szalag egyik végét vesszük, majd a másikat, mintha eltávolítanánk az ujjainkról, így megjelenik és a közepén lóg a második és a harmadik rugalmas szalag között.

Egyszerű minta a karkötők szövéséhez

Továbbra is megismételjük ugyanazt, és egyre több rugalmas szalagot adunk hozzá (miközben nem csavarjuk a nyolcasokat). Összesen körülbelül 50 darab gumiszalagra lesz szüksége. Az egyetlen szabály az, hogy az alsó rugalmasságot csak akkor emelik fel, ha három rugalmas szalagot viselnek az ujjakon..

A kívánt hosszúság elérése után csomót és hurkot készítünk rugalmas szalagok segítségével. És csatot rögzítünk a karkötő másik végéhez..

Ezt a szövési módszert halfarknak hívják. Nagyon népszerű a tűs nők körében. Ez csak a legegyszerűbb szövésmód.

Azok, akik komolyan foglalkoznak a gumiszalagból készült karkötők szövésével, tudják, milyen szépséget lehet elérni egy speciális szövőeszköz – a szivárvány szövőszék – megvásárlásával.

Karkötő szövése gép segítségévelSzövés a gépen

Példa egy karkötő szövésére szivárvány szövőszék segítségével

Azok, akik fejleszteni szeretnék készségeiket, nemcsak karkötőket, hanem nyakláncokat, gyermekjátékokat, medálokat, medálokat is szőni fognak, szivárványos szövőszéket kell vásárolniuk. Viszonylag olcsó, körülbelül 100 UAH. (200 rubel). Állandóan szőve:

  • “Töltse fel a kezét”, javítsa a karkötők szövésének készségeit és módszereit;
  • létrehozhat valamit saját magának, kialakíthat egyéni stílust.

Ha úgy dönt, hogy szivárványos gépet vásárol, ez nagyon egyszerű. Vásárolhatja bármelyik szövetben, hímzéssel, rátéttel és kiegészítővel foglalkozó üzletben. Az online áruházakban is számos ajánlat található (míg az ár alacsonyabb lesz).

A legegyszerűbb gumiszalagos karkötő egy gépen

Általában gumiszalagok tartoznak a géphez, amelyek először elegendőek lesznek az Ön számára. Ha a folyamat magával ragadja és érdekli, mindig van lehetőség további anyagok vásárlására.

A szivárvány szövőszék egy műanyag platform rögzítésekkel, amelyekre rugalmas szalagokat helyeznek fel a szövés során. Nagyon kényelmes, és lehetővé teszi összetett szövésminták létrehozását..

De mielőtt gépet vásárolna, meg kell próbálnia karkötőt szőni egy egyszerű módszerrel. Nem szabad azonnal bonyolult tervekkel foglalkozni, ebben az esetben nagy a bizonyosság, hogy nem fog sikerülni. Mindig a legegyszerűbbel kell kezdeni. Ideális esetben szivárványos szövőszék vásárlása ajánlott azok számára, akik legalább 10-15 karkötőt készítettek.

Komplex szövésminta Karkötő szövés minta TRACK

Komplex szövésminta “Caterpillar”

A karkötő összetett szövéséhez szüksége lesz:

  • egy sor többszínű gumiszalag;
  • egyszerű horgolótű;
  • szivárványos gép;
  • kapocs.

A bonyolult mintájú karkötő szövésének folyamata így néz ki:

Két gumiszalagot használunk. A gép fogaira tesszük átlósan, nyolccal csavarva. Ebben az esetben a rugalmas szalagoknak kereszteződniük kell (keresztben).

A következő két rugalmas szalagot hasonló módon rakjuk fel, anélkül, hogy nyolccal csavarnánk.

Rugalmas karkötő – szövés Caterpillar, videó

Hasonló módon csinálunk egy másik sort..

Most az alsó rugalmas szalagokat (amelyeket a nyolcadik ábra csavart) egy horog segítségével felemelünk. Így végül más gumiszalagok közepén lógnak..

Folytatjuk a szövés folyamatának megismétlését, folyamatosan, emelve az alsó sort.

Videó a karkötők szövéséről a Caterpillar séma szerint

A kívánt méret elérése után a rugalmas szalagok egyik oldalán hurkot kötünk, és rögzítőt rögzítünk a karkötő másik végéhez.

Ha különleges csavart szeretne hozzáadni a karkötőhöz, gyöngyöket, gyöngyöket, virágokat és egyéb elemeket szövhet. Ezt követően a kiegészítő exkluzivitást és különleges sikket kap..

Próbáljon meg egy ilyen karkötőt létrehozni, higgye el, ennek eredményeként olyan kiegészítőt kap, amely nemcsak téged, hanem barátait és ismerőseit is meglepi..