Videóleckék a karkötők szövéséről gumiszalagból

Bármelyik kép apró részletekkel egészül ki. Megfelelő kiegészítők nélkül nem lesz ilyen színjáték és a részletek tisztasága. Nyáron és tavasszal különösen népszerűek az ékszerek, például a karkötők. Most ezen kiegészítők széles választékát találja. Mindegyik eltér a tervezéstől, az alkotás anyagaitól és a szövés technikájától. Strasszokat és gyöngyöket használnak dekorációként. De az ember mindig az eredetiségre törekszik, és új megoldásokat keres. Remek ötlet gyönyörű gumiszalagú karkötők készítése. A kiegészítők meglehetősen egyszerűen készülnek, és a forrásanyag elérhető és olcsó. Ennek eredményeként csodálatos ékszert kaphat a kívánt színben és formában..

Hogyan szövünk teknős játékot a Rainbow Loom zenekaroktól

A gumi karkötők népszerűsége az iskolások és a serdülők körében figyelhető meg. Ez egyébként remek ötlet lehet a hétvégén a gyerekével való foglalkozáshoz. Biztosan szeretni fogja, mert mi lehet jobb, mint egy kézzel készített ékszer. Az érettebb korú emberek számára a karkötők megalkotása bizonyos értelemben pihentető tevékenységgé, kikapcsolódássá válhat.

A karkötők szövéséhez szükséges anyagok

A karkötők szövéséhez szükséges anyagok

Mint megérthető, a legfontosabb anyag, amelyből a karkötő készül, a rugalmas szalagok. Megvásárolhatja őket az irodai kelléküzletekben vagy az ékszerosztályon. Megnézheti a kézzel készített anyagok speciális értékesítési pontjait is, vagy áttekintheti a piacot. A gumiszalag nem egyszerű, textil, hanem szilikon. Kicsi, vékony és különböző színekben kaphatók..

A gumiszalagból való szövéshez használt készlet áttekintése videó

Az anyagon kívül szüksége lesz egy eszközre, amellyel a karkötők szőni fognak. A horgolótű tökéletesen ellátja ezt a funkciót. Csak ne vegyél nagyot, 3-4 szám is elég.

A horgolótű tökéletesen ellátja ezt a funkciót.

A következő eszköz a rugalmas szalagokhoz készült speciális gépek, amelyeken valójában karkötőket szőnek. Költségük az anyag méretétől, típusától és minőségétől függően változik. A minimális költségek érdekében először használhat két végű villát. A szerszám megvásárolható a varróanyag -áruházakban..

A funkcionális paramétereket tekintve a gépek természetesen jobbak, mint a villa. Attól függően, hogy hány oszlop van rajtuk, különböző mintákat szövhet. Azok az emberek, akik kiegészítőket készítenek gumiszalagokból, nem csak karkötőket készítenek. A gépeken állatfigurákat, virágokat készíthet, vagy akár tokot is szőhet egy mobiltelefonhoz. A gépet megvásárolhatja az online áruházban. Sokkal olcsóbb lesz, és nem kell időt pazarolni az áruk keresésére az üzletekben vagy a piacon..

Ideális esetben kész készletet vásárolhat. Már tartalmazza a különböző színű rugalmas szalagok nagy választékát, egy átalakító gépet és egy horgot

Ideális esetben kész készletet vásárolhat. Már tartalmazza a különböző színű rugalmas szalagok nagy választékát, egy átalakító gépet és egy horgot. Ne idegeskedjen, ha a szerszámkeresést nem koronázta siker, kezdhet elemi tartozékokkal, amelyek fogantyúval vagy közönséges villával vannak szőve.

Videó: Hogyan szövünk kutyát gumiszalagból

És így ismét a szükséges eszközökről. A karkötő létrehozásához szüksége lesz:

  1. Szilikon gumiszalag a kívánt színben vagy többszínű.
  2. Különleges villa két véggel, fogantyúval vagy asztali villával.
  3. 3-4. Számú horgolótű.

A rugalmas szalagokból szőhető mintáknak csak a képzelet szab határt. Ha az interneten keres, sok bonyolult formát találhat, ötletet kaphat valahol, és talán maga is kitalálhat egy mintát a jövőbeli karkötőhöz. De, mint tudod, kicsivel kell kezdeni. Ezért az első tesztet egy egyszerű karkötőn kell elvégezni. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmas és nem érdekes lesz. Készíthet karkötőt ügyes és ügyes kezeivel, valamint gumiszalagokkal.

rugalmas szalagok karkötőkhöz

Karkötők szövésének technikája gumiszalagokból

Két ujj vesz részt a munkában: középső és mutató. Fel kell tenniük egy rugalmas szalagot, amely előre össze van hajtogatva nyolcas vagy végtelen jelzéssel, amelyik kényelmesebb. A rugalmas szalagunk tetejére fel kell helyezni a következő rugalmas szalagot. Csak ezúttal nincs szükség hajtogatásra. Ezután el kell távolítani az ujjakról az elsőként felhelyezett rugalmas szalagot, míg be kell csavarni a második rugalmas szalagba. Ezután folytatjuk a szövést ilyen módon, ennek eredményeként rugalmas szalagok láncát kapja. Kívánt esetben a rugalmas szalagok színei váltakozhatnak, majd a karkötő világos lesz, vagy egy színben is elkészíthető.

Videó: Új szövéstechnika gumiszalagokból

A szövés befejezése után ez a kívánt hosszúságra támaszkodva érthető; a szélén található hurkokhoz műanyag zár van rögzítve. Ez minden. Az eredeti karkötő készen áll. A vékony rugalmas karkötők jól mutatnak, ha nem egyenként, hanem egyszerre több terméket viselnek.

Különböző lehetőségek rugalmas karkötőkhöz

karkötők szövése rugalmas szalagokból csúzli halfarkon

  • Halfarok

Miután megtanulta az első szövéstechnikát, elkezdheti bonyolítani a feladatokat. A karkötő kissé korszerűsített változata a szövés technikájával készül, amelyet sokan “Fishtail” néven ismernek. A szövés eredménye karkötő lesz, formája pedig terjedelmes. Körülbelül 50 rugalmas szalagot és természetesen egy csatot használnak egy kiegészítő létrehozásához. A szövés kényelmes egy speciális gép segítségével, de ha nincs, akkor az ujjak segítenek.

Videó: Gumiszalagokból készült karkötő az ujjakon, halfarkú technikával

Az első technikához hasonlóan két ujjat használnak a munkában: a középső és az index. A nyolcadik ábrán hajtogatott rugalmas szalagra kell őket helyezni. A következő rugalmas szalagokat nem kell csavarni. Két gumiszalag van felhelyezve a nyolcadik ábra fölé, jobb, ha különböző színűek. Ezt követően el kell távolítania az első rugalmas szalagot, majd a második nyolcat, és el kell távolítania az alsó rugalmas szalagot. A tetején lévő rugalmas szalagnak az ujjakon kell maradnia..

Továbbá a szövés a kívánt hosszúság eléréséig folytatódik, majd a zárat rögzítik. Ez minden.

  • hernyó

Hogyan lehet karkötőt szőni gumiszalagokból: videó Caterpillar

Az előző módszer másik változata a “Caterpillar”, itt már szükség van a legegyszerűbb szövőgép használatára. Az ilyen gépeknek legalább 4 oszlopa van.

A szövés azzal kezdődik, hogy az oszlopokra nyolcas alakú rugalmas szalagokat helyeznek, amelyek metszik egymást. Ezenkívül két sorban kell felhelyezni a gyűrűket (rugalmas csíkok, amelyek nem csavarodnak). Ezt követően el kell távolítania a korábban kopott nyolcasokat. Ezt követően még egy sor rugalmas szalagot fektetnek le, keresztben elhelyezve, az alján található rugalmas szalagokat eltávolítják róluk.

Karkötő Caterpillar gumiszalagokból egy kis gépen

A szövés eredményeként háromdimenziós karkötőt kapunk, amelynek fogak mintázata van. Amikor a kívánt hosszúságot szőtték, el kell távolítani az összes hurkot az egyik oszlopon, és rögzíteni kell a zárat.

  • Szivárvány

Ez mondhatni klasszikus a karkötők e technológiával történő létrehozásában. Különlegessége, hogy egy tartozék létrehozásához villát kell használnia.

szövés karkötő rugalmas szalagok fotó

Fogni kell a rugalmas szalagot, félbe kell hajtani, és a villa két középső csapjára kell helyezni, míg a rugalmasnak nyolcasnak kell lennie. Továbbá ugyanazt a technológiát alkalmazva két további rugalmas szalagot fűznek a villa szélső csapjaira. Az első gumit el kell távolítani a középen elhelyezkedő hurkok tetejéről, finoman csúsztatva az alját. Ezután ismét egy gumiszalagot helyeznek a középső csapokra. Félbe kell hajtani, de nem csavarni nyolcadik számmal. Az előzőleg készített sort eltávolítják az utoljára kopott rugalmas szalag tetejéről. A szövés folyamata ebben a sorrendben folytatódik: egy rugalmas szalagot helyezünk a villa közepére, két rugalmas szalagot helyezünk el a szélek mentén. Minden gumiszalag színe két ismétlést tartalmaz..

Hogyan készítsünk gumiszalagú karkötőt villával

Az ilyen apró alkatrészekkel végzett munka kellemetlenséget okozhat. Annak érdekében, hogy könnyebben megbirkózzon a gumiszalagokkal, használhat horgot, és ennek hiányában fogpiszkálót.

A szövéstechnika elnevezése a színből származik. Ha a megfelelő kombinációt választja, a végén a tartozék szivárványos lesz. A szövés befejezése után és a kívánt hosszúság elérésekor a karkötőt be kell fejezni. Ehhez el kell helyezni a hurkokat az élek mentén elhelyezkedő csapokról a középpontba, és az alján lévő hurkokat fel kell helyezni a tetején lévőkre. A középen maradó két hurkon nem csavart rugalmas anyagot helyeznek fel. Ezt követően a hurkokat egymásra kell helyezni, és rögzíteni kell az S alakú kapocsot. Ezt követően két hurkot húzva eltávolíthatja a karkötőt a munkaeszközről. A karkötő eltávolítása után formáznia kell. Ehhez különböző irányokba kell húzni, hogy az összes plexus a helyére kerüljön..

Mint látható, a villa szövésének folyamata meglehetősen egyszerű és gyors, az eredmény pedig kellemes a szemnek..

  • Sárkány mérleg

A végeredmény egy nagyon stílusos karkötő. Egy áttört kiegészítő létrehozásához különböző színű rugalmas szalagokra, 4 kapcsokra, horgolótűre és egysoros gépre lesz szüksége.

Sárkányskála Egy nagyon stílusos karkötő a végeredmény

A szövést az első sor létrehozásával kezdjük. Szükséges négy nyolcas készítése gumiszalagokból, és egy sorba rendezve. Ezt követően ugyanazzal a technikával üres helyekre kell helyezni a gumiszalagokat. Győződjön meg arról, hogy a rugalmas szalagok csavarodása ellentétes irányba van veled. Továbbá, azokon az oszlopokon, ahol a gumiszalagok kettős rétegben helyezkednek el, horog segítségével a hurkokat az aljára kell dobni. A szövés folytatásához le kell engednie az első sor rugalmasságát.

Az oszlopokon, ahol két sor rugalmas szalag található, gyűrűt kell felhelyezni, csavarás nélkül. Az alján lévő hurok a felső hurokra kerül, és a bal hurok szabad marad. Most újra le kell engednie a karkötőt az aljára, és más színű gumiszalagot kell venni. Ezután mindent megismételünk, mint a szövés elején..

RAINBOW LOOM rugalmas karkötő sárkánymérleg

Folytatnia kell a szövést ezzel a színnel a második oszlopból. Két sort kell végrehajtani, minden használt színhez, természetesen, ha szükséges, több sort is használhat. Amikor a kívánt hosszúság szövött, ezt kell tennie: távolítsa el a szélső hurkot, és tegye a mellette található oszlopra, ugyanúgy dolgozza fel az ellenkező szélét. Ezután egy másik hurkot kell vennie a bal oldalon, és fel kell tennie a szomszédos oszlopra, ugyanezeket a manipulációkat a jobb oldali hurokkal kell elvégezni. Ennek eredményeként minden huroknak négy oszlopon kell maradniuk, ezekhez a hurkokhoz rögzítőelem van rögzítve. A Dragon Scale karkötő készen áll, lásd még részletesebb mesterkurzust.

Mesterkurzus arról, hogyan lehet karkötőt szőni gumiszalagból

Karkötők mintákkal

A karkötők, amelyek bármilyen mintával rendelkeznek, nagyon stílusosak. A szövésük technikája nagy figyelmet igényel, de amikor a kéz tele van, akkor minden mechanikusan történik.

  • Csillag minta

A minta létrehozásához szüksége lesz egy három soros gépre, többszínű szilikon gumiszalagra és egy horgolótűre. Az első dolog, amit fekete gumiszalagokból készült gyűrűk felhelyezése jelenti a gép kerülete mentén. Összesen 24 darabot kap: 10 a hosszú széleken és 2 az oldalán. Ezután a fekete gumiszalagok tetején vörös csillagokat kell készítenie. Mindegyikük 6 sugárral rendelkezik. Minden csillagot más színűvé tehet.

rugalmas karkötő csillag minta

Az alkotást az első középső oszlopból kell elkezdeni, és tovább kell haladni az óramutató mentén, ez egy nagyon fontos pont. Ezt addig kell folytatni, amíg a csillagok megjelennek az összes szabad központi oszlopon. Ennek eredményeként 7 egyforma csillagot kap..

Ezután a fekete elasztikát félbe kell hajtania, és fel kell helyeznie az oszlopokat a közepén egy oszlopon keresztül. A széléről kell kezdeni. Most meg kell fordítania a karkötőt, és el kell távolítania a szélén található rugalmas szalagot. Ezt horgolótűvel lehet elvégezni, majd a gumit a közepén lévő oszlopra kell helyezni. Szükséges a jövőbeli minta minden sugárának kidolgozása. Ehhez a rugalmas szalagokat a középső részről a szélekre kell mozgatni. A mozdulatokat az óra mutatója ellenében hajtják végre. Az ilyen műveleteket a következő csillaggal kell elvégezni. Az első hurkot középre, a széleket pedig az óramutató járásával ellentétes irányba kell befűzni.

Hogyan készítsünk gumiszalagú karkötőt "csillagok"

Ezt követően elkezdheti dobni a fekete rugalmas szalagokat, ez ugyanúgy történik, mint a csillagokkal – a központtól a széléig. Az összes fekete rugalmas szalag szövésének befejezése után vegye fel a rugalmas anyagot, és fűzze be a szélső hurkokba. A huroknak a horgon kell maradnia. Erre azért van szükség, hogy egyszerűbb legyen a kész karkötő eltávolítása a gépből..

Most el kell távolítania a fonott karkötőt a munkaeszközről, az intézkedéseknek óvatosnak kell lenniük, hogy a gumiszalagok ne törjenek el. A karkötőt kis erőfeszítéssel különböző irányokba kell húzni, hogy a minta a helyére kerüljön.

Lehetséges olyan helyzet, amikor a kész karkötő nem lesz elég hosszú, akkor növelni kell. A hosszabbítás a következőképpen történik: fekete gumiszalagot kell felhelyezni az ujjakra, rá kell helyezni a következő rugalmas szalagot, és az elsőt fel kell fűzni a másodikra. Addig kell hurkot hozzáadni, amíg el nem éri a kívánt hosszúságot..

Az utoljára elkészített két hurok a csat rögzítési pontjaként szolgál. Ennyi, kész az eredeti csillagmintás csecsebecse.

  • Kasza francia módra

Az ilyen stílusú szövést azok a lányok és lányok értékelik, akik szeretik a kecses ékszereket. A karkötő elkészítéséhez szüksége van egy kettős oszlopos gépre, valamint a kedvenc színű gumiszalagokra..

karkötő Braid francia módra

A karkötőt a már ismert „Fishtail” módszerrel kell elindítani. A bemutatott termékhez narancssárga és zöld színeket választottak. Készíts egy nyolcasat egy narancssárga gumiból, és tedd a középső és a mutatóujjadra. Zöld gumiszalagot fűznek rá, majd narancssárga rugalmas szalagot, de felesleges csavarni, gyűrűnek tűnik. Ezután el kell távolítania az első nyolcat, és rá kell helyeznie egy másik zöld gyűrűt. További különbségek következnek, gondosan figyelemmel kell kísérni a folyamatot.

Francia fonás. Rainbow Loom Bands karkötő. Videó

Most el kell távolítania a hurkot, amely a jobb oldalon középen található, narancssárga. A bal oldalon az alsó rugalmas szalagot eltávolítják – zöld. Ezután szövik a következő sort: narancssárga rugalmas szalagot kell felhelyezni egy gyűrűvel. A bal oldalon a központi hurok eltávolításra kerül, a jobb oldalon pedig az alsó. Így folytatjuk a szövést, amíg a copf el nem éri a végét..

A szövés befejezéséhez a következő lépéseket kell végrehajtania: minden oszlopról, amelyen a hurkok maradnak, sorban el kell távolítania az alsó hurkokat, és a bal oldalon maradt hurkot a jobb oldali oszlopra kell dobni . Az utolsó két hurok a kapocs rögzítésére szolgál, majd eltávolíthatja a francia fonat karkötőt a gépből.

Lépésről lépésre utasítás

A bemutatott utasítás technikájában hasonlít egy csillagminta létrehozására, de mivel a csillag sugarai nem 6, hanem 4 – “pók”.

Elasztikus szalag karkötő stílus

Karkötő készítéséhez háromsoros gépre van szüksége. A gép szélein fel kell vennie a kiválasztott színű gumiszalagokat. A szélső bal oldali sorból kell kiindulni, ami után ott van a szélső sor a jobb oldalon, a sorrend nagyon fontos, ezt nem szabad elhanyagolni. Ha nem követi a sorrendet, a minta egyszerűen nem fog működni. Ezután az óramutató járásával megegyező irányba négy rugalmas gyűrűs gyűrűt kell felhelyeznie. Amikor kereszteket képeznek, és a rugalmas szalagokat felhelyezik, középen egy másik színű rugalmas szalagot kell elhelyezni, ezt háromszoros fordulattal kell elvégezni.

Elasztikus szalag karkötő stílus "pók" hogyan kell csinálni. Videó

A szélén elhelyezkedő oszlopon, felülről és alul található oldalakról dupla fordulattal egy rugalmas szalagot kell felhelyezni. Most a horgolótű segítségével elkezdheti szövni a mintát. A belül elhelyezett oszlopból származó gumiszalagokat el kell távolítani, át kell engedni a három fordulattal csavart elasztikus szalagon, és le kell engedni az oszlopra, ahol a gyűrű másik vége található. Minden mozgást szigorúan az óramutató járásával ellentétes irányban kell végrehajtani.

Az ilyen műveleteket a minta minden összetevőjével el kell végezni. Ezt követően megkezdheti az élvonal feldolgozását. A kezdéshez a jobb és a bal hurkot sorban a következő oszlopra kell dobni. A szélső sorral végzett munka befejezése után a rugalmas anyagot be kell fűzni a szélén található hurokba. Ezután hagyja a horgon. Most eltávolíthatja a karkötőt a munkaeszközről. Ha hosszabbításra van szüksége, használhatja a csillagmintában leírt módszert..

A rugalmas szalagokból való szövés bemutatott lehetőségei nem az egyetlenek. Mindegyik könnyen kombinálható egymással és javítható..