tavaszi kézműves ötletek

Hamarosan jön a meleg tavasz! Mindenki nagyon várja ezt a csodálatos időt. Természetesen szórakoztató erre az időre várni, ha tavaszi kézműves foglalkozásokat készít az iskolába gyermekeivel. De hogyan lehet ezeket a gizmókat elkészíteni? Mi kell ehhez? Mindezekre a kérdésekre biztosan választ talál, ha közelebbről megvizsgálja kiadványunkat..

Tavaszi kézművesség kartonból és papírból

Mindenki tudja, hogy a papír és a karton a legegyszerűbb lehetőségek az anyagokhoz, amelyeket gyakran használnak, amikor elemi osztályokban kézműves munkát készítenek. De mit kell csinálni ebből az anyagból? Természetesen tavaszi témájú tárgyakat kell készítenie. Lehet:

  • Virágok vagy pillangók,
  • Tavaszi esőcseppek vagy szivárvány.
  • Beszéljünk róluk részletesebben az alábbiakban..

Színes pillangók.

Az ilyen aranyos lényekhez WC -papír tekercsekre van szükség. Őket ragasztják át élénk színű papírral annak érdekében, hogy érdekes kombinációkat kapjanak..

tavaszi mesterségek az iskolába

A szárnyak levágásához használja az alábbi sablont..

tavaszi mesterségek az iskolába

Magát a hüvelyt ragasztjuk színes papírral. Annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető leghamarabb megbirkózzanak ezzel a feladattal, öntapadós papírt kell vásárolnia nekik.

Pillangószárnyak, díszíteni is kell. Ebben az esetben minden gyermek képes lesz mindent megtenni a maga módján. Ebben az esetben maga a papír mellett használhat: gyöngyöket, szalagokat és még fonatot is.

Egy jegyzetre! Az alkatrészek ragasztásához hasznos a PVA ragasztó, amely nem mérgező.

tavaszi kézműves ötletek tavaszi kézműves ötletek

Tavaszi gyep. 

Ha az óvodások és az első osztályosok készíthetnek pillangót, akkor felajánlhatja nekik a kézműves és nehezebb mesterséget. Például egy terjedelmes gyep ilyen kézműves lesz. Világos és vonzó lesz. Ez a kézműves is terjedelmesnek tűnik. Létrehozásának teljes folyamata pedig alább látható..gyermekek tavaszi kézműves saját kezűleg

Vegyünk egy lapot, és hajtsuk félbe. A vágások a hajtás oldalán készülnek. Ezeket a vágásokat 1 cm távolságra kell elhelyezni egymástól, ebben az esetben minden vágást szinkronban kell elhelyezni a másikkal szemben. 5 cm hosszúsággal kell kezdeni az oldalakon.gyermekek tavaszi kézműves saját kezűleg

Továbbá a szalagot befelé kell hajlítani az egyiken. Ennek eredményeként szárakat kap a jövő leveleihez. Ezután vágja le a lap széleit és ragasztja az alaphoz..gyermekek tavaszi kézműves saját kezűleg

Most hajlítsa befelé a leveleket, és vágja ki a virágokat a papírból.

Ebből az applikációból eredeti és gyönyörű lesz, ha fű és pillangók kerülnek ehhez a mesterséghez.

tavaszi mesterségek az iskolába

Vicces férgek. 

Felhívjuk figyelmüket a legfényesebb és legérdekesebb gyermek tavaszi kézműves foglalkozásokra, amelyeket nem nehéz saját kezűleg elvégezni. Tavasszal minden életre kel körülötte, beleértve a férgeket is. Könnyű ilyen lényeket készíteni. Csak néhány kört kell kivágnia, amelyek azonos méretűek lesznek..

A bögrék vágása egyszerű, ha van bélyegző!

tavaszi mesterség az iskolába

Továbbá minden kör félbe van hajtva. És az ilyen részletekből kell kialakítani a féreg testét. Ebben az esetben kenje be a bögre alsó részét ragasztóval. És ezt a részt ragasszuk a következőre.

tavaszi mesterség az iskolába

Így addig kell ragasztania a bögréket, amíg a féreg hossza ideálisnak tűnik. Csak ezt követően érdemes a féreg testéhez ragasztani egy pofát szemekkel és antennákkal.

tavaszi mesterség az iskolába

Tavaszi csokor tanárnak. 

A következő tavaszi kézműves iskola is eredeti ajándék lesz egy tanárnak. Egy ilyen csokor létrehozásához cupcake és cukorka formákat használnak. De ezeken a részleteken kívül szüksége lesz: színes papírra és kartonra.

A formákat élénk színekkel kell festeni normál festékek használatával..

tavaszi mesterség az iskolába

Amikor megszáradtak, a babának csokrot kell alkotnia. Ebben az esetben a szárakat zöld papírból kell kivágni, a virágokat pedig más árnyalatokból. A kompozíciót szatén szalag íjjal díszítheti.

Tavaszi szivárvány.

A tavaszi napok nemcsak ragyogó napot jelentenek, hanem az első tavaszi esőt is, amely véget ér, és gyönyörű szivárvány jelenik meg. A szivárványt könnyű elkészíteni saját kezűleg. De először készítsen felhőt két azonos fehér részből..hogyan készítsünk tavaszi mesterséget

Ezután sok színes csíkot kell vágnia. Ezeket a csíkokat a felhőhöz kell ragasztani, ahogy a szivárványon vannak..

Ezt követően érdemes ragaszkodni a szivárványhoz a felhő egy másik részlete.

hogyan készítsünk tavaszi mesterséget

Kézműves munkák papír szalagokból. 

Az újévre csodálatos, színes csíkos koszorúkat készítenek az otthoni belső tér díszítésére. Természetesen tavasszal az ilyen füzérek nem lesznek relevánsak. Mindazonáltal szükség van egy ilyen technikára, hogy terjedelmes mesterségeket kapjunk..

Szokatlan csokor lehet.

DIY tavaszi kézművesség az iskolába

Vagy terjedelmes felhő esővel.

DIY tavaszi kézműves foglalkozások az iskolába

Ezenkívül a szalagokból érdekes hóvirág lesz – a tavasz első hírnöke.

Komplex tavaszi kézművesség

Itt arról beszélünk, hogyan készítsünk tavaszi mesterséget. A tél után általában speciális kézműves kiállításokat tartanak az iskolákban. És ha valami eredetit keres, akkor ezt az ötletet kifejezetten az Ön számára hozták létre..

Madarak. 

Először is érdemes pom-pomokat készíteni fényes szálakból. Ehhez a szálat villára vagy speciális nyersdarabokra tekerik..tavaszi mesterségek iskolásoknak

Ezenkívül a szárnyakat és a farokat a pom-pomokkal azonos színű filcből vágják le. Szuper ragasztóval vannak ragasztva a madarakhoz..

Érdekes mobilok tavaszi madarakkal.

Mobiltelefonok készítéséhez szüksége lesz: pár ágra, valamint papírra, amelyből a madarakat kivágják. Ilyen termékeket kínálunk Önnek.

tavaszi kézműves ötletek

tavaszi kézműves ötletek

De megkapja ezeket a madarakat, ha a quilling technikát használja.

DIY tavaszi kézművesség az iskolákban

Gyurma panel. 

Ha úgy dönt, hogy tavaszi kézművességet készít saját kezével az iskolába, akkor nézze meg közelebbről cikkünk ötleteit. A gyurma kiválóan alkalmas tavaszi mesterségek készítésére. Ennek az anyagnak köszönhetően eredeti mesterségeket hozhat létre, valamint fejlesztheti a csecsemők motoros készségeit. A panel létrehozásához szüksége lesz: kartonra és gyurmára.tavaszi mesterség az iskolába hogyan készítsünk tavaszi mesterséget

Rajzolja fel a vázát és az ágakat a kartonra..

Továbbá a gyermeknek fel kell tekernie a zászlót gyurmából, és ragasztania kell a kartonhoz..

Csokor tojástálca. 

Ne dobja ki a felesleges tojástálcákat. Vágja ki az egyes cellákat, és hagyja, hogy a gyermek fessen mindegyiket a neki tetsző színre..

Festő tálcák használata – gouache.

Ezután ragasztószalag segítségével hűvös gombokat ragasztunk a középen lévő tálcákra..

tavaszi mesterség az iskolába hogyan készítsünk tavaszi mesterséget

A szárakhoz bolyhos huzalra lesz szüksége. Szaténszalaggal kell összekötni őket..

Most először ragasztjuk a rügyeket gombokkal a kartonra, majd magukat a szárakat.

Birdie gabonafélékből és gabonafélékből.

Ez a cikk bemutatja a tavaszi mesterségeket az iskolások számára. Mint láthatja, sok ötletet gyűjtöttünk össze itt. Ezért mindenesetre mindent megtalál, ami gyermekei számára érdekes. Minden embernek van otthon gabonapelyhe. Ezért a kreatív törekvésekben jól jöhet..

DIY tavaszi kézművesség az iskolába

Minden szükséges anyag megtalálható a fényképen..DIY tavaszi kézműves foglalkozások az iskolába

Ezt követően érdemes kartonra rajzolni egy madár vonásait kartonra. És ezt az alapot vágni kell, és ragasztani kell a karton alapra. Ebben az esetben nem magát a madarat ragasztjuk, hanem csak a körvonalait.

tavaszi mesterségek iskolásoknak

Ezt követően a gabonaféléket ráhelyezhetjük a ragasztóra, amely még nem száradt meg..

Panel dekoratív pillangókkal. 

Cikkünkben már sok mesterséget láthatott. De ez még nem minden ötlet a tavaszi kézművességhez. A kreativitásórákon résztvevő gyerekek csodálatos pillangókból készíthetnek panorámát.tavaszi mesterségek iskolásoknak

Szárnyak készítéséhez használjon szalvétát vagy színes cukorkacsomagot. A borjúhoz pedig dekoratív szalagra van szüksége, amely minden szaküzletben kapható..

Végül

Reméljük, hogy ezek az ötletek lehetővé teszik, hogy szórakozzon szabadidejében, miközben meleg napokra vár..