Virágvasárnapi kézműves foglalkozás gyerekekkel 114 gyermek kézművesség virágvasárnapra

A nagyböjt jelenleg javában tart! Ez egy különleges időszak a világ összes kereszténye számára. Ugyanakkor a hívők alig várják a tisztelt ünnep kezdetét – a virágvasárnapot. Ez a cikk azoknak készült, akik még nem ismerik ezt az ünnepet, és szeretnének egy kicsit többet megtudni róla. Tehát ebben a cikkben megtudjuk, mikor van 2019 -ben virágvasárnap, és beszélünk ennek az ünnepnek a hagyományairól..

az ünnep története

A virágvasárnapot az Úr Jeruzsálembe való belépésének is nevezik. Ennek az ünnepnek a dátuma évente változik. De ezt az ünnepet mindig egy héttel húsvét előtt ünneplik. 2019 -ben április 21 -én ünneplik az ünnepet.

Az ünnep neve – Az Úr bevonulása Jeruzsálembe egy régi hagyományból származik, amely természetesen ortodox. A hívők általában ezen a napon látogatják a templomokat. Ugyanakkor ágakat visznek a templomba szentelésre. Az orosz verbok sikeresen helyettesítik a pálmaágakat. Ők voltak azok, akiket a zsidók tartottak, amikor köszöntötték Jézus Krisztust.

Miért válassza a fűzfát? A válasz egyszerű. Kiderült, hogy ez a növény minden más előtt virágzik. És az ilyen gallyak szimbolizálják az összes élőlény ébredését a hibernáció után..

Az ókorban és még ma is különleges volt az erre az ünnepre felszentelt fűzfa. Vannak, akik mágikus tulajdonságokat tulajdonítottak neki. Különösen az a szokás, hogy a gyermekeket könnyedén ütögetjük egy fűzfával, hogy egészséget és szépséget adjunk nekik. Ezek a gallyak az ünnep után a ház “vörös sarkában” voltak. Nagyon óvatosan tartottuk őket. Továbbá május 6 -án a legelőkre hajtották a marhákat. De néhány ortodox ember egész évben tartotta őket..

Most már tudja, hogy Virágvasárnap melyik nap esik 2019 -ben. Természetesen ennek az ünnepnek mély gyökerei vannak. A részletek megtalálhatók az evangéliumban. E könyv szerint Jézus Krisztus azért ment Jeruzsálembe, hogy tanítványaival együtt ünnepelje a húsvétot. Útja Betániából indult. Ebben a városban Krisztus feltámasztott egy lakót, aki már 4 nap múlva meghalt. Lázárnak hívták.

A virágvasárnap kezdetét megelőző napot Azure -szombatnak hívják. Ő is ünnepi.

Jézus Krisztus fiatal szamárral ment Jeruzsálembe. Tanítványai elhozták hozzá. A zsidók gyönyörű himnuszokat énekeltek Jézus Krisztusnak, tudva a csodáról, amit végzett. Ezen kívül pálmaágakat tartottak a kezükben, amelyekkel köszöntötték..

Korábban, nevezetesen a 15-17. Században ezt az ünnepet nagyon pompásan ünnepelték. De a 20. század óta ezt a hagyományt Péter cár állította meg először. Csak néhány falu őrizte meg ezeket a hagyományokat. A fiatalok ezen a napon táncoltak és dalokat énekeltek. A falusiak pedig hatalmas asztaloknál gyűltek össze vacsorázni. Ezen a napon az ortodox naptár szerint megengedett a kaviár és a halételek használata.

Virágvasárnapi kézműves foglalkozások

Ünnepi hagyományok

Tehát a virágvasárnapi történetet röviden felsoroltuk. De ennek az ünnepnek, mint minden másnak, megvannak a maga hagyományai. És ma minden hívő megpróbálja megfigyelni őket. Ezen az ünnepen természetesen nincsenek kerek táncok. De bizonyos hagyományokat nagyon tisztelettel követnek. Például a fűzfaágakat előre vágják. Vízbe helyezzük, hogy teljesen virágozni tudjanak..

A fűzfákat nem szabad temetők és víztestek közelében vágni. A hiedelmek szerint sötét erő él ott.

Az ünnep előtti szombaton ünnepi istentiszteletet is tartanak. Ugyanezen a napon megvilágítják a fűzfákat. Vasárnap a fűzfákat is felszentelheti. A már megszentelt fűzfákkal pedig kissé felkorbácsolhatja szeretteit. Egy ilyen rituálé szerencsét és egészséget vonz. Ezt követően a gallyakat szépen össze kell hajtani egy csokorba az ikonok közelében..

Az ókortól kezdve a hívők virágvasárnap végeztek szertartásokat. Például egy fűz segítségével fiatal lányok szerelmes varázslatokat készítettek a vőlegényeknek. Ebben az esetben letörték az ágakat és piros szalaggal kötötték le, majd ilyen kötegeket tartottak az ikonok mögött. Egyáltalán nem lehetett őket kidobni. Virágvasárnap is pitét sütöttek, punci fűzfa rügyeket adtak hozzá. Azt hitték, hogy ez az étel sok egészséget hoz. Ezen a napon fűzfarügyeket is szüreteltek, ami férfias erőt adott a fiatal srácoknak, és nekik köszönhetően a lányok gyermekeket foganhattak..

mikor van pálma vasárnap 2019

Hogyan ünnepeljük ezt a napot

Most már tudja, mit csinálnak virágvasárnap. Ennek a fesztiválnak a hagyományait soroltuk fel Önnek. De ez még nem minden! Kiderült, hogy ez a nap nem telik el egy finom csemege nélkül. A legfontosabb szabály itt az, hogy az étel legyen sovány, de ízletes is. Ezen a napon a böjt megengedett halat és egy kis egyházi bort fogyasztani – Cahors.

Ezen a napon, akkor lehet sütni sovány cookie -k formájában fűz.

Javasoljuk, hogy előre készítsen egy csemegét az ünnepre. Magán az ünnepen nem szabad ezt az üzletet folytatnia. Továbbá nem végezhet házi feladatot és még kézimunkát sem. A hívők ezen a napon nem hajlandók tévét és számítógépes játékokat nézni. Általában ezt az időt a családjuknak szentelik. Ez a nap békésen és örömmel telik. És az obszcén szavakat nem használják a hétköznapi beszédben. Igen, és a zajos lakomákat ezen a napon nem szívesen fogadják..

Kézműves foglalkozás az ünnephez

Virágvasárnap kézműveskedhet a gyerekekkel. Az ilyen termékek kiváló ajándékok lesznek minden rokonnak és barátnak. A praktikus anyagok hasznosak lehetnek erre a célra..

Gyurma képeslap.

Képeslap készítéséhez szüksége lesz a szükséges anyagok legegyszerűbb listájára. Különösen érdemes felkészülni:

 • Fehér karton,
 • Gyurma: különböző színekben.

Előrehalad:

 1. Először gyúrja meg a gyurma darabokat a kezében. Ennek eredményeként nagyon puha lesz..
 2. Kolbász tekercs barna gyurmából. Vékonynak kell lenniük.
 3. Ezeket a kolbászokat gallyak és törzs formájában kartonra ragasztják. Javasoljuk, hogy az alábbi lap fele üres legyen.
 4. A fehér gyurmából vesegolyókat készítenek. Továbbá gyurmafát díszítenek.
 5. Most kék gyurmára van szüksége. A váza formáit kirakják belőle. A gallyaid benne fognak állni. Ahhoz, hogy a vázának formát adjon, először meg kell rajzolnia a kontúrokat ceruzával.
 6. Ezt követően érdemes fantáziáját felhasználva díszíteni egy gyurma vázát mintával. Sőt, élénk színű gyurmából is készült..

mikor van pálma vasárnap 2019

Képeslap rátét.

A virágvasárnapi gyermekmesterségek nagyon változatosak lehetnek. A gyurmán kívül más anyagok is bevonhatók. A következő esetben a következőkre lesz szüksége:

 • Egy kartonlap és egy színes papírlap.

Előrehalad:

 1. Ennek az alkalmazásnak a mintája ugyanaz lehet, mint az előző esetben. De ebben az esetben érdemes színes papírból csinálni..
 2. Ehhez vágja ki: kontúrok: rügyek, vázák és gallyak.
 3. Ezenkívül a teljes kompozíció egy egésszé áll össze..
 4. Ezt követően érdemes ezt a mesterséget gratuláló felirattal kiegészíteni.

Rajzolj képeslapot.

Természetesen a rajzolt képeslap a legegyszerűbb módja annak létrehozásához. Ebben az esetben alaplapra szüksége lesz egy kartonlapra. Képeslap rajzolásához használhat: ceruzát, festéket vagy filctollat. Ezenkívül nagyszerű kép jön ki, ha zsírkrétát vagy olajfestéket használ..

melyik nap van pálma vasárnap 2019

Kézműves foglalkozás iskolásoknak

Néhány iskolást felkérnek, hogy házi feladatként végezzen virágvasárnapi mesterséget. És ha nincsenek ötletek erről, akkor használja a következő mesterkurzusokat.

Egy kis vattát. Mesterkurzus.

Először is előkészítjük az itt szükséges anyagokat. Azt:

 • barna hullámpapír,
 • olló, vatta és papír szalvéta,
 • fém huzal.

Előrehalad:

 1. A papír szalvétákat 4 cm hosszú és 3 cm széles téglalapokra vágjuk. Ezután minden szalvétába egy darab pamut van csomagolva. Ennek eredményeként a punci fűzfa rügyeihez hasonló termékeket kap..
 2. Ezt követően minden rügyet rögzítenek a huzalhoz, és biztonságosan feltekercselik hullámpapírral. Itt fontos, hogy a hullámpapír jól lefedje a huzal teljes felületét. Ezután a hullámpapírt a végén szalaggal vagy ragasztóval rögzítik..

melyik nap van pálma vasárnap 2019

Végül

Ez a cikk a virágvasárnap témájú mesterségeket mutatja be. Ezen kívül egyéb hasznos információkat is kínáltak itt. Összességében. Feltétlenül ismerkedjen meg azzal, hogy ez az ünnep sikeres legyen, és csak kellemes emlékeket hagyjon..

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org