Meststoffen en sporenelementen. Planten en bloemen voeden. Complexe meststof

Het is geen geheim dat kamerplanten niet alleen liefde en verzorging nodig hebben in het dagelijks leven, maar ook speciale voeding, die erin bestaat ze te voorzien van voedzame mineralen. Waar is het voor? Natuurlijk, zodat de bloem geen gebrek aan mineralen en vitamines ervaart. Omdat bloemen levende, groeiende organismen zijn, betekent dit dat de zorg voor hen bijna hetzelfde moet zijn als voor kleine kinderen. Het is de moeite waard om hun toestand, uiterlijk en algemeen welzijn te controleren. Door ze te verzorgen, krijgt de bloemist er veel meer voor terug dan hij geeft: prachtig groen, krachtige bloei, esthetisch mooi uiterlijk en natuurlijk voordelen als luchtfiltratie, bovendien hebben veel “groene favorieten” geneeskrachtige eigenschappen. Met minimale zorg krijgt de bloemist het maximale voordeel voor zichzelf, het blijft alleen in het zwart.

We betwisten niet dat de grond voor kamerbloemen de nodige mineralen en voedingsstoffen bevat, vooral als het substraat voor de plant zo vakkundig mogelijk is samengesteld. Na een maand of twee is de aarde echter uitgeput en begint de bloem een ​​dringende behoefte aan voeding te ervaren. Houd er rekening mee dat een plant die voeding nodig heeft, u er onmiddellijk van op de hoogte zal stellen met zijn uiterlijk: hij zal sterk verslechteren, maar het is beter om dit niet te doen en tijdig vitamine-hulp te bieden, omdat de bloem zelf zal op geen enkele manier voor zichzelf kunnen zorgen. In winkels voor bloemenkwekers barsten de schappen natuurlijk van de hoeveelheid en verscheidenheid aan meststoffen. Neem en voer volgens de instructies: niet overschrijden, niet vergeten, en alles komt goed. Elke amateur en vooral een professional zou echter op zijn minst een eerste idee moeten hebben van wat micronutriënten zijn en waarmee ze worden gegeten. Dit spaart de gezondheid van de plant en de zenuwen van de kweker..

Om ervoor te zorgen dat de bloem normaal groeit en niets nodig heeft, niet ziek wordt en regelmatig bloeit, is het belangrijk dat de volgende micro-elementen eraan worden toegevoegd: zwavel, ijzer, calcium, magnesium, waar de aarde rijk aan is, en met stikstof, fosfor en kalium gaat het moeilijker, die moeten er nog bij. En het toeval wil dat ze de basis vormen voor de normale groei en ontwikkeling van de bloem..

Complexe bemesting in de tuin en bloementuin

Lees meer over elk element in meer detail. Een echte schat en een essentieel element voor wortelvoeding van een bloem is stikstof-. Het heeft een gunstig effect op de groei en is in dit stadium van levensbelang voor de bloem. Er bestaat gevaar voor “overdosis” met stikstof, dit kan leiden tot overmatige losheid van plantenweefsels, waardoor de vatbaarheid voor ziekten toeneemt. Met zorg moet je bloeiende planten voeden met stikstof, omdat het de ontwikkeling van gebladerte en stengel benadrukt, terwijl de bloei wordt geremd.

En hier fosfor integendeel, het is een wondermiddel voor planten die in bloei staan ​​of op het punt staan ​​te bloeien. Tegelijkertijd heeft fosfor een uitstekende verteerbaarheid. Het nadeel van fosfor is dat het de groei van de bloem en de bloei zelf vertraagt.

Waar is het voor? potassium? Natuurlijk, om bloemweefsels te versterken, plus kalium maakt de plant beter bestand tegen ziekten, heeft het een gunstig effect op de fotosynthese. Het gebrek aan kalium is gemakkelijk op te merken: de randen van de bladeren sterven als het ware af en nemen de vorm aan van verbrande.

Let dus bij het kopen van kunstmest in een winkel op de samenstelling ervan. Als je het zorgvuldig hebt bestudeerd en hebt ingeschat welke “groene favorieten” en op welk moment het nodig is, kun je veilig kopen.

Meststoffen kunnen organisch en mineraal zijn. Dit wil niet zeggen dat de ene slecht is en de andere goed, beide soorten zijn gunstig. Maar voor het grootste deel valt de keuze op natuurlijke organische mest (mest, pluimveemest), omdat de houding ten opzichte van organische stof veel beter is. Er is een recept voor organische mest met uitwerpselen van pluimvee: 1 eetl. een lepel vogelpoep wordt in een pot van drie liter gegoten en gedurende ongeveer tien dagen toegediend. Na het fermenteren van de infusie wordt deze verdund met water 1: 1. Verder, indien 1: 2 verdund, is deze topdressing geweldig voor dagelijks water geven..

Hoe meststoffen voor bloemen en planten te kiezen en te gebruiken?

Maar dit betekent niet dat u minerale voeding moet minachten..

Naast de in het artikel genoemde sporenelementen zijn er veel sporenelementen die nuttig en noodzakelijk zijn voor kamerplanten, maar ze worden alleen gebruikt als dat nodig is en met grote zorg..