Decoratieve kroonluchter, zo doe je het zelf

Decoratieve kroonluchter, zo doe je het zelf.

Bij het inrichten van een kamer is het belangrijk om tot in het kleinste detail over alles na te denken en de gekozen stilistische richting in alle decoritems te behouden. Een exclusieve kroonluchter is een geweldige optie om een ​​individueel interieur te creëren. Helaas hebben mooie en hoogwaardige lampen tegenwoordig vrij hoge kosten.. DIY kroonluchter – eenvoudig en winstgevend, u hoeft alleen maar een geschikt idee te kiezen en de benodigde materialen te kopen.

We maken een kroonluchter van gebreide motieven

Gebreide kroonluchter

Gereedschap: lijm, ballon, gebreide servetten, penseel

We blazen een ballon op en kiezen servetten of gehaakte motieven die passen bij de kleur en maat. Servetten moeten goed doordrenkt zijn met lijm (u kunt PVA of behanglijm gebruiken). We lijmen de motieven in willekeurige volgorde op de bal. Het oppervlak kan volledig of half bedekt zijn. Het product dient goed te drogen (gemiddeld 24 uur). Daarna wordt de bal doorboord met een naald en is de veterlamp klaar.

decoratieve kroonluchter gemaakt van gebreide motieven doe het zelf

Unieke kralenkroonluchter

Gereedschap: kralen van verschillende diameters, vislijn, stijf frame.

Kralen worden aan een vislijn geregen en kunnen hetzelfde of verschillend zijn, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en verbeeldingskracht. Een of twee metalen hoepels die met elkaar zijn verbonden, kunnen als frame worden gebruikt. Kralendraden zijn aan de hoepel bevestigd. Met deze methode kunt u met uw eigen handen een compositie op meerdere niveaus maken. Als de kralen aan een draad zijn geregen, zijn de draden flexibel en kunnen ze elke vorm aannemen.

Unieke kralenkroonluchter

Creatieve kroonluchter van wasknijpers, doe het zelf.

Gereedschap: frame, houten wasknijpers, metalen gaas, draad, metalen hoepels.

Een kroonluchter gemaakt van wasknijpers ziet er creatief uit en het is vrij eenvoudig om het met je eigen handen te maken. We maken een frame in de vorm van een cilinder van een metalen gaas en verbinden de zijdelen met draad. We bevestigen een hoepel aan het onderste deel zodat de structuur zijn vorm behoudt. Zet de wasknijpers in een dambordpatroon op de afgewerkte mesh-basis. Het product kan worden geverfd met acrylverf en naar elke smaak worden gedecoreerd.

Creatieve kroonluchter gemaakt van wasknijpers, we doen het zelf.

Fancy draad kroonluchter

Gereedschap: ballon, PVA, katoenen draad, vaseline, penseel, acrylverf.

We blazen een ronde ballon op (je kunt ook een rubberen ballon voor kinderen gebruiken), smeren deze in met vaseline en lijmen hem vervolgens. Draden zijn in meerdere lagen om de bal gewikkeld. Houd er bij het opwinden rekening mee dat hoe dichter, hoe minder licht de lamp doorlaat. Elke laag draad is geïmpregneerd met lijm. Daarna moet het product goed drogen. Als je de lamp een creatief tintje wilt geven, gebruik dan acrylverf. Je kunt ook pailletten, kralen of linten gebruiken voor decoratie. Als het product klaar is, laat je de ballon leeglopen.

Fancy draad kroonluchter

 Bekijk de video: DIY decoratieve kroonluchter

Op onze site kun je altijd veel ideeën vinden over hoe je eenvoudig complexe dingen met je eigen handen kunt doen. Ook kunt u uw ideeën of advies geven. In de sectie doe-het-zelfmeubels verzamelen we verschillende meubelambachten.

Adblock
detector