Azálea -transzplantáció. Hogyan kell helyesen átültetni azáleát otthon

A virágkertészetben újonnan élők gyakori hibája, hogy az azáleát át lehet ültetni, mint más beltéri virágokat. Ennek eredményeként a növények elpusztulhatnak. Az Azalea nagyon érzékeny gyökérrendszerrel rendelkezik. Saját mikroflórával rendelkezik, amelyet egész életében megnövel és fenntart. És ha ez a mikroorganizmusok összessége megzavarodik, akkor a növény elpusztulásra lesz ítélve. Valamiért ezt a tényt nem említik a növényekkel kapcsolatos kiadványok, bár nagyon fontos..

Azálea a savas talajt részesíti előnyben, a hanga ideális növénynek. De mivel a középső sávban ritkán lehet ilyen talajt találni, akkor tűlevelű.

Sok tiszteletre méltó virágtermesztő javasolja ezt a talajt tiszta formájában. Csak az nem világos, hogy mit jelent “tiszta formában”? Végtére is, a tűlevelű talaj (föld az erdőben) az esetek 90% -ában több mint fél vályog vagy homok. Ha azáleát átültet egy ilyen földre, az eredmény katasztrofális lesz. Jobb, ha más utat választ, és szubsztrát és tűlevelű talaj keverékét készíti elő. Maga az aljzat könnyen elkészíthető, ugyanazokat a homok-, humusz-, tőzeg-, gyep- és lombos talajrészeket kell felvenni. Ez a legegyszerűbb recept, és mindent 1: 1 arányban összekeverünk tűlevelű földdel. A keverék nem nehéz, elég tápláló és savas, az azálea növény remekül érzi magát benne.

az azálea gyökerei mindent összefontak, és nem olyan könnyű kiszabadítani őket a talajból

A talajjal most minden világos. És most a legnehezebb dolog az, hogyan kell megváltoztatni a talajt, hogy ne kapja el a mikroflórát. Miután kihúzott egy csomó földdel rendelkező növényt az edényből, láthatja, hogy az azálea gyökerei mindent összefontak, és nem olyan könnyű kiszabadítani őket a talajból. Meg tudod csinálni. Egyáltalán nem szükséges a teljes csomót megtisztítani, de még mindig fel kell töltenie. Egy éve sok műtrágya só halmozódott fel itt, és ez nem ad egészséget a növénynek. A növényt vízbe kell helyezni, például egy vödörbe, így a föld nedves lesz, és a sók kimosódnak. Cserélje ki a vizet 2-3 alkalommal, ugyanaz legyen, mint az öntözésnél-leülepedett és meleg (csak nem folyik). Az ilyen akciók eredményeként a föld mintegy harmada (nem több) kimosódik. Továbbá mindent meg kell tennie, mint az átrakás során vagy a részleges átültetés elve szerint.

Az elmondottakhoz még hozzá kell adni, és ez fontos – az azálea felületes gyökérzettel rendelkezik, ezért jobb lesz, ha sekély, de széles edényt vesz. Ezt figyelembe kell venni az azálea újratelepítésekor. Ha mindent helyesen csinál, akkor a virág nem fog fájni, hanem csak szépségével.