Sinadenium - thuiszorg. Teelt van synadenium, transplantatie en reproductie. Beschrijving, soorten. Foto

Synadenium (Synadenium) is een andere vertegenwoordiger van de Euphorbia-familie. Deze decoratieve bladplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Sinadenium behoort tot sappige struiken. Soms bereikt het een vrij grote omvang. Het heeft brede ovale bladeren, groen, donkerrood, melkachtig sap komt vrij op de snede.

Voor het kweken in privé-appartementen en huizen gebruik ik Synadenium Grant, die pretentieloos is in termen van groei en verzorging. Deze soort wordt gekenmerkt door snelle groei. Door regelmatig te knijpen, kunt u een vertakte struik op uw vensterbank krijgen.

Sinadenium Granta is een groenblijvende struik die ongeveer 3 meter hoog wordt. Het heeft sappige vlezige stengels, eerst groen en vormt vervolgens een korst op het oppervlak, vergelijkbaar met een houtachtige. Hij bloeit met kleine donkerrode bloemen. De bloeiwijze bevindt zich aan de bovenkant van de steel. Maar in de omstandigheden van appartementen en privéhuizen wordt de bloei van het synadenium praktisch niet waargenomen..

Thuis Synadenium Zorg

Thuis Synadenium Zorg

Locatie en verlichting

Om synadenium te laten groeien, heb je helder, diffuus licht nodig. De ligging aan de oost- en westramen zou ideaal zijn. Als het synadenium niet genoeg verlichting krijgt, verliezen de bladeren snel hun decoratieve effect..

Temperatuur

Tijdens de periode van plantengroei moet de omgevingstemperatuur minimaal 23-25 ​​graden zijn. Tijdens de rustperiode in de winter mag het niet minder dan 12 graden zijn. In de winter heeft het synadenium ook helder diffuus licht nodig..

Lucht vochtigheid

Sinadenium voelt goed aan zowel in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid als in een ruimte met droge lucht.

Sinadenium voelt goed aan zowel in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid als in een ruimte met droge lucht. De enige voorwaarde is regelmatige verzorging van de bladeren, die erin bestaat opgehoopt stof van hun oppervlak af te vegen..

Water geven

In het voorjaar en de zomer is het belangrijk om het synadenium water te geven als de bovengrond uitdroogt. Als de grond opdroogt, begint de plant zijn bladeren af ​​​​te werpen. In de winter moet de watergift worden verminderd, omdat de plant in deze periode inactief is. Gebruik voor irrigatie zacht, bezonken water op kamertemperatuur.

De grond

Het substraat voor het planten van synadenium moet een neutrale zuurgraad hebben (pH 5-7).

Het substraat voor het planten van synadenium moet een neutrale zuurgraad hebben (pH 5-7). Ideaal is een mengsel van veen- en bladaarde, zand met toevoeging van steenslag en houtskool.

Topdressing en meststoffen

Sinadenium wordt van de lente tot de herfst bemest met universele middelen voor decoratieve bladverliezende planten. De frequentie van topdressing is 2-3 keer per maand.

Overdracht

Een jonge plant heeft een jaarlijkse transplantatie nodig en een volwassen plant om de 2-3 jaar. Het synadenium wordt alleen in de lente getransplanteerd. Aan de onderkant moet je een drainagelaag van geëxpandeerde klei plaatsen, die stagnatie van water in de pot voorkomt.

Snoeien

Om de plant weelderig te laten zijn en veel scheuten te vormen, wordt deze regelmatig geknepen en gesnoeid. Dit kan het hele jaar door..

Reproductie van het synadenium

Reproductie van het synadenium

Stekken worden gebruikt voor de reproductie van synadenium. In het voorjaar worden de gesneden stengels in warm water gedompeld zodat het melkachtige sap stopt, dan worden ze een dag in de open lucht gedroogd en pas daarna in het substraat geplant.

Groeiende moeilijkheden

Als plotseling bladeren van de plant beginnen te vallen, kan dit duiden op onvoldoende verlichting, onjuist water geven, lage luchttemperatuur.

Belangrijk! Bij het werken met synadenium (transplantatie, knijpen) is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en alleen met beschermende handschoenen te werken, aangezien synadeniumsap giftig is en bij contact met de huid ontstekingen of allergische reacties kan veroorzaken.

Sinadenium – thuis groeien (video)

sinadenium. [Hoop en vrede]sinadenium. [Hoop en vrede]