Fatskhedera - thuiszorg. Teelt van fatsheders, transplantatie en reproductie. Beschrijving. Foto

Fatshedera (Fatshedera) is een hoge groenblijvende struik die is verkregen als resultaat van veredeling en is een plant met vijf- of drielobbige bladeren met een ongewone vorm en kleur met een geelachtige of bonte tint op een dunne rechtopstaande stengel. De hoogte van een volwassen plant is meer dan 4,5 meter.

De kamer fatshedera is niet veeleisend en pretentieloos, heeft hoge decoratieve kwaliteiten, het voelt perfect in een wintertuin of in een grote ruime kamer. In de zomer kan het op open terrassen of op een balkon worden geplaatst..

Fatshedera zorg aan huis

Fatshedera zorg aan huis

Locatie en verlichting

Indoor Fatsheads kunnen worden gekweekt in lichte of schaduwrijke gebieden. Direct zonlicht is ongewenst voor de plant. In het warme seizoen kan de bloem worden overgeplant naar een open tuin.

Temperatuur

De optimale luchttemperatuur voor fatshedera in de herfst-winterperiode is van 10 tot 15 graden Celsius. Op warme zomerdagen kan de plant tegen hoge temperaturen..

Water geven

Het water geven van vetscheerders van het vroege voorjaar tot het midden van de herfst vereist frequent en overvloedig

Het water geven van vetshedders van het vroege voorjaar tot het midden van de herfst vereist frequente en overvloedige watergift. Tijdens de wintermaanden worden de hoeveelheid irrigatiewater en de frequentie van irrigatie aanzienlijk verminderd. De bloembak dient voor 30% uit een drainagelaag te bestaan, waardoor er geen waterstagnatie in de grond mogelijk is.

Lucht vochtigheid

De luchtvochtigheid in de ruimte is voor de fatshedera niet van groot belang. Droge lucht is niet zo gevaarlijk als koude tocht. Voor hygiënische doeleinden is het raadzaam om de plant eenmaal per week te besproeien en het stof op de bladeren te vegen..

Overdracht

Verplanten draagt ​​bij aan de vorming van een weelderige struik, dus het moet elk jaar worden uitgevoerd vóór het begin van een actief groeiseizoen (vroege lente).

Reproductie van fatsheders

Reproductie van fatsheders

De gunstigste tijd voor het kweken van Fatshedera is half april. Om dit te doen, kunt u de meest geschikte en handige methode kiezen – door zaden, de struik te verdelen, luchtlagen, stekken. Voor het bewortelen van plantgoed of het planten van zaden is het aan te raden een grondmengsel te nemen bestaande uit rivierzand (1 deel), humus (1 deel) en graszoden (2 delen).

Ziekten en plagen

Ziekten kunnen optreden als gevolg van schendingen van de regels voor zorg en onderhoud van de fatshedera. Wanneer de bladeren eraf vallen en geel worden, is het noodzakelijk om de voorwaarden voor de kamerplant te normaliseren..

Adblock
detector