masterclass eierschaalambachten

Onthoud – eierschalen horen niet thuis in de prullenbak, omdat, zo bleek, er zoveel van kan worden gedaan! Er zijn eenvoudigere – voor kinderen of beginners, en er zijn moeilijkere, voor ervaren vakmensen. Als je deze vaardigheid in het maken van originele ambachten onder de knie hebt, zul je geen vraag hebben, maar wat je mee moet nemen naar school voor een liefdadigheidsbeurs of voor een insert in een kleuterschool. Nogmaals, terwijl je de avond weg bent – een andere nuttige activiteit met de kinderen is ook geweldig! Daarom hebben we in dit artikel besloten om je te vertellen hoe je een vaartuig van een schelp kunt maken.

Of het nu Chinees vakmanschap is of Europese paastradities

Het is niet langer mogelijk om te achterhalen hoe lang geleden mensen begonnen met het maken van decoratieve ornamenten van eieren, maar ook van hun schelpen. Dit had mogelijk gemaakt kunnen worden door de festiviteiten van christelijk Pasen in Europa, of misschien door de kunst van Chinese meesters, grote uitvinders van zoiets.. shell ambachten

Inderdaad, volgens Chinese overtuigingen is de hele wereld ontstaan ​​uit een ei, daarom is het daar sinds de oudheid een traditie om versierde eieren te geven voor bruiloften, maar ook voor verjaardagen. Tegenwoordig worden ambachten, dankzij verbeterde gereedschappen voor het snijden, nog origineler en eleganter en kun je elke, zelfs de meest ingewikkelde tekening belichamen. Maar je kunt ook een reeds kapotte schaal gebruiken, ze maken er zowel echte ambachten van, en gebruiken het om andere items te versieren, bijvoorbeeld flessen.

Opties voor het versieren van eieren

Het is vermeldenswaard dat eierschaalambachten volledig kunnen worden gevarieerd. Met Pasen kan fantasie een vlucht nemen.!shell ambachten

Er zijn niet zo veel verschillende opties voor het versieren van eieren. Ze versieren zowel het ongepelde ei zelf en gebruiken de schaal die er al van is gepeld in knutselen en decoupage.

eierschaal knutselen voor kinderen

Verrassend genoeg kun je een ei doen. zelfs borduren! En niet alleen draden, maar ook kralen en linten.

eierschaal knutselen voor kinderen

eierschaal knutselen voor kinderen

Je kunt een soort groen in de schelpen laten groeien, het geschenk zal niet alleen origineel, maar ook praktisch, nuttig zijn.

DIY shell ambachten foto

Ambachten voor kinderen. Ideeën

Echte eierschalen kunnen een nuttig materiaal zijn voor het maken van ambachten. In dit geval kunt u een masterclass bestuderen en de foto’s bekijken die eraan zijn gekoppeld..

Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, niet alleen voor Pasen, maar ook voor Kerstmis en Nieuwjaar, wanneer eierfiguren aan de kerstboom kunnen worden gehangen en hun eigen exclusieve kerstboomversieringen kunnen creëren, niet zoals in de winkel.

hoe maak je een ambacht uit een schelp

Concentreer je op de vorm van het ei en creëer het bijbehorende personage, zowel verticaal als horizontaal. Grappige gezichten van een kabouter of een clown zijn verticaal en een goudvis bevindt zich bijvoorbeeld in een horizontaal vlak. Zowel lijm als glitters helpen je bij het maken, en een win-win-optie – goede oude plasticine.

Of je kunt het zonder karakter doen, maak gewoon een sierlijke kerstbal met een enigszins onregelmatige vorm.

Decoupage- en mozaïektechnieken

Voor jou presenteert dit artikel shell-ambachten. Om een ​​mozaïek van buitengewone schoonheid te creëren, heb je niet alleen fantasie nodig. Maar er is hier niets moeilijks, je hebt lijm, gemalen schelpen en geduld nodig. We lijmen de eierfragmenten met behulp van de puzzeltechniek en passen de vormen van de stukjes aan elkaar aan. Het oppervlak lijkt gebarsten. We gebruiken PVA-lijm, het afgewerkte droge oppervlak is gegrond of gelakt. Vervolgens kunt u servetten met afbeeldingen plakken, indien nodig iets schilderen en opnieuw vernissen. Nu is het product niet bang voor zelfs natte reiniging.

hoe maak je een ambacht uit een schelp

eierschaal ambachten

Het mozaïek is gemaakt met dezelfde PVA-lijm of rubber. Maar de schelpen moeten eerst worden geverfd met gouache in verschillende kleuren, daarna moeten de gewenste achtergrond en patroon op het werkoppervlak worden aangebracht. Vervolgens lijmen we de gekleurde schaal volgens de aangebrachte tekening en voor een betere conservering van het product fixeren we alles met glanzende vernis.

eierschaal ambachten

Kinderen zullen dol zijn op deze versie van het mozaïek – zonder lijm wordt alles bevestigd met plasticine dat op het oppervlak is uitgesmeerd. We passen de tekening in een stapel toe, het kan niet alleen een paneel zijn, maar ook een vaas, en vernieuwing van oude meubels en een doos.

Shell voorbereiding

Je hebt al begrepen dat er eierschaalambachten voor kinderen zijn. Maar in ieder geval moet het materiaal worden voorbereid. Voor een betere sterkte van het fragiele werkoppervlak in het ei, maken we 2 gaten aan beide polen van de testikel. Vervolgens blazen / drinken we de inhoud en vullen we zoveel PVA-lijm in een iets verwijd gat dat het voldoende zou zijn om het over het hele binnenoppervlak van de eierschaal te verspreiden, hiervoor draaien en draaien we onze testikel in verschillende richtingen. Zelfs als er enkele microscheuren zijn, zal de lijm alles aanzienlijk versterken. We drogen – en het materiaal is klaar om te werken.

eierschaal ambachten

En voor een mozaïek moet je het met een deegroller op een gevouwen vel papier rollen met een schelp erin genest. Na het pletten, is het noodzakelijk om de film van de binnenkant van de fragmenten te verwijderen. Vervolgens spoelen, drogen, schilderen met veelkleurige verf en gaan we aan de slag.

Voor elke leeftijd

Aangezien het materiaal gemakkelijk verkrijgbaar is en letterlijk in elk huis te vinden is, worden dergelijke activiteiten in de eerste plaats aanbevolen voor thuis. Moeders en grootmoeders kunnen hun kind helpen om hun weekenden of vakanties met veel voordeel door te brengen, en ze kunnen baby’s helpen bij het ontwikkelen van vingermotoriek. Grootmoeders kunnen zelfs concurreren met hun kleinkinderen in de originaliteit van producten. En zeer artistieke werken kunnen op bestelling worden verkocht of gemaakt..

eierschaal ambachten

hoe maak je een ambacht uit een schelp

hoe maak je een ambacht uit een schelp