Lashenalia

Lachenalia is een bolvormige vaste plant uit de hyacintfamilie. In het wild groeit hij uitsluitend in Zuid-Afrika en Namibië. Ondanks de tropische “woonplaats”, houdt de bloem van koelte en vereist zeer veel aandacht. Maar in de winter wordt een spectaculaire nieuwsgierigheid verblind door felle kleuren, die de ziel verwarmt en de eigenaar verrukt.

Van de meer dan honderd soorten die de wetenschap kent, is Lachenalia Aloides geschikt voor de binnenkweek, namelijk de hybride variëteiten met verbeterde eigenschappen. Verschilt in langwerpige bloemen, vergelijkbaar met bellen, binnen – filamenteuze meeldraden. Het palet is altijd rijk, van groengeel tot olijfgroen, er zijn ook rode lachalia. Bloeiwijzen zijn trosvormig. De vorm van brede donkergroene bladeren, die een rozet vormen, is lancetvormig of riemachtig, hun lengte is maximaal 20 cm.Aan het oppervlak zijn kleine bruine stippen merkbaar.

Thuiszorg voor lashenalia

Thuiszorg voor lashenalia

Zorgen voor lashenalia is vrij moeilijk, als er geen gunstige omstandigheden voor groei en ontwikkeling worden geboden, is de plant ziek. Het is onwenselijk voor beginnende bloemenkwekers om een ​​teelt op te pakken, omdat ze veel zullen moeten sleutelen om het gewenste resultaat te bereiken.

Lashenalia houdt niet van overvloedig water geven. De plaats waar het zich bevindt, moet regelmatig worden geventileerd. De plant is gevoelig voor sigarettenrook en andere hardnekkige geuren.

Locatie en verlichting

De tropische plant is dol op de zon, maar langdurige blootstelling aan directe stralen is gevaarlijk. Een bloempot met lashenalia wordt meestal op een raam op het oosten of noordwesten geplaatst. Als dit niet mogelijk is, wordt de kieskeurige zuiderling kunstmatig overschaduwd met behulp van jaloezieën, rolgordijnen, calqueerpapier wordt op het glas geplakt om te tekenen.

Temperatuur

De gezondheid van de bladeren, de grootte en kwaliteit van de bloeiwijzen zijn afhankelijk van het microklimaat van de kamer. In de hitte heeft de bol verkoeling nodig, ideaal is een goed geventileerde ruimte met airconditioning.

Een temperatuur van 28 graden en hoger kan lashenalia doden, als de regio wordt gekenmerkt door droge zomermaanden, is verplanten in open grond gecontra-indiceerd voor de plant.

In de winter wordt een trotse Afrikaanse “koningin” meestal meegenomen naar een verwarmde loggia, de beste temperatuur voor haar is 10-12 graden Celsius, toegestaan ​​- 6-8 graden.

Bewateringsregels

Lashenalia

Een exotische gast in het groeiseizoen reageert even slecht op overtollig vocht en het gebrek daaraan. Bloeiende lashenalia wordt voorzichtig bewaterd, zodat de bovenste laag van het substraat droog is.

De bol heeft in rust geen water nodig. Zeldzaam water geven moet worden hervat wanneer jonge scheuten verschijnen, waardoor het aantal procedures geleidelijk toeneemt. Na elk van hen wordt de grond losgemaakt, waardoor het optreden van rottingsprocessen wordt voorkomen.

Vochtigheidsniveau

De plant geeft de voorkeur aan een middenweg, significante afwijkingen van de norm zullen zeker van invloed zijn op het welzijn. Als het warm is in de kamer en je kunt de pot niet naar een andere kamer verplaatsen, zal het sproeien van een sproeier het uiterlijk van de bloem veranderen en er levengevende kracht in blazen. Een goede verzorging van lashenalia omvat het regelmatig afvegen van elk blad met een vochtige doek, spons.

Bevruchting

Meststoffen activeren knopvorming en bladgroei. Slaapcultuur doet zonder eten.

Lashenalia selecteert een compositie voor decoratieve bloeiende planten, deze bevat voldoende kalium en fosfor, maar een minimum aan stikstof. De frequentie van toevoeging aan het substraat is eenmaal per week. De door de fabrikant aangegeven dosering wordt met een derde of zelfs de helft verlaagd..

Overdracht

Lasenalia-transplantatie

Lashenalia-transplantatie wordt eenmaal per jaar in de herfst uitgevoerd, waarbij de bloempot en grond worden veranderd. De grond wordt verkocht door gespecialiseerde winkels, maar is gemakkelijk zelf te bereiden..

De samenstelling bevat in de regel de volgende ingrediënten:

  • grof zand;
  • grasmat;
  • blad substraat.

De transplantatieprocedure bestaat uit 3 fasen:

  1. keuze van container (een ondiep plastic product met een diameter van ongeveer 15 cm is geschikt voor het kweken van bloemen, met gaten in de bodem);
  2. 7-8 bollen planten in één pot;
  3. vullen van de bovenste laag – drainage (geëxpandeerde klei, grind of soortgelijke mulch).

Inleiding tot Lachenalia / LachenaliaInleiding tot Lachenalia / Lachenalia

Kweekmethoden lashenalia

Lachenalia vermeerdert met behulp van dochterbollen, die tijdens de planttransplantatie van elkaar kunnen worden gescheiden. Het planten van bollen moet in de herfst worden uitgevoerd. Plant in aarde tot een diepte van maximaal 2 cm.

Planten gekweekt uit kleine bolletjes bloeien al in het tweede levensjaar heftig. Het tropische wonder plant zich ook voort door zaden, ze worden 2-3 mm in de grond (zand) ondergedompeld. Handige verpakking – lage container.