Eustoma vagy lisianthus - otthoni ápolás. Eustoma termesztés, transzplantáció és reprodukció. Leírás, típusok. Fénykép

Az Eustoma vagy a Lisianthus lágyszárú egynyári vagy évelő növény. A Gorechavkov családhoz tartozik. Ennek a növénynek a hazája az Egyesült Államok déli része, valamint Mexikó területe. A legnépszerűbb lisianthus vagy eustoma kerti dísznövényként kapott, de sok termelő sikeresen termesztik ablakpárkányon beltéri körülmények között.

A kerti virágok ezen változatának csak egy fajtája van – Russell eustoma vagy Russell lisianthus. A növény nagy gyönyörű virágokkal rendelkezik, amelyek formái és színei változatosak.

Eustoma Russell vagy Lisianthus Russell – kis bokor alakú. Az ágak egyenesek, a levelek oválisak, szürke árnyalattal. A virág alakja egy nagy haranghoz hasonlít. A virágok kettősek és nem duplák. Színe változatos (piros, sárga, lila, kék, fehér, rózsaszín). Az élek árnyalatainak és színezésének kombinációja különböző színű.

Eustoma gondozás otthon

Eustoma gondozás otthon

Helyszín és világítás

Lisianthus válogatott a jó megvilágítás mellett egész nap. Hálás lesz, ha közvetlen napfény esik a leveleire. Tavasszal, amikor a levegő jól felmelegszik, valamint nyáron, a legjobb, ha az eustoma -t nyitott ablakú erkélyre vagy loggiára helyezi. A növény télen is bőséges virágzással örvendezteti meg gazdáját, feltéve, hogy kellő mennyiségű fényt kap a telepített fitolampoktól.

Hőfok

Tavasszal és nyáron az eustoma kényelmesen fogja érezni magát 20-25 fokos hőmérsékleten. Ahhoz, hogy a lisianthus télen nyugalomban legyen, körülbelül 12-15 fokos hőmérsékletre van szüksége.

Levegő páratartalma

Az Eustoma jól érzi magát a száraz levegőben, ezért nincs szükség további nedvességre a virághoz.

Az Eustoma jól érzi magát a száraz levegőben, ezért nincs szükség további nedvességre a virághoz. A leveleken lévő felesleges nedvességtől kezdődhet a gombás betegségek kialakulása..

Locsolás

Tavasszal és nyáron a lisianthus virágzik és az aktív növekedés szakaszában van, ezért fontos megakadályozni a földi kóma kiszáradását. De a túlzott öntözés káros a növényre. A felesleges nedvességtől a gyökérzet rothadni kezd. A téli hideg kezdetével és a beltéri hőmérséklet csökkenésével a lisianthus öntözése csökken.

Felső öltözködés és műtrágya

Az aktív növekedés során az eustoma rendszeres trágyázást igényel a talajban.

Az aktív növekedés során az eustoma rendszeres trágyázást igényel a talajban. Univerzális ásványi öltözködés alkalmas a virágzó beltéri növények számára. Bevezetésének gyakorisága – havonta 2 alkalommal.

Átruházás

A legtöbb esetben a termelők csak évente termesztik a lisianthus -t. Az átültetést általában csak magvak termesztésekor vagy dugványokkal történő szaporításkor végzik. Az aljzatnak táplálónak kell lennie, pH -ja 6,5-7,0, jó vízelvezető réteg expandált agyagra van szükség – hogy a víz ne stagnáljon az edény alján. Jobb, ha egy tartályt az eustoma ültetéséhez (átültetéséhez) szélesre, de nem mélyre vesz.

Metszés

Minden kifakult szár levágott, de nem a gyökérnél, de körülbelül 2 pár levél maradt. Megfelelő gondossággal az ilyen szár újra virágzik..

Az eustoma reprodukciója

Az eustoma reprodukciója

Az eustoma reprodukciójának két módja van: magvak használata és a bokor felosztása. A magokat egy edénybe kell ültetni, vékony földréteggel borítva, nedvesítve és üveggel borítva. Hagyja ebben az állapotban körülbelül 23-25 ​​fokos hőmérsékleten. A rögtönzött üvegházat rendszeresen megnedvesítik és szellőztetik. Az első hajtások 10-15 nap múlva jelennek meg..

A palántákat világos helyen, 20 fokos hőmérsékleten kell tartani. Miután a növény teljes pár levelet fejlesztett ki, külön edénybe (1-3 darab) lehet átültetni. Körülbelül egy év után megfigyelhető az első eustoma virágzás. A magvakból nyert növényeket hűvös, nagy fényű helyen kell telelniük..

Betegségek és kártevők

A Lisianthus -t a tripsz, a fehér legy, a kullancs, a szürkepenész, a fuzárium vagy a mycosis befolyásolja.

Eustoma vagy lisianthus – termesztés és gondozás otthon (videó)

&# 127793; Eustoma termesztés és gondozás otthon! Rózsa a magból. &# 127793;UstEustoma termesztés és gondozás otthon! Magból nőtt fel. ��

Adblock
detector