Növények a melegben

Mi a teendő, ha az ablakon kívül meleg van, és a szoba sem kényelmes. Csak a légkondicionáló takarít meg, de ez csak az embereken segít, de mi van a beltéri növényekkel?

A kaktuszok és más pozsgás növények is kényelmetlenül érzik magukat hasonló körülmények között. És ez egy teljesen téves vélemény azt hinni, hogy a hő nem szörnyű az ilyen növények számára. Nem, természetesen nem halnak meg, még akkor sem, ha teljesen megfosztják őket a nedvességtől. Csak egy ilyen kaktusz minden energiáját a hidratálására, belső tartalékainak felhasználására fogja fordítani, milyen szépség és virágzás van ott. Tehát minden pozsgás növény kellő figyelmet igényel, ne hagyja száraz talajban a talajt, és rendszeresen táplálkozzon. De ezek a növények ellenállnak a magas hőmérsékletnek, de mi van másokkal?

A kaktuszok és a zamatos nemzetség más növényei is kényelmetlenül érzik magukat hasonló körülmények között.

Néhány virág extrém melegben teljesen eltűnhet. Úgy tartják, hogy a nyugati oldalon lévő ablak a legbiztonságosabb, de még itt is nehéz lehet, ha kint meleg van. A nyári beltéri növényeket árnyékolni kell, függetlenül attól, hogy az ablak melyik oldalon található. Egy kis idő elegendő, és a magas napsütésnek való kitettség megteszi a trükköt..

Ha lehetséges, el kell távolítania a virágot az árnyékban, kivéve az utcára. A forró évszakban a virágzó növények különös figyelmet igényelnek. Még trópusi eredetűek is – némelyikük – nem segítenek nekik fájdalommentesen elviselni a magas hőmérsékletet. Virágot tehet az úgynevezett vízből készült kanócra. Vagy csak helyezzen durva homokot, kavicsot, tiszta mohát a raklapba, és töltsön fel mindent vízzel.

Érdemes még egyszer alaposan szemügyre venni növényeit, és még egyszer tisztázni vagy ellenőrizni a fenntartásuk feltételeit. Mindent megjegyezni és tudni nem mindig lehetséges, ezért különféle információforrásokhoz folyamodhat. Szerencsére számuk nagy mennyiségben van: sok mindenféle referenciakönyv és virágkertészeti oldal található az interneten..

Hogyan kell megfelelően gondozni a növényeket meleg időben

Meleg időben a beltéri növényeknek kettős ápolásra van szükségük. Például egy szeszélyes streptocarpus meghalhat, ha nagyon meleg a nyár. Az egyáltalán nem virágzó, dekoratív lombhullató növényeket naponta kétszer kell permetezni. Fontos, hogy ezt fokozott nedvességet igénylő virágokkal tegyük (például chamedorea). Ha a virágot megfosztják további nedvességtől (permetezés), akkor hamarosan a levelek barna színűek, csúnya formájúak lesznek, száraz hegyekkel.

Jobb, ha a növényeket tartalmazó sötét edényeket fóliába csomagoljuk, így a talaj kevésbé fog felmelegedni. A nyári felső öltözködéshez jobb ásványi műtrágyákat használni, feltéve, hogy az öntözést csak két órával az öntözés után végezzük el, ez kötelező!

Ha légkondicionáló van a szobában, gondoskodni kell arról, hogy a hideg levegő ne károsítsa a növényeket, nem szükséges, hogy a virágokra kerüljön.

Pedig a száraz nyári időszakban mindenféle kártevő tevékenysége nagyon gyakran megnyilvánul. Ezek a levéltetvek, a pikkelyes rovarok, a pók atkák és mások. Szükséges időszakosan ellenőrizni az összes növényt, és intézkedni kell a kellemetlen pillanatok esetén..