Csináld magad virágoskert a kerítés mentén, virágágyási dekoráció

Gyakran előfordul, hogy a vidéki házak tulajdonosai kis földsávokat hagynak kerítések közelében, sövények vagy falak mentén, nem ültetve semmilyen növényzettel. A kíváncsi szemek elől elrejtett területek nem kapnak különös jelentőséget. Jellemzően ezeken a szűk területeken csak rendes pázsitfüvet termesztenek. Azonban egy ilyen problémás és első pillantásra észrevehetetlen kerti terület könnyen díszíthető, és ezáltal nemesítheti a háztáji terület szokásos tájképét. Kiváló lehetőség ennek az üres földcsíknak a használatára az lenne, ha nem az egész kertben, hanem a határok és az épületek mentén virágágyásokat ültetnénk. A virágok ilyen nem szabványos módszere lehetővé teszi, hogy ergonómikusan ültessen különböző területeket és tárgyakat a kertben vagy a ház körül. Az ilyen szalagos virágágyások méltó helyettesítői lesznek a fő elemek szokásos keretezésének, egyedi kerti kompozíciót hoznak létre, amely sok növény sokféle változatával örvendezteti meg a tulajdonosokat, és a tájat is eredeti és felejthetetlenné teszi.

A személyes telken található és gyakorlati és védelmi funkciókat ellátó bármely szerkezet, beleértve a különböző határvonalakat és a ház üres falait, könnyedén kellemes, hangulatos sarokká alakítható, harmonikusan kombinálva a személyes telek teljes területével. A szalagos virágágyások kialakítása a kert távoli és nem feltűnő helyein nemcsak kitölti a rendelkezésre álló szabad tér üregeit, hanem egyetlen és teljes képet ad neki. Ebben az esetben a sövény, a kerítés vagy a kerti ösvény helyének függősége egyáltalán nem jelent semmit. Az ilyen módon virágágyásokra ültetett növények zökkenőmentes átmenetet hoznak létre, a színes és buja bokrok pedig ezzel a stílusos ültetési technikával töltik meg az üres földcsíkokat, és egy holisztikus együttesbe sorakoznak fel, amely teljes mértékben varázslatos növények birodalmává tudja alakítani a területet.

A szalagvirágos kert töréséhez üres területeken nem kell sok időt és erőfeszítést töltenie.

A szalagvirágos kert töréséhez üres területeken nem kell sok időt és erőfeszítést töltenie. Az ültetési folyamat csak néhány órát vesz igénybe, ha kéznél vannak dekoratív virágok kész palántái. Annak érdekében, hogy a növények jól érezzék magukat és gyorsan gyökeret verjenek, érdemes különös figyelmet fordítani a talajra az ültetési helyen. Abban az esetben, ha nem túl tápláló, akkor jobb lenne, ha teljesen eltávolítaná a felső részét, és cserélné le a tőzeggel és komposzttal kevert földdel. Mielőtt a növényeket nyílt talajba ültetné, többször fel kell ásnia. Az ültetést óvatosan kell elvégezni, hogy ne sértse meg a gyökereket..

A virágágyások díszítésének megkezdéséhez a webhely üres területein felelősségteljesen kell megközelítenie a növényeket. Néhány fajuk nagyon igényes a napfényre. A leszállás utáni fényhiány miatt gyorsan meghalhatnak. Az ilyen növények nem használhatók szalagos ágyakban való termesztésre. A jövőbeni virágoskert minden növénytermesztését ki kell választani, figyelembe véve e terület megvilágításának sajátosságait. Sövények, kerítések, a ház falai – mindezek a tárgyak árnyékossá teszik a körülöttük lévő területet. A csíkos virágágyás megvilágítását elsősorban a kerítés közelében elhelyezkedő kerítés elhelyezkedése és magassága határozza meg, és függ attól is, hogy milyen anyagból készül a szomszédos szerkezet.

A magas falak vagy a szilárd kőkerítés kedvezőtlen feltételeket teremthet a nagy és finom levelekkel rendelkező növényfajták növekedéséhez, amelyek alapjai örvényáramot képeznek. Virágágyások ültetéséhez a sövények mentén, a hely déli oldalán jobb, ha előnyben részesítjük azokat a növényeket, amelyek ellenállnak a száraz, forró időjárásnak és az erős napfénynek. A kerítés egyik oldalán lévő talajcsíkból mindig hiányzik a nedvesség, ezért egy ilyen virágoskertet rendszeresen öntözni kell, és a kerítés ellenkező oldala folyamatosan ki van téve a légköri csapadéknak. Mindezeket az árnyalatokat figyelembe kell venni az ültetés megkezdése előtt. A szalagos virágoskert kialakítását csak egy üres földdarab alapos vizsgálata után kell elkezdeni, és figyelembe kell venni a virágágyásban pompázó növények növekedési körülményeinek minden jellemzőjét..

A szalagos virágágyások teljesen bármilyen stílusban díszíthetők

A szalagos virágágyások teljesen bármilyen stílusban díszíthetők. A virágos növények kombinációja teljesen más. A virágágyások megfelelő növénykombinációinak összeállítása a rendelkezésre álló szabad földterülettől függ. Általában egy fajta növény legfeljebb három fajtáját termesztik a falak vagy a sövények külső és belső határai közelében található közönséges szalagvirágokon, amelyek nemcsak a levelek, virágok színében, hanem a magasságukban is eltérhetnek. Ha az ültetésre szánt talajcsík jelentéktelen szélességű, akkor egy egyszerű virágágyást lehet feltörni rajta, amely csak egyféle növényből áll. Az alacsony szívósságú fajtákat keskeny virágágyásokba ültetik. Lehetővé teszik egy gyönyörű buja kompozíció létrehozását, amely idővel növekszik, és kitölti az összes üres helyet. Ilyen növények lehetnek páfrányok, sáskák és különböző magasságú hosta fajok..

Ha a talajszalag szélessége egy méter, akkor ilyen területen biztonságosan különböző virágváltozatokat ültethet. A virágágyás díszítésekor azonban mindenképpen érdemes betartani a díszítés elvét, nevezetesen, a gyönyörű díszítés elérése érdekében be kell tartani a minta bizonyos ismétlését a virágoskert teljes hosszában. hatás. Egy ilyen széles, sövény vagy fal mentén ültetett virágos kert egyaránt tartalmazhat évelő és kétéves növényeket, esetenként egynyári fajokat használnak. Számuk 5-7 típusból változhat, de nem több, hogy ne zavarja a vizuális hatást. Ezek lehetnek különböző klasszikus fajták, például rózsa, jázmin, bazsarózsa, valamint lágyszárú évelő növények: levendula, heuchera vagy zsálya. Más szokatlan “zöld” háziállatok is jól néznek ki: Rogers, Volzhanka vagy Astilba.

Hozunk létre egy árnyas mixborder -t, egy virágágyást a kerítés mellett: házigazdák és astilbe (videó)

Létrehozunk egy árnyas mixborder -t, egy virágágyást a kerítés mellett: házigazdák és astilbeLétrehozunk egy árnyas mixborder -t, egy virágágyást a kerítés mellett: házigazdák és astilbe