Hoe maak je een pop met je eigen handen. Foto MK motanki, wireframe

Poppen Zijn niet alleen speelgoed waar kleine meisjes graag mee spelen! Poppen zijn magische objecten waar je verliefd op wordt en waar je eenmaal in je leven hun slaven voor het leven van wordt.!

Sinds de oudheid voerden Voodoo-sjamanen hun vreselijke magische handelingen uit, de acteurs maakten het publiek aan het huilen en lachen in hun theatervoorstellingen, met poppen – amuletten in Rusland verdedigden ze hun huis!

Nu komen er weer verschillende ceremonies in de mode – amuletten, waarvan het hoofdpersonage een pop is – een motanka, een kruid en vele anderen …

Moderne ontwerpers hebben ook hun hand in deze richting gestoken - dankzij hun inspanningen zijn de Dolls een noodzakelijk accessoire geworden in sommige interieurs.

Moderne ontwerpers hebben ook hun hand in deze richting gestoken – dankzij hun inspanningen zijn de Dolls een noodzakelijk accessoire geworden in sommige interieurs, een meubelstuk. Overweeg verschillende opties om ze met uw eigen handen te maken, die u met een groot verlangen en doorzettingsvermogen thuis zelf kunt doen.

Motanka-pop van de oudheid tot de moderne tijd

Motanka-pop van de oudheid tot de moderne tijd

Een mysterieuze en almachtige Motanka-pop kwam uit de oudheid naar ons toe. Met de hulp van amuletpoppen beschermden onze voorouders zichzelf tegen boze geesten en riepen geluk, voorspoed, goede oogst, gezondheid en een lang leven op voor elk gezinslid bij hen thuis. Een zeer belangrijke rol bij het maken van deze pop werd gespeeld door de kleur van de kleding en draden waarmee dit amulet werd gemaakt. Om de woning te beschermen, werden blauwe en lichtblauwe kleuren gebruikt en om vruchtbaarheid aan te trekken (kinderen, oogst …) werd Motanka uitgevoerd in rode kleuren.

De belangrijkste voorwaarde voor het maken van een Motanka-pop is om geen piercing- en snijobjecten te gebruiken, zoals … een naald, een schaar, en geen gezicht naar de pop te trekken – de ouden geloofden dat dit boze geesten naar de woning kon lokken!

HOE maak je een Motanka zonder naald en schaar? – je vraagt.

HOE maak je een Motanka zonder naald en schaar? - je vraagt.

Hier zijn enkele opties:

Hoe maak je een Motanka-pop met je eigen handen van hooi

• Voor het maken van een pop nemen we SENO. We selecteren twee balken. We buigen een bundel in het midden, draaien het bovenste deel en binden het stevig vast met draden, dit is het hoofd van de pop.

• Bind de tweede kleinere bundel met draden aan beide uiteinden (scheid de handpalmen), ga door de eerste bundel stro in het gebied van het lichaam – handen worden verkregen.

• Bij de taille binden we het opnieuw stevig vast met draden – het amulet is bijna klaar!

• Nu moet ze zich verkleden! Om dit te doen, bonden ze het hoofd van de pop vast met heldere draden of vlechten ze kruiselings, bonden ze een sjaal erop, deden ze een linnen patch-shirt en een schort aan.

De Motanka pop kan ook van stof gemaakt worden!

2. Motanka-pop kan ook van stof worden gemaakt!

Hoe maak je een Motanka-pop met je eigen handen van hooi

• Om dit te doen, moet je een klein stukje nemen en het stevig in een buis rollen, en dan de resulterende buis meerdere keren vouwen.

De Motanka pop kan ook van stof gemaakt worden!

• Doe de resulterende rechthoek in een witte lap – dit is het hoofd van de pop en wikkel het met draden aan de onderkant.

• Nu moet je de eerste elementen van het amulet voltooien. Neem draden van verschillende kleuren (blauw, rood, geel) en wind om de beurt met elke draad de kruisen over je hoofd (de een naast de ander …), eerst in de ene kleur, dan in een andere en tenslotte in de derde.

Het is tijd om te beginnen met het maken van de torso. Om dit te doen, moet je twee snippers stof (voor het lichaam en de armen) nemen en er twee strakke buizen uit rollen.

• Het is tijd om de torso te gaan maken. Om dit te doen, moet je twee snippers stof (voor het lichaam en de armen) nemen en er twee strakke buizen uit rollen..

• We buigen de buis langer doormidden en wikkelen de bovenkant strak met een wollen draad.

De volgende taak is om het hoofd op het lichaam te planten met behulp van flarden

• We steken de handen die op dezelfde manier zijn voorbereid in het resulterende gat en winden de draad heel strak over de hele lengte van het lichaam zodat de handen niet op en neer gaan.

• De volgende taak is om het hoofd met snippers op het lichaam te planten. Om dit te doen, winden we een strakke draad aan de onderkant van het hoofd – dit is de nek, en met behulp van snippers en een draad binden we het hoofd en de nek aan het lichaam.

Het blijft om het gemaakte amulet in een shirt, een wijde rok, aan te trekken

• Het blijft om het gemaakte amulet in een shirt, een wijde rok, een schort te binden, te versieren met kralen. Om het hoofd van de pop te versieren, bind je gewoon een sjaal aan haar, een andere optie is om vlechten van vlas of wollen draden te weven en ze rond het hoofd te binden.

Om het hoofd van de pop te versieren, knoop je gewoon een sjaal om haar,

Door deze instructies te volgen, kun je verschillende poppenamuletten maken en deze aan je vrienden geven voor een bruiloft, verjaardag, Kerstmis en andere feestdagen..

Door deze instructies te volgen, kun je een grote verscheidenheid aan poppenamuletten maken.

DIY skelet pop

Enkele van de mooiste poppen die je met je eigen handen kunt maken, zijn skeletpoppen. Bij de vervaardiging van dit “speelgoed” voor volwassenen (en niet alleen) worden zowel de nieuwste als algemeen aanvaarde technieken gebruikt, bijvoorbeeld papier-maché.

DIY skelet pop

Besloten om zo’n schoonheid te maken. Je moet goed nadenken over haar beeld in je hoofd, tot in de kleinste details. Een vel papier en een potlood helpen je hierbij! Maak en teken verschillende afbeeldingen, bedenk en kies degene die je het leukst vindt.

Om aan een skeletpop te werken, heb je de volgende materialen nodig:

 • Stalen draad;
 • Tang;
 • Schaar;
 • Plasticine;
 • Krantenpapier;
 • PVA-lijm;
 • Toiletpapier;
 • Plakken;
 • Mes;
 • Stapels en beeldhouwbord;
 • Batting, synthetische winterjas of watten;
 • Acrylverf;
 • Fijn schuurpapier;
 • Nagellak;
 • Satijnen linten;
 • Stof voor het bedekken van het lichaam (jersey, grof calico en andere zachte stoffen);
 • Mooie restjes stof voor kleding.

Als we aan het product beginnen te werken, zullen we allereerst aandacht besteden aan het frame van de pop.

Aan de slag met het product, laten we allereerst letten op het frame van de pop. Het is beter om staaldraad te nemen, omdat het bijzonder duurzaam is en onze speelgoed “mevrouw” verschillende poses kan aannemen.

• Draai de stukjes draad zodat de nek, romp, armen en benen zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat u extra draad op de nek laat van 8 cm lang en 5 cm voor elke hand (tot aan de handen);

• Markeer op het afgewerkte frame de plaats van de knieën en ellebogen;

Maak met behulp van plasticine onze toekomstige

• Maak met behulp van plasticine onze toekomstige “dame” een nette blanke kop;

• Nu moet je de papier-maché-techniek toepassen om de blanco plasticine om te vormen tot een toekomstig poppenhoofd. Lijm hiertoe de plasticinekop met krantensnippers in meerdere lagen (6-8). Elke laag moet goed drogen. Wanneer de kop hard wordt, schuur deze dan grondig met fijn schuurpapier. Wanneer het hoofd glad en aangenaam aanvoelt, knipt u het open en haalt u de plasticine eruit die u niet langer nodig heeft. Lijm het hoofd terug over de naad met kranten en laat het papier drogen;

markeer op het afgewerkte frame de locatie van de knieën en ellebogen;

• Gebruik voor knielange benen en ellebooglange armen dezelfde techniek van papier-maché en schuur de droge benen met schuurpapier. Deze techniek wordt gebruikt wanneer je hardheid en gladheid wilt geven aan de blootgestelde delen van de pop. Als je popschoonheid “aangekleed” zal zijn in een lange gesloten jurk, dan is een andere optie voor het maken van handen voldoende.

Neem koperdraad van 0,7-1,5 mm dik, snijd het in stukjes die genoeg zijn om vingers te maken

Neem een ​​koperdraad van 0,7-1,5 mm dik, knip deze in stukjes die genoeg zouden zijn om je vingers en handpalm te maken met een kleine draadvoorraad. Nu moet je elke draad omhullen met een dunne doek en met behulp van draden alles in je handpalm verzamelen. Weet je nog dat jij en ik een marge van 5 cm op elke hand hebben gelaten? Nu zal het erg nuttig voor ons zijn – met zijn hulp zullen we onze handpalmen aan het frame van de toekomstige hand schroeven. Welke van de opties het beste bij u past – beslis zelf;

• Laten we nu beginnen met beeldhouwen! De beurt is gekomen om grondig om te gaan met het hoofd van onze “dame”, we moeten het werk voltooien en kleine gelaatstrekken uitdrukken met behulp van pasta en toiletpapier – haar individualiteit tonen. Na het kneden van een bepaalde massa uit pasta en toiletpapier, qua structuur vergelijkbaar met een strak deeg, met behulp van stapels beeldhouwen we het uiteindelijke reliëf van het gezicht. Nadat de massa is uitgehard, nemen we opnieuw onze toevlucht tot het gebruik van PVA-lijm en kranten – we lijmen de nieuwe plaatsen met een krant, laten het drogen en malen het opnieuw;

• De wending is eindelijk gekomen in de vorming van het lichaam van de pop. Een geschikt materiaal voor dit doel kan een synthetische wintermaker, watten of zelfs gewone watten zijn. We wikkelen het geselecteerde materiaal waar nodig om het draadframe – verzegelen, waar nodig, uitbreiden van het lichaam van de pop. Om het zegel in de positie te houden die we het hebben gegeven – wind het op met dichte draden;

Draai de stukjes draad zodat de nek, romp, armen en benen worden omlijnd.

• De vorm van de pop wordt gegeven. De volgende taak is om de vorm van het lichaam verder te versterken en het reliëf ervan glad te strijken met behulp van stof. Neem hiervoor een gebreide stof en naai er stukken van rond de armen, benen tot aan de knieën en het lichaam van de pop;

• Nu is het tijd om het gezicht en de poten van de pop te primen met acrylverf. Wanneer het gezicht droog is, is het mogelijk om het te schilderen;

• We nemen dezelfde stof waarmee we de handpalmen van de pop hebben gemaakt en naaien de heupen en zachte benen met stukjes ervan. Deze stof zal functioneren als “huid”. Maak er de nek, schouders en armen van onze “dame” van;

We nemen dezelfde stof waarmee we de handpalmen van de pop hebben gemaakt en naaien de heupen en zachte benen met stukjes ervan.

• Laten we een jurk nemen voor onze schoonheid. Verschillende restjes mooie stoffen zijn geschikt voor hem. Gebruik stukken bont, kralen, verschillende veters en linten! Creëer een unieke look voor je creatie. Jurken kunnen afneembaar zijn of niet. Verwijderbaar moet je apart maken en dan je schoonheid erin doen, maar de hele wordt eenvoudig in afzonderlijke stukken op de pop genaaid;

• Onze “dame” is aangekleed, maar haar gezicht is nog niet getekend !!! Wanorde! Het was de beurt om eindelijk het gezicht van de pop op orde te brengen en de lippen en ogen zorgvuldig te schilderen met acrylverf of tempera. Als u wilt, kunt u decoratieve make-up op uw schoonheid “aanbrengen”. Om de verf waterdicht te maken, voegt u er een beetje matte vernis aan toe. Hierdoor wordt uw creatie bestand tegen vocht en mechanische beschadigingen. Je lippen en ogen verven met heldere nagellak geeft die delen van je gezicht extra glans. Wimpers voor onze fashionista kunnen in een winkel worden verkocht, koop ze gewoon en lijm ze;

Het was de beurt om eindelijk het gezicht van de pop op orde te brengen en de lippen en ogen zorgvuldig te schilderen met acrylverf of tempera.

• Verzorg de benen – dezelfde techniek als voor het gezicht. Acryl, vernis …;

• Elke vrouw heeft haar haar versierd. Onze schoonheid is geen uitzondering en heeft een chique kapsel nodig. We kunnen het maken van satijnen linten van de gewenste kleur. We snijden de linten van één lengte, lossen elk lint op, bereiken geen 0,5 cm tot het einde. We lijmen de linten in strikte rijen op het hoofd met de resterende randen – het haar is klaar. Style ze in je haar;

Onze dame is gekleed, met een kapsel ... Wat mist ze nog meer voor de volledigheid van het beeld?

• Onze dame is gekleed, met een kapsel … Wat mist ze nog om het beeld compleet te maken? Ze heeft sandalen nodig! En op de hielen! L. Gurchenko zei: “… Welke schoonheid kan zonder haarspelden?” Stukken leer, exotische stoffen, veters en hakken van polyurethaan kunnen dienen als materiaal voor schoenen. Toon doorzettingsvermogen en verbeeldingskracht, sandalen zullen uitkomen – topklasse.

Zo'n framepop past in elk interieur en maakt er een hoogtepunt van.

Zo’n framepop past in elk interieur en wordt het hoogtepunt, met dit alles kun je elke dag van houding veranderen, het naar nieuwe plaatsen herschikken! Het is origineel, mooi, ongebruikelijk! Je hebt het ZELF gemaakt!

Textielpop Tilda, stap voor stap instructies voor implementatie

Kenmerkend voor deze specifieke pop is een zacht, rafelig lichaam, een felle blos op het gezicht en kleine gestippelde ogen. Tilda werd in 1999 geboren dankzij de Noorse ontwerper Tone Finnanger. Dit speelgoed was zo eenvoudig en ongebruikelijk dat het dankzij deze eigenschappen verliefd werd op poppenliefhebbers..

Textielpop Tilda, stap voor stap instructies voor implementatie

Tilda is niet moeilijk om met je eigen handen te maken. Je hoeft alleen maar alle benodigde materialen en geduld in te slaan. Nu, aan de hand van het voorbeeld van de Tilda “Vintage Angel”-pop, zullen we alle stadia van het maken van dit eenvoudige meesterwerk analyseren.

Dus bereid je voor:

• Patroon van een Tilda pop “Vintage Angel”;

• Katoen of linnen stof;

• Kleurrijke stof voor de jurk;

• Dunne en lichte stof voor de vleugels van onze Vintage Angel;

• Linten, kant, linten – voor het versieren van poppenkleertjes;

• Sintipon, watten of een ander vulmiddel voor ons product;

Tilda poppenpatroon

Laten we verder gaan met de gedetailleerde stapsgewijze instructies voor het maken van speelgoed:

1. Met behulp van papieren patronen snijden we de details van de pop uit de stof. Voor het lichaam – leg en naai linnen stof met de stof waarvan de Angel’s-jurk zal worden gemaakt, zodat je een rechthoek krijgt. Vouw de resulterende rechthoek dubbel en, overlappend de patronen van lichaamsdelen met het hoofd, knip ze uit.

Laten we verder gaan met de gedetailleerde stapsgewijze instructies voor het maken van speelgoed:

2. Knip vier stukken van de poten en handvatten uit de linnen stof. Vergeet niet om naadtoeslagen te laten bij het uitknippen;

3. We gaan verder met het naaien van de ontvangen onderdelen. Vouw hiervoor alle delen in paren met de goede kant naar binnen. Naai ze, maar laat de onderkant van elk deel ongenaaid – door dit gat kunnen we de blanco op het gezicht draaien en deze vullen met synthetische vulling;

4. Wanneer alle details van het lichaam zijn genaaid, uitgedraaid en gevuld met synthpon, kun je beginnen met het vormen van het silhouet van een Tilda-pop. Om dit te doen, naait u voorzichtig de armen en benen aan Tilda’s lichaam;

5. De beurt is gekomen om de kop van de pop te verzorgen. Laten we beginnen met het haar. Wollen draad werkt goed voor dit doel. We zullen de “haar” draad prachtig in een cirkel over het hele hoofd plaatsen en vastzetten met een draad en een naald. Steek spelden aan beide zijden van het hoofd en wikkel er een wollen draad omheen en vorm krullen. We naaien alles opnieuw en repareren het;

Gezicht - onderscheidt Tilda van andere textielpoppen.

6. Gezicht – onderscheidt Tilda van andere textielpoppen. De ogen zijn gemaakt met een speciale Franse knoop, maar als je niet bekend bent met deze techniek, naai dan een gewone kraal – de ogen zijn klaar! De heldere wangen van deze pop zijn ook een must-see voor Tilda, teken ze met blush of lippenstift!;

7. De textielpop is klaar, laten we beginnen met het aantrekken van haar kleren! Om dit te doen, keren we onze verwijdering opnieuw naar het patroon van de jurk. We knippen de details van het juk en de mouwen uit, op de juiste plaatsen zetten we de mouw op een draad en naaien het aan het juk. Alle naden zijn gemaakt aan de verkeerde kant van de jurk. Daarna gaan we verder met de rok van de jurk – de stof dubbelvouwen. We passen een patroon toe voor de onderkant, knippen het uit en we krijgen een stuk stof dat twee keer zo groot is als het patroon. Het zou zo moeten zijn! Nu trekken we het bovenste deel van de stof samen (verzamelen) en naaien het aan het juk. We knippen de onderkant van de jurk af met kant en naaien de banden aan het juk – onze jurk is klaar en we kunnen onze “fashionista” er veilig in kleden!;

Maar onze

8. Maar onze “fashionista” wordt een engel genoemd, wat betekent dat het tijd is om de vleugels op te nemen! Neem voor de vleugels een lichte stof en knip vier vleugelstukken uit. We naaien ze in paren binnenstebuiten, draaien ze uit en vullen ze met een synthpon. Quilt nu voorzichtig de vleugels met een naald, markeer de veren, naai op Tilda’s rug dwars door de jurk! Naai indien nodig ook een lus van de vlecht – plotseling wil je Tilda – Angel ergens onder het plafond of aan de muur “vliegen”!

Nadat u vertrouwd bent geraakt met de vervaardiging van zo’n verscheidenheid aan poppen, wilt u uw familie en vrienden waarschijnlijk dergelijke handgemaakte “meesterwerken” aanbieden!