Trágyák és nyomelemek. Növények és virágok etetése. Komplex műtrágya

Nem titok, hogy a beltéri növényeknek nemcsak szeretetre és törődésre van szükségük a mindennapi élet szempontjából, hanem különleges etetésre is, amely abból áll, hogy tápláló ásványi anyagokkal látják el őket. Mire való? Természetesen, hogy a virág ne tapasztaljon ásványi anyagok és vitaminok hiányát. Mivel a virágok élő, növekvő organizmusok, ez azt jelenti, hogy gondozásuknak majdnem olyannak kell lenniük, mint a kisgyermekeknek. Érdemes figyelemmel kísérni állapotukat, megjelenésüket és általános közérzetüket. Gondoskodva a virágüzlet sokkal többet kap cserébe, mint amennyit ad: gyönyörű zöldséget, erőteljes virágzást, esztétikus megjelenést és természetesen a levegő szűrésének előnyeit, emellett sok “zöld kedvenc” gyógyhatással rendelkezik. Minimális odafigyeléssel a virágüzlet a lehető legtöbb haszonra tesz szert magának, ez csak feketében marad.

Nem vitatjuk azt a tényt, hogy a beltéri virágok talaja tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat és tápanyagokat, különösen akkor, ha a növény szubsztrátumát a lehető legkompetensebben állították össze. Egy -két hónap elteltével azonban a föld kimerül, és a virág sürgős táplálkozási igényt tapasztal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tápanyagot igénylő növény a megjelenésével azonnal tudatja Önnel: jelentősen meg fog romlani, de jobb, ha nem hozza el ezt, és időben nyújt vitamin -segítséget, mivel a virág maga semmiképpen sem lesz képes gondoskodni magáról. Természetesen a virágtermesztők boltjaiban a polcok tele vannak a műtrágya mennyiségével és változatosságával. Vegye és etesse az utasításoknak megfelelően: ne lépje túl, ne felejtse el, és minden rendben lesz. Mindazonáltal minden amatőrnek és még inkább egy profinak legalább egy kezdeti elképzeléssel kell rendelkeznie arról, hogy mik a mikrotápanyagok és mit fogyasztanak. Ez megmenti a növény egészségét és a termelő idegeit..

Annak érdekében, hogy a virág normálisan növekedjen, és nincs szüksége semmire, ne legyen beteg és rendszeresen örüljön a virágzásnak, fontos, hogy a következő mikroelemeket kapják hozzá: kén, vas, kalcium, magnézium, amelyben a föld bőségesen megtalálható, és a dolgok nitrogénnel, foszforral és káliummal nehezebben mennek, ezeket még hozzá kell adni. És ahogy a szerencse is tenné, ezek alapozzák meg a virág normális növekedését és fejlődését..

Komplex trágyázás a kertben és a virágoskertben

Olvassa el részletesebben az egyes elemeket. Igazi kincs és elengedhetetlen eleme a virág gyökér táplálásának nitrogén. Jótékony hatással van a növekedésre, és létfontosságú a virág számára ebben a szakaszban. Fennáll a nitrogén “túladagolásának” veszélye, ez a növényi szövetek túlzott meglazulásához vezethet, ezért növeli a betegségekre való fogékonyságot. Óvatosan kell nitrogénnel etetni a virágos növényeket, mivel hangsúlyozza a lombozat és a szár fejlődését, miközben gátolja a virágzást.

És itt foszfor éppen ellenkezőleg, csodaszer a virágzó vagy virágzás előtt álló növényekre. Ugyanakkor a foszfor kiváló emészthetőséggel rendelkezik. A foszfor hátránya, hogy lelassítja a virág növekedését és magát a virágzást.

Mire való? kálium? Természetesen a virágszövetek megerősítése, valamint a kálium a növényt ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben, jótékony hatással van a fotoszintézisre. Könnyű észrevenni a káliumhiányt: a levelek szélei úgyszólván elhalnak, és leégnek.

Így a műtrágya boltban történő vásárlásakor ügyelni kell annak összetételére. Miután alaposan tanulmányozta, és felmérte, hogy milyen „zöld kedvencek” és milyen pillanatban lehet szükség rá, nyugodtan vásárolhat.

A műtrágyák lehetnek szerves és ásványi anyagok. Ez nem azt jelenti, hogy az egyik rossz, a másik jó, mindkét típus előnyös. De a választás nagyrészt a természetes szerves trágyákra (trágya, baromfiürülék) esik, mert a szerves anyagokhoz való viszony sokkal jobb. Van egy recept a szerves műtrágyára baromfi ürülékkel: 1 evőkanál. egy kanál madárürüléket három literes edénybe öntünk, és körülbelül tíz napig infundáljuk. Az infúzió erjesztése után vízzel 1: 1 arányban hígítjuk. Továbbá, ha 1: 2 arányban hígítjuk, ez a felső öltözködés nagyszerű a napi öntözéshez..

Hogyan válasszuk ki és használjuk a műtrágyákat virágokhoz és növényekhez

De ez nem jelenti azt, hogy meg kell tagadnia az ásványi etetést..

A cikkben felsoroltakon kívül sok hasznos és szükséges nyomelem található a beltéri növények számára, de csak szükség esetén és nagy körültekintéssel használják őket..