Antennaria is een kattenpoot. Bloemverzorging en teelt. Planten en kweken

In volkstaal wordt deze plant “kattenpoot” genoemd. De bloemknoppen van dit kruid zien er aan het einde van de bloei uit als pootjes. Dit is een van de weinige planten die iedereen kan kweken. Er zijn geen speciale vereisten voor het onderhoud van de antenne. U kunt deze mooie bloem veilig kopen.

Deze plant wordt beschouwd als winterhard, mooi en bescheiden. Het groeit op elke grond en in totaal verschillende gebieden. Als je een stuk land over hebt waarop niets groeit, dan is deze plek speciaal voor de antenne gemaakt. Ze houdt van warmte en langdurige zonneschijn, kan groeien op rotsen en zand. Het kan worden geplant als decoratieve decoratie van de tuin of tuin. Met haar pluizige bloementapijt kan ze de meest lelijke plekken decoreren..

Antennaria – kattenpoot: verzorging en teelt van een bloem

Antennaria - kattenpoot: een bloem verzorgen en laten groeien

Een landingsplaats kiezen

Antennaria groeit slecht in de schaduw en in halfschaduw zal de plant naar het licht reiken en daardoor worden de struiken langwerpig. Warmte, direct zonlicht en een droog klimaat zijn wat de plant nodig heeft. In dergelijke gebieden ziet de antenne eruit als een compacte plantdecoratie..

Bodemvereisten

Dit kruid heeft een licht zure grond nodig. Bij het kiezen van een locatie kunnen bloementelers zonder ervaring gemakkelijk de zuurgraad van de grond bepalen door de planten die erop groeien. Zoek een stuk grond waar planten als quinoa en brandnetels gedijen. Ze hebben dezelfde bodemvereisten als de antennes.

Deze tuinplant heeft de armste (armste) zandgrond nodig. Geen andere grond past bij hem, en nog vruchtbaarder.

Bewateringsregels

Hoewel deze plant droogteresistent wordt genoemd in handleidingen voor het kweken van planten, heeft hij regelmatig water nodig. Het is erg belangrijk om de watergift niet te overschrijden, overlopen voor de plant zijn ongewenst.

Reproductie van antennes

De poot van een kat kan zich voortplanten: door stekken, zaden, zaailingen, het verdelen van de struik en wortelstokken

Antennaria is in veel opzichten een unieke plant, zelfs in het aantal manieren van voortplanting. De poot van een kat kan zich voortplanten: door stekken, zaden, zaailingen, het verdelen van de struik en wortelstokken.

  • Het is beter om de plant te vermeerderen door de struik in het vroege voorjaar of het late najaar te verdelen. Op deze manier kunt u niet alleen het aantal planten vergroten, maar ook de tuin of het gebied waarop de antennestruiken groeien, verjongen. Immers, jonge planten verliezen al in het derde jaar van hun bestaan ​​hun decoratieve kwaliteiten en het tapijt van “kattenpoten” is niet meer zo dik en pluizig als voorheen.
  • Een zeer effectieve manier is om de scheuten te snijden. Omdat deze scheuten in de zomer al wortel hebben kunnen schieten, zal het niet moeilijk zijn om ze voor reproductie te gebruiken..
  • De worteldelingsmethode is ook niet moeilijk. Tuinders raden aan om dit type reproductie in de herfst te gebruiken..
  • Het is niet altijd mogelijk om zaailingen uit antennezaden te kweken. Zaadontkieming is laag, de ontwikkeling van zaailingen is traag. Als het je is gelukt om het te laten groeien, plant het dan pas in juni op je perceel, niet eerder. Laat een afstand van ongeveer vijfentwintig centimeter tussen de zaailingen. In het open veld groeit het heel snel. Alleen hier kun je niet wachten op de bloei in het eerste jaar. Met deze manier van vermeerderen zal de plant volgend jaar bloeien..

De actieve bloei van antennes, afhankelijk van de geselecteerde variëteit, begint in juni of juli, en aan het einde van het zomerseizoen rijpen de vruchten aan de planten.

Plagen en ziekten

De plant is bestand tegen schadelijke insecten en verschillende ziekten. Deze tuinschoonheid wordt slechts af en toe aangevallen door vraatzuchtige rupsen, bladluizen of spintmijten. Zoals veel planten kan het ziek worden van echte meeldauw, roest of vlekken..

Soorten en variëteiten van antennes

Soorten en variëteiten van antennes

De plant kent vele soorten en variëteiten, die zich onderscheiden door hun winterhardheid en vorstbestendigheid, originaliteit en het vermogen om te groeien onder de brandende zon. Pluizige tapijten in roze of wit tegen een achtergrond van groene vegetatie zien er geweldig uit. Niet alle telers waardeerden de antenne op zijn waarde, maar onder de vele soorten zijn er vooral mooie vertegenwoordigers.

“Alpine” antenne

Het is een vaste plant die goed groeit op arme grond. Vormt weelderig, kruipend op de grond, struiken met witte bloemen. Deze soort heeft kleine grijsachtige bladeren en kleine steeltjes (ongeveer 15 centimeter). Plant bloei de hele zomer door.

“Tweehuizige” antenne

Het is zeer winterhard en de meest voorkomende soort. De bloeiperiode duurt twee maanden – van de tweede helft van mei tot bijna eind juli. Deze soort is goed bekend bij professionele kwekers. Heesters, klein van hoogte (ongeveer 15 centimeter), hebben kruipende scheuten die tot een halve meter in verschillende richtingen “wegkruipen” en goed wortel schieten op een nieuw stuk land. Dit type antennes bloeit met zeer kleine witte of roze bloemen..

De plant verdraagt ​​​​perfect strenge kou en vorst. Hij heeft geen onderdak nodig voor de winter..

“Weegbreebladige” antennes

Deze soort is een van de hoogste. De hoogte van de struik kan veertig centimeter bereiken. De plant dankt zijn naam aan de vorm van de bladeren, die erg doen denken aan weegbree. Ze zijn ook gemonteerd in een stopcontact. Niet bang voor koud weer en vorst, heeft geen beschutting nodig. Het groeit zeer snel in elk gebied. Deze hoge struik kan nabijgelegen planten overstemmen. pretentieloos.

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org