De tuin winterklaar maken

Sommige mensen denken dat het werk in de tuin of in de tuin eindigt met de oogst. En alleen echte zomerbewoners en tuiniers weten dat het aan het einde van de zomer nog geen tijd is om te rusten. De oogst van het volgende jaar is immers direct afhankelijk van de herfstwerkzaamheden op de percelen. De herfst is de tijd om de bedden voor te bereiden op het winter- en lentezaaiseizoen. Boeren die biologische bessen, groenten en fruit verbouwen, zijn bijzonder ijverig in dit werk..

De bedden klaarmaken voor de winter

De bodem bemesten

Bemesting van de bodem is van groot belang. Experts in natuurlijke landbouw bevelen aan en staan ​​er zelfs op dat het niet nodig en zinloos is om in de herfst een moestuin op te graven en zelfs mest of andere meststoffen toe te voegen. De grond hoeft niet te worden gegraven, maar meststoffen moeten over het oppervlak van de hele site worden verspreid.

Het is het beste om alleen organische meststoffen te gebruiken. Dit concept omvat veel van wat als gewoon afval wordt beschouwd: droge takken van struiken en bomen, rotte planken, oud papier. Na het verbranden van dit alles blijft as over – een uitstekende organische meststof. Het moet door de tuin of het zomerhuisje worden verspreid..

De bedden klaarmaken voor de winter

Mest is een andere uitstekende meststof. Het is niet aan te raden om het van vreemden te krijgen – je kunt een groot aantal verschillende ziekten in de grond brengen. Maar het natuurlijke afval van uw huisdieren kan worden gemengd met zaagsel of andere kruidachtige resten en direct op de bedden worden verspreid..

Organische meststoffen kunnen het hele jaar worden bewaard.

Asbemesting in detail

Mulchen

Bodemmulchen is een integraal onderdeel van natuurlijke landbouw. Het verzadigt de bodem met de nodige hoeveelheid organisch materiaal, maakt het vruchtbaar en voorkomt uitputting. Het herfstseizoen is de beste tijd voor mulchen. De oogst wordt verzameld en er blijft een grote hoeveelheid organisch afval op de site.

Alles wat in de bedden achterblijft (toppen van groenteplanten, afval van groenten en fruit) hoeft niet verwijderd te worden. Vul alles bovenop met gevallen bladeren of naalden, zaagsel of andere kruidachtige planten en bedek de bovenkant met dik karton of afval van kartonnen dozen. Zo’n mulchlaag zal de bodem beschermen tegen wintervorst en tevens de bodem verrijken..

De wortels van fruitbomen kunnen ook worden geïsoleerd met mulch. Stro en droog gras kunnen niet worden gebruikt – er groeien muizen in, die dan niet minder schadelijk zijn dan kou. Maar alle andere organische materialen kunnen worden gebruikt door ze in de boomstamcirkels te leggen..

Details over mulchen

Sideraten zaaien

Met een gebrek aan materialen voor mulch, kunt u groenbemester zaaien. Correcte vergroening is de sleutel tot een normale vruchtwisseling in elk gebied. Siderata zorgt voor normale groei en oogst van groentegewassen, en kweekt ze zelfs elk jaar in dezelfde tuin.

Groenbemesting zorgt voor een normale groei en oogst van groentegewassen

Maak een notitie!

Voordat u groenbemester gaat planten, moet u de tabel met hun compatibiliteit met andere planten en gewassen zorgvuldig lezen. Het is absoluut noodzakelijk om rekening te houden met wat er vorig jaar op deze site groeide en wat er gepland staat om hier volgend jaar te worden geplant. Groentegewassen kunnen elkaars oogst verpesten, als je geen rekening houdt met hun verenigbaarheid met groenbemester.

Siderata hoeven niet in de grond te worden begraven. Dit is tijdsverspilling. In de groenmassa van gekweekte groenbemester vindt u stoffen die nuttig zijn voor de bodem. Het zal worden verwerkt door regenwormen en bacteriën. Het enige dat van de eigenaar van het terrein wordt verlangd, is het zaaien van groenbemester en zorgen voor een normale groei..

Composteren

Eerst moet je de compostput voorbereiden. Het is het beste om het in de herfst te vullen, wanneer er veel organisch afval op het terrein ligt. Op de bodem van de put is het noodzakelijk om de organische stof van lang verval te ontbinden – dit zijn grote boomtakken en ander houtafval. Deze eerste laag kan worden afgedekt met voedselresten en gemaaid gras, uitwerpselen en kruidachtige groenteresten. Bedek de bovenkant met een laag gevallen bladeren, dan aarde en bewaterd met een oplossing van medicijnen met effectieve micro-organismen (EM – medicijnen).

Daarna kunt u een laag papierafval uitzetten – kranten, tijdschriften, karton. Dan weer voedselverspilling, gras en toppen van groentegewassen, bladeren en een laagje aarde, en daarbovenop een beetje EM-bereiding.

Wanneer de compostkuil volledig is gevuld met dergelijke lagen, moet deze worden afgedekt met plasticfolie en worden bewaard totdat de compost rijpt (tot de lente). Hij is niet bang voor wintervorst en koud weer. Bacteriën zullen voor de lente hun werk doen.

Opstelling van warme bedden en loopgraven

overweeg om organische loopgraven of warme bedden te bouwen

Als de compostput tot aan de rand gevuld is en er nog organisch afval over is, overweeg dan om organische greppels of warme bedden te bouwen. Voor hun verbetering zijn alle organische materialen en afval die in de tuin of in het zomerhuisje kunnen zijn gewoon nodig. En dergelijke greppels en bedden zijn handig voor het kweken van verschillende groenten. Ze zullen gunstige omstandigheden bieden voor groei en een grote oogst..

Details over het apparaat van een warm bed

Bescherming van fruitboomstammen

Muizen en hazen kunnen veel schade aanrichten aan fruitbomen. Ze smullen van de bast van jonge en volwassen fruitbomen. Om deze planten te beschermen, kunt u de omsnoeringsmethode gebruiken. Elke stam moet worden vastgebonden met alsem of sparren takken. Deze planten verjagen knaagdieren met hun specifieke geur. Het omsnoeren mag alleen worden uitgevoerd bij het begin van zwaar koud weer.

Gereedschap en apparatuur schoonmaken

tuingereedschap moet zorgvuldig worden geïnspecteerd en, indien nodig, gewassen

Dit is een andere belangrijke fase van het herfstwerk. Aan het einde van het werk in de tuin moet u alle containers uit het water halen en ze ondersteboven houden. Alle tuingereedschap moet zorgvuldig worden geïnspecteerd en, indien nodig, gewassen, gedroogd, schoongemaakt, geslepen, gesmeerd. Tijdens de voorjaarszaaiperiode zal hiervoor onvoldoende tijd zijn..

In de herfst moet je zorgen voor het oogsten van zaden en het aanvullen van de voorraden medicijnen die nodig zijn voor de tuin (bijvoorbeeld een remedie tegen ziekten en plagen, waszeep, frisdrank, zout, teer).

Als u in de herfst goed hebt gewerkt, kunt u uw werk in de lente veel gemakkelijker maken..