Hoe maak je een

“Slimme moestuin” bestaat uit hoge bedden, die zomerbewoners en tuinders met ervaring compost noemen, warm en verhoogd, en de tuin zelf – hoog of schilferig. Het telen van groente- en bessengewassen op zo’n locatie vereist niet alleen dat de grond niet elke herfst en lente wordt uitgegraven, maar bewijst ook dat er helemaal niet hoeft te worden gegraven. Een uitstekend volwaardig gewas kan worden verkregen op hoge bulkbedden gevuld met organisch materiaal en vereist niet veel vaardigheid in hun constructie..

Een moestuin boven de grond kan je zelf maken. Hoge bedden met organische materialen creëren ideale omstandigheden voor reproductie en groei van de familie van regenwormen en verschillende micro-organismen, wat betekent dat ze de bodem vruchtbaar en voedzaam maken. Organische mulch en compost geven de warmte, het vocht en de voedingsstoffen af ​​die groenteplanten nodig hebben wanneer ze worden afgebroken.

Voor- en nadelen van grond graven

Bij het graven worden zware, dichte gronden verrijkt met lucht, verharde aardkluiten worden gebroken, de structuur van de grond verandert ten goede. Maar er zijn ook veel negatieve gevolgen. De uitgegraven grond erodeert en droogt zeer snel op, het grootste deel van de organische component wordt vernietigd, regenwormen die belangrijk zijn voor het verzadigen van de grond met lucht worden ook in grote hoeveelheden vernietigd.

Na het graven van de aarde komen de zaden van talrijke planten naar de oppervlakte, voornamelijk onkruid, dat op grote diepten sluimerde. Onder invloed van alle noodzakelijke gunstige omstandigheden (licht, hitte, neerslag), groeien ze met een hoge snelheid, en je moet veel tijd en moeite besteden aan het bestrijden van onkruid, constant onkruid wieden.

De belangrijkste kenmerken van een hoogslaper

 • De grond op het terrein wordt niet afgegraven;
 • Regelmatig wordt organische stof in de bodem gebracht;
 • Het wieden van de site wordt niet uitgevoerd;
 • Het gehele grondoppervlak is gemout;
 • Het tuinbed kan op elk stuk grond staan;
 • Enkele uren zijn voldoende voor de aanleg van de tuin;
 • Speciale voorbereiding van de grond voor de bedden in het geselecteerde gebied is niet nodig;
 • Op zo’n bed groeit geen onkruid;
 • De bodem wordt voortdurend verrijkt met organische voedingsstoffen en verzadigd met nuttige micro-organismen;
 • De mulchafdekking van de tuin houdt de warmte vast en houdt het nodige vocht vast;
 • Er is een minimale hoeveelheid tijd en arbeid nodig om voor de tuin te zorgen.

Bouw van een hoogslaper

Bouw van een hoogslaper

Locatieselectie en voorbereiding

De site moet zonnig worden gekozen, met direct zonlicht gedurende ten minste 5-6 uur per dag. Dit kan absoluut elk gebied in de tuin of het zomerhuisje zijn dat niet geschikt is voor het op de traditionele manier planten van groenten. Een woestenij bedekt met onkruid of een verlaten gazon is voldoende..

Het eerste dat u moet doen, is het geselecteerde gebied vrijmaken van anorganisch puin en meerjarig wortelstokonkruid. Gewone grassen en eenjarig onkruid hoeven niet te worden vernietigd.

Frame constructie

De omtrek van het bed kan worden omheind met houten planken, bakstenen, plastic afval en andere geschikte materialen en zorgvuldig worden vastgezet. Hoogte tuinbed – ongeveer 30 cm.

De bedden vullen met organisch materiaal

De bedden vullen met organisch materiaal

De eerste laag (ongeveer 10 cm dik) – kleine boomtakken, houtkrullen, schors, gevallen bladeren en elk grof organisch waterdoorlatend materiaal.

De tweede laag is organische bemesting (bijvoorbeeld vogelpoep, compost, verrotte mest).

De derde laag (ongeveer 10 cm dik) – tuinaarde.

Je hoeft geen lagen te mixen. Nadat alle lagen zijn gelegd, is het noodzakelijk om het hele oppervlak van de tuin overvloedig water te geven en een tijdje te laten bezinken..

Onderdak materiaal

Een tuinbed dat in de herfst is voorbereid, moet tot de komst van de lente onder een betrouwbare beschutting staan. Als een dergelijke hoes kunt u een plastic folie of ander doorlatend zwart materiaal gebruiken. Het bed moet rondom de gehele omtrek worden afgedekt en de randen van het afdekmateriaal moeten zorgvuldig worden vastgezet.

Groenbemester kweken

In de periode tussen de seizoenen worden hoge bedden aanbevolen voor het kweken van groenbemesters, die nuttig zijn als groenbemesting. Na het maaien worden ze direct op het tuinbed gelaten en bovenop bedekt met een mulchlaag of een laag tuinaarde..

Hoe maak je hoge bedden met je eigen handen (video)

Hoe maak je hoge bedden met je eigen handen &# 127775; TuintipsHoe maak je hoge bedden met je eigen handen �� Tips voor het regelen van bedden