Mosterd planten in de herfst. Hoe mosterd te zaaien om de grond te bemesten?

Groenbemesters dragen bij aan het herstel van de vruchtbaarheid van het land en houden het voor een lange periode in deze staat. Als groenbemester worden verschillende granen en peulvruchten gebruikt. Maar toch geven tuinders en tuinders meer de voorkeur aan witte mosterd. Dit lid van de kruisbloemige familie heeft tal van positieve eigenschappen..

De voordelen van mosterd als bijgerecht

  • Pretentieloos in zorg en onderhoud.
  • Geeft hoge opbrengsten.
  • Beschikt over vroege kieming.
  • Groene massa bevat een grote hoeveelheid voedingsstoffen.
  • Het is een koudetolerant gewas.
  • Verjaagt schadelijke insecten.
  • Kan de verspreiding van de meeste plantenziekten remmen.

Mosterdplantproces

Het zaaien van mosterdzaad in de herfst gebeurt op dezelfde manier als in de lente.

Zaaien

Het zaaien van mosterdzaad in de herfst gebeurt op dezelfde manier als in de lente. Zaden die geen voorbereiding vereisen, moeten over het voorbereide gebied worden verspreid en de grond moet worden geëgaliseerd met een hark of bestrooid met een dunne laag zand. De snelheid van het verschijnen van de eerste zaailingen hangt af van de dikte van de bovenste laag, dus de zaden niet te diep verdiepen.

Bedekken van gewassen

Het afdekken van de bedden voordat de spruiten verschijnen, wordt alleen aanbevolen als ze niet onder toezicht staan. Open percelen met vers gezaaide zaden zijn een aantrekkelijke “eetkamer” voor een verscheidenheid aan vogels die niet vies zijn van het smullen van dit plantgoed. U kunt uzelf beschermen tegen de inval van ongenode gevederde gasten met behulp van speciale hoezen van niet-geweven materiaal of gaas, die kunnen worden verwijderd wanneer zaailingen na 3-4 dagen verschijnen.

Temperatuurregime

Jonge zaailingen zijn al koudebestendig en kunnen voluit groeien, zelfs als de nachttemperatuur daalt van 0 tot 5 graden onder nul..

Landingsdata

Het is raadzaam om groenbemesters eind augustus - begin september te planten.

Het is raadzaam om groenbemesters eind augustus – begin september te planten. Dit zal bijdragen aan de vorming van een grote hoeveelheid groene massa (ongeveer 400 kg van 1 are). Je kunt het op verschillende manieren gebruiken:

  • als mulch.
  • voor compostering.
  • Inbedden in de bodem als meststof.

Siderata die in het vroege najaar worden gezaaid, worden niet aanbevolen om te worden gemaaid of uitgegraven, maar om tot de lente in de bedden te blijven. Het bovengrondse deel van de planten na verwelking zal de grond beschermen tegen de kou, en het wortelgedeelte, dat geleidelijk aan gaat rotten, zal zijn structuur verrijken.

De positieve eigenschappen van mosterd

Bijna een kwart van de groene massa mosterd bestaat uit een verscheidenheid aan organische stoffen, evenals nuttige elementen zoals kalium, stikstof, fosfor.

Het wortelstelsel van mosterd is zo ontworpen dat het veel nuttige stoffen kan opnemen die niet beschikbaar zijn voor andere groenbemesters.

Mosterdwortels die diep in de grond doordringen (bijna 3 meter) kunnen vocht ophopen en vasthouden.

Stengels van groenbemesters die in de herfst worden geplant, zijn zo sterk en krachtig dat ze ter plaatse kunnen worden gebruikt om sneeuw op te vangen en als bescherming tegen harde wind.

Opmerking voor tuinders!

Met tal van nuttige eigenschappen heeft mosterd één nadeel: het kan van een nuttige groenbemester veranderen in een onkruid

Mosterd is onkruid

Met veel nuttige eigenschappen heeft mosterd één nadeel: het kan van een nuttige siderat veranderen in een onkruid, waarvan het erg moeilijk zal zijn om er vanaf te komen. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om de mosterdplantages tijdig voor de bloei te maaien. Bloeiende gewassen laten een enorme hoeveelheid zaden achter en verspreiden zich door zelf te zaaien over het hele grondgebied. Dit geldt alleen voor die plantages die zijn gegroeid na het planten van zaden in de lente of zomer. Bij een herfstbeplanting bestaat zo’n gevaar niet, omdat er heel weinig tijd is voor het begin van zwaar koud weer en de mosterd gewoon geen tijd heeft om te bloeien..

Mosterd planten en voorgaande planten tellen

Het is niet aan te raden herfstmosterd te gebruiken als meststof voor inbedding in de grond als dit gebied voor het volgende seizoen bestemd is voor rapen, radijs of kool. Alle leden van de kruisbloemige familie worden beschadigd door dezelfde plagen en ziekten. Voor het telen van de bovengenoemde groentegewassen zijn granen of peulvruchten de beste groenbemester..

Alles over mosterd: gebruik in de tuin en moestuin (video)

alles over Mosterd &# 127793; De voordelen en nadelen van mosterd ✓ SideratesAlles over mosterd �� De voordelen en nadelen van mosterd ✓ Siderates