Ontwikkeling van maagdelijk land zonder te graven

Wanneer zo’n geluk op een beginnende landbouwer valt als een nieuw perceel, waar de verwerking enkele decennia geleden werd uitgevoerd, of er helemaal geen was, raakt hij meestal in paniek. Hoe kweek je een oogstrelende tuin of moestuin op dit wilde veld? Waar te beginnen? Wat te ondernemen? En natuurlijk neemt hij het hoofd …

En toch moet maagdelijke grond niet worden behandeld als een dreigende nachtmerrie, maar als een echt geschenk. In combinatie met onbebouwde grond krijg je immers de mogelijkheid om op deze plek in eerste instantie vruchtbare grond te creëren. En echt, en niet alleen om alle sappen eruit te halen die zich gedurende een lange periode van “stoom” hebben opgehoopt. De maagdelijke grond beheersen zonder deze op te graven, is de eerste stap zetten naar nauwe samenwerking met de natuur.

Het belangrijkste dat je moet hebben bij het ontwikkelen van maagdelijke gronden met behulp van de principes van natuurlijke landbouw, is geduld. Is het je gelukt om dit seizoen maar drie bedden te creëren? Geweldig, volgend jaar gaan ze al aan de slag, en ga je langzaam verder met het ontwikkelen van de datsja-ruimtes.

De eerste stap in de ontwikkeling van de site: maaien

De eerste stap in de ontwikkeling van de site: maaien

Als uw beslissing om de grond op de site niet te graven vast is, betekent dit niet dat u daar geen vinger hoeft te slaan en de natuur al het werk zal krijgen. Zorgen zullen er genoeg zijn, maar dan helemaal anders. En het eerste om mee te beginnen op maagdelijke grond is het onkruid maaien. Het is raadzaam om tijd te hebben voordat ze bloeien..

Vers gemaaid gras kan niet worden verwijderd – laat wormen en andere bodembewoners zich voeden. Of je kunt het op een hoop verzamelen en het in de toekomst gebruiken als mulch in de tuin.

Ontwikkeling van maagdelijk land zonder te graven: planning en markering

Hier heb je niet zo veel werk met je handen als wel met je hoofd. Het is noodzakelijk om na te denken, te plannen, af te beelden en vervolgens op de site de plaatsen van toekomstige richels en rijafstanden te markeren.

Je kunt de klassiekers gebruiken en de meterbrede bedden opsplitsen, zodat er 60-70 cm gangpaden tussen zitten.

Veel van de natuurlijke telers hebben echter de neiging om smalle bedden en brede gangpaden te maken. En ze stellen de vraag: wat is gemakkelijker – om 50 zaailingen te planten en 50 kg fruit te krijgen, of om 10 zaailingen te planten en dezelfde hoeveelheid van een kilogram te krijgen? Juist de smalle bedden dragen bij aan het halen van de maximale opbrengst uit de minimale oppervlakte. Daarnaast zijn brede gangpaden in de toekomst makkelijker te maaien en zal er meer gras groeien. Maar je zult het gebruiken als de belangrijkste mulch voor je bedden..

Je kunt het “beddengebouw” op een originele manier benaderen: maak ze asymmetrisch, in de vorm van cirkels en driehoeken – hier is een onbeperkte vlucht voor je wil en verbeeldingskracht!

Het is erg belangrijk om rekening te houden met de klimatologische omstandigheden bij het overwegen van de locatie van de bedden. Als je zomer meestal heet en droog is, zorg dan voor organische greppels en verdronken richels in de tuin, je moet ze niet verhogen of dozen maken. In gebieden waar regen en koelte heersen, doen ze het tegenovergestelde. Wanneer het weer onstabiel is, zijn scherpe temperatuurdalingen niet ongewoon, de meest optimale beplanting zal op grondniveau zijn..

Ontwikkeling van maagdelijke landen: opstelling van bedden

Ontwikkeling van maagdelijke landen: opstelling van bedden

Nou, de pinnen waren erin geslagen, de bedden waren gemarkeerd. Nu is het tijd om ze van dichtbij aan te pakken. De belangrijkste taak bij de ontwikkeling van maagdelijke gronden is het vernietigen van onkruid. Het zijn vaste planten met diepe wortels en hun zaden zijn verspreid over het gebied. De meest optimale manier om ermee om te gaan, is door donkerder te worden. Daarom moet de grond, ongeacht het type bedden dat u hebt gepland – plat op de grond, dozen of greppels – worden geïsoleerd van licht. Zo voorkom je dat de wortels en onkruidzaden ontkiemen. In de regel is voor een dergelijk doel de plaats onder het bed bedekt met 3-5 ballen krantenpapier of karton, of met een zwarte film die geen licht doorlaat..

Verdere acties

Optie één:. In het geval dat er geen haast is, vergeten we de overdekte tuin voor het hele seizoen. Karton of film zal de activiteit van bodemmicro-organismen en wormen verhogen, en het gebrek aan licht zal leiden tot de dood van de meeste onkruidwortels. In de toekomst zullen ze een goede meststof worden. Natuurlijk kan het niet zonder bijzonder koppige vertegenwoordigers van het onkruidkoninkrijk – ze zullen naar het licht reiken en ze zullen doorgangen tussen de bedden vinden. Dit is waar de zeis gereed moet worden gehouden. Ze moet regelmatig, voor de bloei, het gras maaien. In de herfst zaaien we de tuin met groenbemester en in het voorjaar trekken we een paar “kwaadaardige” onkruiden uit met een hooivork en planten we groenten.

Veel ervaren tuinders adviseren om rogge op maagdelijke grond te zaaien als groenbemester – het onderdrukt onkruid goed en structureert de grond. Bovendien hoeven de planten in de toekomst niet begraven te worden. Het bovenste deel wordt eenvoudig gemaaid en gebruikt voor mulchen, en de wortels worden in de grond laten rotten..

Optie twee. Als u in het eerste jaar iets wilt planten of zaaien, dan moeten lagen karton of kranten worden afgedekt met een dikke bal mulchmateriaal. Het kan compost, graszoden, verrotte mest, algen, humus zijn.

De hoogte van deze laag moet minimaal 10 cm zijn.Al dit jaar kunnen zaailingen van tomaten, courgette, paprika’s, pompoenen op zo’n bed worden geplaatst. De volgorde van acties is als volgt: we harken de mulchbal en doorboren alle lagen karton met iets scherps, waardoor een klein gaatje wordt gemaakt. Hierdoor strekken de wortels zich naar binnen uit. We plaatsen de zaailingen in een turf- of papiercontainer boven het gat, voegen er een beetje aarde omheen en bedekken het met mulch. Water geven. Na een paar weken mulchen we de aanplant met licht materiaal. Om dit te doen, kunt u stro, kaf van zaden, gemaaid gras, bladeren, zaagsel nemen. De hoogte van deze laag is een halve schop bajonet. Ons bed, op deze manier gemulleerd, zal geweldig aanvoelen zonder extra water (dit is als het weer niet heet is) en zonder topdressing.

Met de komst van de herfst wordt mulch ofwel bovenop de tuin gestrooid, ofwel gezaaid met siderates. Het is belangrijk om de grond niet te verstoren, daar leven nog onkruidzaden. Laat ze erin zitten, en elk jaar voegen we er gewoon organische stof aan toe om een ​​nieuwe vruchtbare bodemlaag te vormen.

Wees niet bang voor maagdelijke landen, beheers ze vakkundig, maak optimaal gebruik van hun rijke reserves, en in dit geval wordt de tuin jarenlang een echte kostwinner voor u en uw gezin.