Tuinmannen van een gewone supermarkt

Bij een bezoek aan een gewone supermarkt kopen veel ervaren zomerbewoners goederen die helpen schadelijke insecten te bestrijden in hun zomerhuisje en preventie tegen verschillende ziekten uit te voeren, en worden ook gebruikt als onderdeel van dressings en infusies die met hun eigen handen zijn bereid.

Het blijkt dat de meest alledaagse producten die elke huisvrouw in huis heeft, met succes kunnen worden gebruikt om de opbrengst te verhogen. Dit zijn zuivelproducten, zout, bakpoeder, droge mosterd, gist en meer. Er kunnen veel interessante dingen worden gezegd over de voordelen van elk product afzonderlijk..

Welke producten kunnen nuttig zijn in de tuin

Zoutoplossing is een uitstekend profylactisch middel tegen schimmelziekten.

Zout in de tuin

Mierikswortel bestrijden. Het weggooien in de tuin is gewoon nutteloos. Zijn hardnekkige en diepe wortels blijven groeien, zelfs met de volledige vernietiging van de hele enorme struik en het grootste deel van het wortelstelsel. Maar tafelzout kan het aan. Om dit te doen, moet je alle bladeren volledig afsnijden en de sneden met veel zout bestrooien..

Zoutoplossing is een uitstekend profylactisch middel tegen schimmelziekten. Nog voordat de knoppen beginnen te openen, is het aan te raden om alle fruitbomen te besproeien.

Uien hebben vaak last van uienvliegen of echte meeldauw. Om deze problemen te voorkomen, volstaat het om één keer te spuiten met een zoutoplossing (voor één emmer water – 100-150 gram zout).

Dezelfde zoutoplossing kan worden gebruikt om bieten te voeren. De eerste keer in de beginfase van de plantontwikkeling en de tweede keer – 2-3 weken voor de oogst.

Zuiveringszout in de moestuin

Zuiveringszout in de moestuin

Dit product wordt over het algemeen als universeel beschouwd in het land en in de tuin – het kan bij bijna alles helpen.

Bij het telen van druiven wordt aanbevolen om te sproeien met een soda-oplossing (70-80 gram soda per emmer water). Tijdens het rijpen van het fruit zal dergelijk sproeien het gewas redden van grijsrot en zal ook de suiker toenemen..

Dezelfde soda-oplossing zal fruitbomen beschermen tegen de invasie van bladetende rupsen..

Frisdrank sproeien van 1 liter water en een theelepel frisdrank helpt komkommers te beschermen tegen echte meeldauw en tegen vroegtijdige vergeling – van 5 liter water en een theelepel frisdrank.

Als preventieve maatregel is het noodzakelijk om kruisbessen- en bessenstruiken te behandelen met een remedie gemaakt van frisdrank (1 eetlepel), aspirine (1 tablet), vloeibare zeep (1 theelepel), plantaardige olie (1 eetlepel) en water (ongeveer 5 liter ).

Het bestrooien van koolbladeren met een droog mengsel van zuiveringszout, bloem en stuifmeel kan helpen voorkomen dat de planten worden binnengedrongen door rupsen..

Voor het zaaien wordt aanbevolen om de zaden te weken in een complexe voedingsoplossing, die ook frisdrank bevat.

Mosterdpoeder in de tuin

Mosterdpoeder in de tuin

Bijna alle tuinplagen zijn bang voor dit product. Mosterd is een must-have voor wie kiest voor biologische landbouw.

Droge mosterd is de eerste hulp in de strijd tegen slakken. Het volstaat om mosterdpoeder eenvoudig gelijkmatig tussen groentegewassen te strooien..

In de strijd tegen koolluis helpt een complexe oplossing, waarin ook mosterdpoeder aanwezig is.

Mosterdinfusie is een uitstekende preventieve maatregel voor fruitbomen en struiken van veel ongedierte. Het wordt bereid uit een emmer water en 100 gram mosterd en gedurende twee dagen toegediend. Voor gebruik moet de oplossing worden gefilterd en in gelijke verhoudingen worden verdund met water. Voor elke emmer van de afgewerkte oplossing moet je ongeveer 40 gram vloeibare zeep gieten.

Het wordt aanbevolen om fruitbomen 2-3 weken na het begin van de bloei met deze oplossing te besproeien, en struiken – in de eerste week van juni..

Gefermenteerde melkproducten in de tuin (kefir, wei)

Gefermenteerde melkproducten in de tuin (kefir, wei)

Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan nuttige bacteriën en schimmels. Met hun hulp kun je andere schimmelziekten bestrijden die planten aantasten..

Kefir-oplossing (van 10 liter water en 2 liter kefir) wordt gebruikt voor het besproeien van komkommerstruiken om vergeling van het blad te voorkomen.

Dezelfde oplossing kan kruisbessenstruiken redden van echte meeldauw.

Kefir neemt deel aan de onafhankelijke bereiding van een oplossing met effectieve micro-organismen.

Een oplossing van 10 liter water, 500 milliliter kefir en 250 milliliter pepsi kan worden gebruikt om tomatenstruiken te besproeien als preventieve maatregel tegen Phytophthora.

10 liter water en 1 liter kefir is een uitstekende topdressing voor tomatenzaailingen en volwassen tomatenstruiken.

In plaats van kefir in alle versies van infusies en profylactische oplossingen, kunt u melkwei gebruiken.

Gist in de tuin

Gist in de tuin

Gist, die veel huisvrouwen in de keuken gebruiken, is gewoon een waardevolle vondst voor veel planten. Ze kunnen de groei van groentegewassen stimuleren, hun ziekten bestrijden en de bodemmicroflora verbeteren. Meestal wordt gist in de bedden als meststof gebruikt..

U kunt gistmest bereiden met verse of droge gist. Deze topdressing is geschikt voor alle tuinplanten en gewassen..

Optie 1. Eerst wordt een basische verzadigde oplossing van 5 liter warm water en één kilogram gist bereid, en dan moet je voor elke liter nog eens 10 liter water toevoegen (vlak voor gebruik).

Optie 2. Als droge gist wordt gebruikt, moet u deze innemen in de hoeveelheid van 10 gram plus nog 2 eetlepels kristalsuiker en verdunnen in een grote emmer warm water. Het is noodzakelijk om de oplossing voor infusie te laten staan ​​(gedurende ongeveer 2 uur). Voeg voor gebruik vijf liter water toe voor elke liter van de afgewerkte oplossing..

Topdressing voor aardappelen, tomaten, paprika’s en aubergines wordt bereid uit water (6 liter), gist (200 gram) en suiker (één glas). Dit mengsel wordt een week toegediend, er vindt een actief fermentatieproces plaats. Topdressing wordt aangebracht samen met water onder elke groentestruik. Voeg een glas gistinfusie toe aan een emmer water.

Gistmest kan worden gebruikt om solanaceous zaailingen water te geven.

Om Phytophthora op tomaten te bestrijden, wordt besproeid met een oplossing bereid uit tien liter water en honderd gram gist.

Dezelfde oplossing beschermt aardbeienstruiken tegen grijsrot. Het wordt aanbevolen om de struiken voor de bloei water te geven..

Gist wordt aangetroffen in nutritionele en complexe bionasten en EM-preparaten.

Opmerking voor tuinders! De effectiviteit van gist kan zich alleen manifesteren in het warme seizoen en in warme grond. Het is noodzakelijk om gedurende het hele zomerseizoen niet meer dan drie keer gist-topdressing te gebruiken. Voeg bij het gebruik van gistmeststoffen houtas toe aan de grond, omdat de hoeveelheid kalium in de samenstelling afneemt.

Melk in de moestuin

Melk in de moestuin

Door komkommers te sproeien met een oplossing van water (10 liter), melk (1 liter) en jodium (10 druppels) worden ze beschermd tegen echte meeldauw.

Bladeren op komkommerstruiken worden niet lang geel als je ze besproeit met een oplossing van water (1 grote emmer), melk (1 liter), jodium (30 druppels) en vloeibare zeep (20 gram).

Pepsi of Coca-Cola in de moestuin

Deze vloeistof fungeert als lokaas voor slakken. Het wordt in kleine containers gegoten en in de bedden geplaatst..

Sproeien met deze dranken beschermt planten tegen bladluizen.

Gewone producten in de tuin gebruiken (video)

SODA, MOSTERD, ZOUT, GIST NATUURLIJKE MESTSTOF IN DE TUIN IN DE TUIN!SODA, MOSTERD, ZOUT, GIST NATUURLIJKE MESTSTOF IN DE TUIN IN DE TUIN!