Ziekteresistente komkommerrassen

Veel tuinders klagen na het ongunstige weer deze zomer dat ze hun komkommeroogst zijn kwijtgeraakt. Gezien hoe gevoelig deze geliefde groenten zijn voor echte meeldauw en vatbaar voor allerlei soorten rot, bacteriose en anthracose, is het niet verwonderlijk dat komkommers zo’n vochtige en koele zomer niet hebben overleefd. De ziekte begint zich te manifesteren met het verwelken van het gebladerte, er verschijnen droogvlekken op. Als gevolg hiervan tast het proces van bederf de vruchten en stengels aan, wat leidt tot het volledig verwelken van het groentegewas..

De bittere ervaring van de afgelopen zomer doet je nadenken over het kiezen van rassen die minder vatbaar zijn voor ongunstige factoren voor het volgende zaaiseizoen van komkommers. De ideale komkommersoort bestaat natuurlijk nog niet, maar er zijn veel rassen met een goede ziekteresistentie. Hun lijst is vrij lang..

De meeste ziekteresistente komkommersoorten

Duim jongen

Deze variëteit draagt ​​binnen 45 dagen na het rijzen vruchten. De bloemen hebben vrouwelijke organellen en ziekteresistentie is een onderscheidend kenmerk. Het ontwikkelt zich in de vorm van bundels van het parthenocarpische type. Eén zweep is besprenkeld met fruit en er zijn veel van dergelijke takken, daarom heeft de variëteit zo’n verhoogde opbrengst. Jonge vruchten hebben een heldergroene kleur en dichte pluisjes. De grootte van een groen blad is gemiddeld 9 cm lang, in massa varieert het van 50 tot 65 g. Hun knobbeltjes hebben witte doornen, die niet bijzonder stekelig zijn. Ze maken uitstekende augurken?.

Pasadena

De hybride variëteit van het parthenocarpische type verschilt ook in bloei met vrouwelijke stampers. Een langere periode van 45 tot 48 dagen verstrijkt tussen het stadium van ontkieming en vruchtvorming. Hun scheuten groeien vrij snel. Eén eierstok, gelegen tussen de knooppunten, bevat een paar embryo’s. Cilindrische jonge vruchten van groene kleur, bestrooid met witte doornen, absoluut niet bitter van smaak, wat inherent is aan hen op het niveau van genen. De grootte van het groen is gemiddeld 7 cm en het gewicht is ongeveer 70 g. Het wordt gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen ziekten zoals echte meeldauw en cladosporiumziekte en is niet vatbaar voor virale ziekten van komkommers. Het wordt gewaardeerd om zijn goede smaakkenmerken en is geschikt om in potten te rollen.

Natalie

Gemiddeld draagt ​​Natalie net als het vorige ras anderhalve maand na ontkieming vruchten. De bloei is vrouwelijk en de bloemen zelf worden bestoven door bijen. Het groeit in beschermde omstandigheden, heeft krachtige kronkelende takken. Onrijpe vruchten zien eruit als korte cilinders met knobbeltjes. Hun groene kleur is gevlochten met een geel spinnenweb. Grote greens zijn 12 cm lang, wegen 90 tot 120 g. Per vierkante meter wordt 10,5 kg opbrengst verkregen. Het ras is niet alleen bestand tegen ziekten, maar ook tegen weersafwijkingen. De vrucht smaakt erg sappig, niet bitter, daarom wordt het meer aanbevolen voor salades dan voor beitsen in potten..

Masha

De hybride variëteit Masha van het vroege type draagt ​​al op de 35e dag vruchten. Het heeft parthenocarpische eigenschappen, een bundelachtig uiterlijk en een lange vruchtperiode. Rijpe vruchten zijn bestrooid met grote bulten, hebben de vorm van een regelmatige cilinder, smaken niet bitter en worden daarom zeer gewaardeerd voor conservering en voor salades. Zelentsy heeft een uitstekende weerstand tegen de meeste ongunstige factoren en ziekten..

Octopus

De middenvroege hybride is geschikt voor een gewoon tuinbed, de bloemen worden bestoven door bijen. Vruchten van het uitkomen verschijnen in ongeveer 1,5 maand. De eierstok in de internode heeft een of een paar vruchten. De kleur van de zelents is rijk, de afwezigheid van bitterheid is inherent aan hun genen. Octopuskomkommers zijn niet langer dan 9 cm, hebben de vorm van cilinders en grote heuvels met witachtige doornen. Het gebrek aan bitterheid zit in hun genen. Het ras is niet vatbaar voor virale infecties van komkommers, wordt niet aangetast door echte meeldauw en olijfvlekken. Meest geschikt voor winteroogst.

Kippenvel

De wachttijd voor de vruchten van de Murashki-variëteit is ongeveer 45 dagen. Een hybride cultuur van het parthenocarpische type groeit zowel in een gewoon tuinbed als in een kas. De basis van elk blad heeft gemiddeld 5 eierstokken. Rijpe vruchten zijn van 10 tot 12 cm lang, gewicht van één is gemiddeld 115 g. Hun knobbeltjes zijn vrij convex en verwijd, ze hebben zwarte doornen. Ze worden in alle vormen gebruikt: vers, gezouten, gebeitst. Niet vatbaar voor veelvoorkomende ziekten van komkommers, het wortelsysteem is bestand tegen bederf.

Martin

De zwaluw draagt ​​snel vrucht, al 43 dagen vanaf het moment dat de zaden in de grond vielen. De hybride variëteit wordt bestoven door bijen en heeft bloemen met vrouwelijke organellen. Het ontwikkelt zich zowel in de open lucht als onder een tijdelijke film goed. De centrale scheut wordt niet meer dan anderhalve meter hoog. Rijpe vruchten hebben de vorm van een cilinder met afgeronde uiteinden. De donkergroene kleur van elk groen is bedekt met onduidelijke strepen voor een derde van de lengte. Het ene uiteinde is donkerder en ronder, terwijl het andere uiteinde lichter en scherper is. De schil is zonder glans en bedekt met was. Op het oppervlak bevindt zich een klein aantal grote knobbeltjes, complex behaard met zwarte stekels. De afmetingen van het groen zijn 11 cm lang en wegen van 75 tot 105 gram. De variëteit Swallow staat bekend om zijn smaak en aroma en is goed voor alle soorten. Bovendien is het bestand tegen de meeste komkommerziekten..

liefje

De hybride door bijen bestoven cultuur begint vrij laat vruchten af ​​te werpen, bijna twee maanden na het verschijnen van scheuten. Blu’s komkommerwimpers zijn vrij lang, de bloemen hebben vrouwelijke organellen. De rijpe vruchten zijn bestrooid met grote hopen, hebben de vorm van een spil, de gemiddelde lengte is 11 cm en het gewicht is 90 g. Het ras brengt altijd een goede oogst. De heerlijke vruchten zijn geweldig voor de winteroogst. Darling is niet vatbaar voor aanvallen van virale infecties en alle soorten echte meeldauw.

Kraan

De bloemen van deze hybride variëteit worden bestoven door bijen en de vruchten zijn in welke vorm dan ook geschikt voor menselijke consumptie. De cultuur kan niet alleen in beschermde omstandigheden groeien, maar ook in een gewoon tuinbed. De scheuten zijn sterk geweven, ronde cilinders van jonge komkommers met grote knobbeltjes worden gevormd in de bladoksels. Ze worden tot 12 cm lang, gemiddeld 80 g per stuk. Achter de dunne buitenschil zit een heerlijk vruchtvlees dat in de mond knettert. De kraan is geweldig voor de winteroogst. Toont weerstand tegen vele soorten ziekten.

Phoenix plus

De rijpingstijd van het ras Phoenix Plus is ongeveer 1,5 maand na het uitkomen. De koudebestendige cultuur werpt tot laat in de herfst vruchten af. Het ras is lang en vertakt. De vruchten zijn ovaal van vorm, donkergroen van kleur, bezaaid met vage lijnen. Eén groen blad heeft een groot knoloppervlak, de lengte is 11 cm en het gewicht is 90 g. De smaak van Phoenix-komkommers is erg sappig, knapperig en aromatisch, daarom hebben ze een universeel doel. Bovendien zijn ze niet vatbaar voor veelvoorkomende plantenziekten..

Fontanelle

De vruchtperiode heeft een gemiddelde duur van 48-55 dagen en wordt bestoven door bijen. De hybride cultuur heeft een complexe resistentie tegen verschillende ziekten. De scheuten van deze variëteit zijn sterk langwerpig en vertakken niet veel, vormen bundels met een paar zelents in elk. Rijpe vruchten hebben een cilindrische vorm, op hun oppervlak bevinden zich verschillende kleine knobbeltjes met zwarte punten. Ze smaken helemaal niet bitter en knarsen als ze worden gekauwd. Parameters van een groene thee: lengte van 9 tot 12 cm, gewicht gemiddeld 100 g Geschikt voor consumptie in gezouten en licht gezouten vorm.

Voordeel

De periode van verschijnen van vruchten van de variëteit Benefis is van 43 tot 50 dagen. De bloemen zijn van het vrouwelijke type en bestuiven op zichzelf. In elke bundel zijn gemiddeld vijf vruchten gebonden. Eén groen blad weegt gemiddeld 110 g en heeft een lengte van 11 cm Komkommers zijn rijkgroen gekleurd, op hun oppervlak zijn er kleine knobbeltjes met witte doornen. Hun pulp is verstoken van bitterheid, zoet en knapperig. De cultuur is geschikt voor alle toepassingen. Het ras Benefis staat bekend om zijn resistentie tegen verschillende soorten echte meeldauw en is niet onderhevig aan rotting van het wortelstelsel..

meneer

De variëteit Sudar wordt bestoven door bijen en draagt ​​medium vroege vruchten (na anderhalve maand na ontkieming). De scheuten zijn middelmatig lang en vertakken niet veel, de bloemen zijn vrouwelijke organellen. Vruchten zijn 13 cm lang, hebben grote knobbeltjes met bruine doornen en zijn cilindrisch. De schil is heldergroen in lengterichting gestreept over een derde van de lengte van de komkommer. Smaak niet bitter. Bestand tegen veel ziekteverwekkers van komkommers en ook niet vatbaar voor wortelrot en bladvlekken.

Nachtegaal

De hybride heeft een gemiddelde rijpingstijd en wordt bestoven door insecten. Hij ontwikkelt zich goed in een gewoon tuinperk en in minikassen. De centrale scheut strekt zich niet meer dan anderhalve meter hoog uit. Rijpe, rijkgroene vruchten krijgen een cilindrische vorm, enigszins afgeplat aan de uiteinden. Grote bulten bevinden zich zelden op het oppervlak van de komkommer. Zelens-parameters: 10 cm lang en met een gewicht van 80 g. Door de uitstekende smaak van Nightingale-komkommers kunt u ze in elke vorm gebruiken: augurken, salades, ingelegde komkommers. Het ras is resistent tegen ziekten en ongunstige omstandigheden.

Zuster Alyonushka

De rijpingstijd voor de vruchten van zuster Alyonushka is gemiddeld. Bloemen met vrouwelijke organellen worden bestoven door bijen. De cultuur wordt gekweekt in de open lucht of onder een film. Aan de basis van de bladeren zijn gemiddeld 2 vruchten gebonden, die vóór de eerste nachtvorst verschijnen. De vruchten zijn donkergroen van kleur met opstaande knobbeltjes op een dunne schil. Zelenets is gemiddeld 10-11 cm lang en weegt 90 g, niet bitter van smaak. De variëteit is goed voor salades en augurken. De hybride cultuur is redelijk levensvatbaar en is bestand tegen ziekte- en weersafwijkingen.

Diva

Een hybride variëteit van het parthenocarpische type rijpt 35 dagen na het verschijnen van scheuten snel. De centrale stam is vrij langwerpig en heeft veel vertakkingen. De eierstokken van komkommer worden gevormd in de vorm van trossen van 3-4 stuks en de bloemen zijn van een vrouwelijk type. Groenen met korte vruchten zijn cilindrisch en bedekt met kleine knobbeltjes met een donkergroene kleur en witachtig dons. Hun parameters: lengte 11 cm, gewicht tot 110 g per stuk. Het vruchtvlees heeft een dichte consistentie en is niet bitter. Het ras is bestand tegen aanvallen van ziekteverwekkers en plotselinge temperatuurveranderingen. Het geeft een goede oogst, die zijn hoogtepunt heeft en lang aanhoudt. Komkommers van deze variëteit verliezen hun eigenschappen niet, zelfs niet na lang transport. Een pretentieloze cultuur kan zelfs worden gefokt in een appartement op een vensterbank of loggia. Komkommers zijn goed in welke vorm dan ook.

Leandro

Een van de mid-late hybride variëteiten, die pas op dag 55 vrucht draagt, wordt bestoven door bijen en groeit in de open lucht. De scheuten zijn uitgerekt tot een gemiddelde hoogte en zijn bedekt met groen. De bloei van de variëteit is inherent aan het vrouwelijke type en de eierstokken worden in trossen gevormd. De vruchten zijn bedekt met grote heuvels met witte doornen en groeien tot 11 cm.Het heeft geen gebreken in smaak, daarom wordt het op alle mogelijke manieren gebruikt. Leandro is zeer resistent tegen ziekten.

Prinses

De vruchten van de Princess rijpen vroeg, 40 dagen na ontkieming. Het hybride ras wordt bestoven door bijen en groeit niet alleen onder beschutting, maar ook in een gewoon tuinbed. De scheuten van de plant strekken zich uit tot een behoorlijke hoogte en vertakken niet veel. Het bloeitype is overwegend vrouwelijk. Kleine vruchten zijn cilindrisch van vorm en knobbeltjes zijn niet erg groot met witte stekels aan de toppen. De helft van de lengte van de groene schil is gestreept met strepen. De lengte van de rijpe groene bladeren is 9 cm, het gewicht is 95 g. Er wordt niet erg veel ruimte voor zaden gevormd in het vruchtvlees. Het ras geeft goede opbrengsten en is resistent tegen typische komkommerziektes. Verschilt in universele toepassing.

Ibn Sina

De hybride variëteit wordt gekenmerkt door een parthenocarpisch type en heeft bloemen met vrouwelijke organellen. De rijpingsperiode begint anderhalve maand na het uitkomen. Je kunt hem kweken in een gewoon tuinbed en in een minikas. De centrale scheut is van gemiddelde hoogte en heeft weinig takken. In de sinussen worden 2 tot 4 vruchtembryo’s gevormd. Een onderscheidend kenmerk van de rijpe komkommers van Ibn Sina is een glad donkergroen oppervlak zonder knobbeltjes. De lengte van één groen blad is 16 cm en het gewicht is 170 g. Vanwege deze ongewone look zijn komkommers goed voor salades. De plant is niet bang voor drassige grond en echte meeldauw.

Chinese ziekteresistent

Het ras kenmerkt zich door een hoge opbrengst en heeft een gemiddelde rijpingstijd van 48-54 dagen. Een hoog groentegewas met sterke stengels, kleine bladeren en kortere afstand tussen de knopen. Rijpe vruchten hebben een rijke groene kleur, grote knobbeltjes, de vorm van een regelmatige cilinder. De variëteit is uniek omdat de lengte van één groene plant 35 cm bereikt en vanaf de zijkant van de bladsteel een glad oppervlak heeft. De plant verdraagt ​​ongunstige factoren, waaronder een gebrek aan licht. Meer geschikt voor winteroogst.

Er zijn veel andere hybriden van komkommercultuur die resistent zijn tegen wortelbederf: Moskou-kerel, herfst-augurken, Bianka, Malvina, enz..

Soorten als Lord, Quadrille, Matrix, Blizzard, etc. zijn resistent tegen verschillende soorten echte meeldauw..

Hoe komkommers te kweken om altijd bij de oogst te zijn (video)

Hoe komkommers te kweken om altijd bij de oogst te zijn. website "Tuinwereld"Hoe komkommers te kweken om altijd bij de oogst te zijn. website