Nunofelting of vilten bloemen. Foto en video

Vilt is een uniek materiaal voor handwerk met eindeloze mogelijkheden. Met zijn hulp kun je elk patroon samenstellen dat moeilijk twee keer te herhalen is, daarom kunnen viltproducten exclusief worden genoemd. Techniek vilten van wollen bloemen met een masterclass vrij eenvoudig, dus na verloop van tijd zullen zelfs beginners dit soort handwerken onder de knie kunnen krijgen. In dit artikel leer je hoe je een roos en een pioen kunt maken door van vilt te vilten.

Voorbeelden van wat u kunt doen door wol te vilten, vindt u in het artikel: Vilten wol voor beginners met een foto.

Als je dingen wilt dumpen, dan moet je de nuno-vilttechniek beheersen. Het bestaat uit het feit dat het vilt tegen de stof wordt gedrukt. Zijde werd oorspronkelijk voor dit proces gebruikt, maar elke andere natuurlijke stof met een zeldzame textuur kan worden gebruikt. Het principe van de nunofelting techniek is dat de haren de stof binnendringen en daarin blijven. Deze masterclass toont de gecombineerde methode van vilten – nat en nuno-vilten.

Vilten van bloemen van wol. Masterclass

de roos

Een vilt voor een roos wordt op een ronde stoffen sjabloon gelegd. In het midden ligt lichtgroene wol voor de bladeren in een verticaal-horizontale lay-out. De roos zelf is radiaal aangelegd. Rond de omtrek kun je wol van een andere kleur leggen om de bloem een ​​mooie schaduw te geven.

Een vilt voor een roos wordt op een ronde stoffen sjabloon gelegd.

Ga daarna verder met nat vilten totdat je een mooie cirkel met tinten krijgt..

Ga daarna verder met nat vilten totdat je een mooie cirkel met tinten krijgt.

Nu moet je de blanco voor de roos en de bladeren in een spiraal snijden. Vorm vervolgens de spiraal in de vorm van de rozenblaadjes..

Nu moet je de blanco voor de roos en de bladeren in een spiraal snijden. Vorm vervolgens de spiraal in de vorm van de rozenblaadjes.

Begin van de restjes een knop te vormen en wikkel deze dan met bloemblaadjes.

Begin van de restjes een knop te vormen en begin deze vervolgens met bloembladen te wikkelen.

De bloemblaadjes zijn aan elkaar genaaid. De secties moeten worden gewassen en gekookt. Naai de bladeren en naai dan aan de bloem. Bladeren kunnen voorzichtig met een naald worden toegevoegd, dan zullen ze eruitzien als echte – met strepen.

De bloemblaadjes zijn aan elkaar genaaid. De secties moeten worden gewassen en gekookt. Naai de bladeren en naai dan aan de bloem. Bladeren kunnen voorzichtig worden toegevoegd met een naaldVoelde roos

De vilten roos is klaar, nu kun je hem gebruiken om kleding of haaraccessoires te versieren.

Handige video nunovilten: Roos Droogvilten Masterclass

Pion

Knip een cirkel uit stof met een diameter van ongeveer 35 cm, vouw het vilt open, met een verticaal-horizontale lay-out in het midden en radiaal aan de randen. Zoals in het geval van de roos, kun je vilt van een andere tint rond de rand leggen..

Vouw het vilt open, met een verticaal-horizontale lay-out in het midden en radiaal aan de randenHet schema voor het maken van een pioen door wol te vilten

Begin met vilten totdat het werkstuk dicht is. Snijd een cirkel uit het werkstuk, maar zaag het werkstuk niet. Je zou een cirkel en een golvend detail moeten hebben. De laatste moet met een rijgnaad langs de rand worden genaaid en eraf worden getrokken. Je krijgt een pioenroos.

Je zou een cirkel en een golvend detail moeten hebben. De laatste moet met een rijgnaad langs de rand worden genaaid en eraf worden getrokken. Je krijgt een pioenroos.

Als je in het midden van de knop snijdt, ziet de bloem er indrukwekkender uit, maar je moet hem iets laten leeglopen. Vergeet niet de bloem te naaien zodat deze niet uiteenvalt. Van de cirkel die we eerder kregen, vormen we het buitenste deel van de bloem, terwijl we er een beetje aan moeten trekken. Felle de bladeren en naai de details apart.

De wolpioen is klaar en nu kun je de hoed versieren,Vilt pioen

De wolpioen is klaar en nu kun je je muts, sjaal of baret met je eigen handen versieren.

Instructievideo: Wol vilten – PION

Bloemen met de nunofelting techniek in combinatie met natvilten zijn erg mooi. Wollen producten zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Je kunt ze binnen een paar uur maken, het belangrijkste is om wol te kopen en nieuwe technieken onder de knie te krijgen. We hopen dat ons artikel over hoe maak je bloemen door wol te vilten met een masterclass was handig, en dankzij foto’s en video’s kun je je visueel voorstellen wat het resultaat zou moeten zijn.