Masterclass voor het vilten van wolkralen

Masterclass voor het vilten van wolkralen

Ik presenteer u een masterclass voor het vilten van wollen kralen. Ik denk dat deze les beginners zal aanspreken die net kennis hebben gemaakt met vilten. Daarom is handmatige uitvoering de beste manier om te begrijpen wat wol is, het proces van het maken van vilten wollen kralen met je eigen handen..

Natte vilten kralen.

Voor het vilten van kralen hebben we nodig::

  • Geen gesponnen wol. Voor vilten en je eigen ontwikkeling is absoluut elke niet-gesponnen wol geschikt. Als je van verschillende soorten wol verschillende kralen maakt, voel je zelf wat wol is, krimpt wol en zie je het resultaat van je arbeid.
  • Plantaardige of zijdevezels.
  • Een gewone afwasspons of een stuk schuimrubber of een viltborstel.
  • Gekartelde viltnaald.
  • Water.
  • Stuk zeep of vloeibare zeep.
  • Luchtkussenfolie.
  • Een scherp metalen voorwerp zoals een zigeunernaald of breinaald.

We gaan rechtstreeks naar de masterclass van vilten kralen

We nemen de voorbereide wol en trekken er kleine strengen uit. Wol wordt meestal verkocht als een gekamd lint, waarin lange vezels in strengen zijn gerangschikt, of een gekaard bundel vergelijkbaar met watten. Ik heb de neiging om fijne strengen te gebruiken, twee voor elke kraal..

Pak een streng bij de rand en wind deze naar de andere rand, vouw de streng in een knot, als een sneeuwbal. Dan nemen we nog een streng en wikkelen deze over de resulterende kolobok. Het proces van het vormen van een kolobok kan worden vereenvoudigd, hiervoor kiest u in eerste instantie naar eigen goeddunken de dikste en grootste streng, afhankelijk van wat voor soort kraal u wilt krijgen.

Kralen vilten op een natte manier.

Je zou een zachte, losse wollen bal moeten hebben. Vervolgens voeren we vergelijkbare bewerkingen uit voor de volgende kralen:.

Nu hebben we een spons en een naald of breinaald nodig. We nemen een knot en lokken de toekomstige kraal lichtjes. We maken langzaam lekke banden met een naald, waarbij we constant door het broodje scrollen, gelijkmatig van alle kanten. Zo doorgaan tot de vorm van de kraal vastklikt.

De volgende stap is het versieren van de bal. Je kunt de bal naar wens en fantasie versieren – met vezels van wol in verschillende kleuren, zijde of vezels van banaan, soja, viscose, bamboe enzovoort. Het wordt niet aanbevolen om acrylvezels te gebruiken omdat deze bedoeld zijn voor droog vilten. U kunt roving of ander natuurlijk garen gebruiken. Of, in dit stadium kun je het broodje helemaal niet versieren.

Mijn kralen zijn versierd met viscosevezels van zwarte kleur, gele en blauwe zijde. Viscose- en zijdevezels zijn licht vastgespeld op de kraal.

Viscose- en zijdevezels zijn licht vastgespeld op de kraal

Lees ook: DIY vilten kralen

We hebben bewerkingen met een naald uitgevoerd om onze kraal een bolvorm te geven en de samenstellende elementen ermee vast te zetten voor verdere acties. Als je geen naald of breinaald bij de hand hebt, kun je de piercing-manipulaties overslaan, net na het opwinden van de koloboks, je moet voor ze zorgen.

De volgende stap is het maken van een zeepoplossing. Wrijf hiervoor de zeep in water of los een stuk zeep op in water, je kunt vloeibare zeep of shampoo oplossen in water. In extreme gevallen kunt u afwasmiddel gebruiken en het in water verdunnen, het belangrijkste is dat u bij het uitvoeren van werkzaamheden de conditie van uw handen in de gaten houdt. Voor zeepwater is het raadzaam om heet of warm water te gebruiken. Als er geen warm of heet water is, kun je een oplossing maken van koud water..

Spreid wollen ballen uit op een noppenfolie en giet er zeepsop over. Dan, heel soepel, langzaam, om de vorm niet te bederven, beginnen we de ballen over het oppervlak te rollen. De ballen kunnen, indien mogelijk, allemaal tegelijk of één voor één worden gerold..

Langzaam, geleidelijk aan de bal aanhalend, verhogen we de druk, maar zonder speciale kracht te gebruiken, omdat deze hier nog niet klaar voor is. Daarnaast is het handig om de bal netjes tussen je handpalmen te rollen, terwijl je moet oppassen dat je geen ovale bal krijgt.

 Bekijk een handige video: Masterclass voor het vilten van wolkralen

In dit stadium zijn de ondergesmolten ballen niet zo belangrijk, je hoeft alleen de druk op de meer convexe plaatsen van de klonten te vergroten. Over het algemeen rollen we de ballen verder en brengen ze in de vorm van kralen.

Als je dezelfde kralen nodig hebt, moet je in de allereerste fase, bij het voorbereiden van de streng, strengen van dezelfde grootte en dikte nemen..

Nadat de kralen een charmant, gelijkmatig en dicht oppervlak hebben gekregen, waarvan ze niet scheiden wanneer de vezels worden geplukt, dompelen we ze in schoon water en wassen ze van zeep. Daarna douchen we ze met een douche van warm en koud water voor een betere afdichting..

Uiteindelijk blijken de kralen pluizig te zijn met uitstekende haren. Als je wilt, kun je de kralen glad maken – knip de haren met een schaar of scheer ze voorzichtig af met een mes, zonder de laag van de knot te verwijderen.

Om ervoor te zorgen dat de ballen in kralen veranderen, moet je er gaten in maken. Maak gaten in natte ballen, omdat natte wollen ballen gemakkelijker te doorboren zijn. Je kunt dit met elk gereedschap doen, het belangrijkste is dat het van roestvrij staal is gemaakt. Je kunt kralen op de naald laten drogen.

 Bekijk een handige video: Optie voor het rollen van wollen kralen

Ik maakte gaten in de ballen met een tapijtnaald en legde ze vervolgens op tandenstokers om te drogen..

De voorlaatste stap is het drogen van de kralen. We plaatsen de kralen op een vel papier of een stuk stof onder de zonnestralen of op een verwarmingsradiator. Als je de ballen zonder achterkant legt, duurt het langer voordat ze droog zijn..

Als je kralen hebt gemaakt zonder versieringen of tekeningen, kun je ze in dit stadium versieren. Gebruik een naald om een ​​patroon vast te pinnen of borduur met kralen, pailletten of andere versieringen.

En het laatste. Op jouw verzoek kun je dezelfde kralen aan de kralen toevoegen of aan je telefoon of sleutels hangen. Je kunt ook de sectie Ambachten zien