Koehoorn - aas voor kroeskarpers

Koehoorn voor het vangen van kroeskarpers

De meeste ervaren vissers hebben gehoord dat een smeulende koehoorn een geweldig aas is voor kroeskarpers. Een enorme hoeveelheid van deze vis drijft erop. Tientallen jaren lang werd in veel dorpen de koehoorn gebruikt om te vissen. Ondanks de vrij hoge prevalentie van aas in dorpen, weten stadsvissers er weinig van. Als je boekpublicaties bestudeert over verschillende methoden van vissen, merk je dat er heel weinig informatie is gerelateerd aan het onderwerp. koehoorn bij het vissen op kroeskarper.

Dus laten we dit onrecht corrigeren, een artikel aan dit onderwerp wijden en het geheim van dit ongewone aas onthullen..

Koehoorn als aanvullend voer.

Elke visser weet dat kroeskarpers kunnen worden gevangen met dierlijk of plantaardig aas. Ze gebruiken broodkruimel, deeg, wormen en om de kroeskarper het aas te laten opmerken, heb je aas en aas nodig. Voor het voeren van vissen kun je een kant-en-klaar mengsel in de winkel kopen en er ballen van maken, of als er mengvoer is, het in kleiballen rollen en het naar de bodem van het reservoir laten zakken. Dit is een vrij bekende manier om kroeskarpers aan te pakken. Maar als je in plaats daarvan een geschroeide koehoorn gebruikt, zal het nog meer crucians aantrekken. Ze zijn tenslotte dol op deze “delicatesse”.

Koehoorn voor het vangen van kroeskarpersKoehoorn voor het vangen van kroeskarpers

Hoe de koehoorn werkt.

Als aas is een gewone koe- of runderhoorn geschikt. Er wordt een gat doorheen gemaakt en er wordt een aluminiumdraad in gestoken en omwikkeld met een “ring”, een touw wordt aan de ring vastgemaakt. Dit zal helpen om de koehoorn een onbeperkt aantal keren te gebruiken om crucians te lokken. Voordat het in een vijver wordt ondergedompeld, moet de hoorn in brand worden gestoken. Maak hiervoor een klein vuurtje op de visplek en zet de hoorn op een stokje en zet hem een ​​beetje aan. Wanneer het rookt en er een specifieke, onaangename geur verschijnt, kun je het in de vijver gooien.

De koehoorn wordt helemaal aan het begin van het vissen in het water geplaatst en daar tot het einde gelaten, pas daarna verwijderd. Je kunt het thuis bewaren door het in een zak te wikkelen, maar het is nog steeds beter om het naar de garage te brengen, omdat er een kans bestaat dat er een onaangename geur van geschroeid aanvullend voedsel verschijnt. Zoals hierboven vermeld, kan deze aanvullende voeding vele malen worden gebruikt totdat de onaangename geur verdwijnt..

Letterlijk twintig minuten later (uiterst zelden na 60 minuten), nadat ze in het water zijn gegooid, zullen de eerste vruchten van succes verschijnen in de vorm van een enorme agiotage van kruisvaarders op de plaats waar de koehoorn werd gegooid. Op dit moment zult u ervan overtuigd zijn dat dit kunstaas een uitstekende visuitvinding is..

Door de hoorn 's nachts in de vijver te laten bijten, zal de kroeskarper nog beter en actiever bijten.Koehoorn als aanvullend voer.

Door de hoorn ‘s nachts in de vijver te laten bijten, zal de kroeskarper nog beter en actiever bijten. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds naar een visplek komt, kun je deze boven een vuur roken en ‘s nachts in water onderdompelen. Vergeet niet om het hoorntouw ergens aan vast te binden, zodat u het in de toekomst kunt gebruiken. Om zes uur ‘s ochtends kun je al beginnen met vissen.

Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van koehoorn??

Veel commerciële aasmengsels, zelfs vrij dure, hebben bepaalde voorwaarden en beperkingen voor het gebruik ervan. Lees daarom bij de aankoop zorgvuldig de instructies. De koehoorn daarentegen kent absoluut geen grenzen! En dit is zeker een voordeel.

Je kunt hem gemakkelijk gebruiken bij warm of bewolkt weer, in een water met stroming. Het heeft de neiging om op elk moment van de dag of nacht en bij elke watertemperatuur kroeskarpers aan te trekken. Ook de tijd van het jaar, hete zomer, vroege herfst en zelfs herfst, de periode van traag gedrag van crucians doet er niet toe. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig om in een stad een koehoorn te vinden, maar als er bekenden zijn uit het dorp of van een vleesverwerkingsbedrijf, dan is het probleem opgelost.

Probeer het zeker eens en je zult zien dat de koehoorn echt een heerlijk voer is voor karpers..

Zie ook: DIY-aas voor kroeskarpers