Hoe kroeskarpers voor beginners te vangen met een dobberhengel, hoe uitrusting klaar te maken?

Vissen is niet alleen een manier om vis te vangen voor voedsel, maar ook een geweldige kans om een ​​goed weekend te hebben en een volledige onderbreking van de drukte te krijgen. We raden je aan om te leren hoe je kroeskarpers voor beginners kunt vangen. Als u alle kenmerken van zomer- en wintervissen kent, kunt u niet alleen genieten van de tijd die u eraan besteedt, maar ook enkele kilo’s verse vis vangen.

Interessant artikel: Wat is beter om kroeskarpers te vangen, aas?

Wat voor soort uitrusting en uitrusting is handig voor beginners om te vissen?

Laten we eerst beslissen wat nodig is voor het vissen op kroeskarper. Grofweg kan alles wat nodig is als volgt worden gecombineerd:

 • Uitrusting en uitrusting.
 • Aas.
 • Topdressing.
 • Kennis over de gewoonten en gewoonten van de kroeskarper.

Om te beginnen moet je een kleine tweezits PVC-opblaasboot kopen. Voor één visser is dit de handigste optie, er is een plek voor uitrusting en vangst. De boot is gemakkelijk te vervoeren en u kunt ermee varen naar alle plaatsen die vanaf de kust onbereikbaar zijn. Om de boot te bevestigen in plaats van vissen, is een anker nodig, of beter – twee. Beginnende vissers hebben geen boot, dus deze kan gehuurd worden.

Om te beginnen moet je een kleine tweezits PVC-opblaasboot kopen. Voor één visser is dit de handigste optie, er is een plek voor uitrusting en vangst. De boot is gemakkelijk te vervoeren en u kunt erop varen in elke ontoegankelijkeFoto van vissen op kroeskarper voor beginners

Visserijsectoren moeten worden aangeduid met boeien, ze kunnen onafhankelijk worden gemaakt van geïmproviseerd materiaal voor beginners, bijvoorbeeld plastic flessen. Om het aantal haken te verminderen, worden speciale harken gebruikt. Ze zijn vrij van algen, haken en ogen, het gebied van de bodem waar ze van plan zijn te vissen. De hark is te koop, maar het is gemakkelijk om het zelf te doen..

Voor het zomervissen op kroeskarper hebben beginners een kooi nodig. Er zijn veel opties te koop, het is beter om een ​​​​kooi van nylon, meterlengte, ovale nekvorm te kiezen. De hengel is het belangrijkste onderdeel van de uitrusting. Kosten om een ​​dobberhengel aan te schaffen.

Kroeskarper vangen met een dobberhengel voor beginners

Vlotterstang apparaat:

 • hengel
 • Spoel
 • Vislijn
 • Haak
 • Vlot
 • Zinklood
 • Beetverklikker.

Het is voldoende om een ​​telescopische staaf van vijf meter aan te schaffen. Een kleine inertie molen is geschikt voor het vangen van kroeskarpers. Haken moeten worden gekocht bij een bekende fabrikant, zodat ze van hoge kwaliteit en scherp zijn. Voor kroeskarpers zijn er nummers van 3 tot 5. De kleur van de haak is van belang, je hebt donkere nodig. Glijdende buisvormige vlotter, het is de moeite waard om zelf te maken. Het maakt de tackle zeer gevoelig en maakt het mogelijk om op ondiepe diepten te worden gebruikt. Sinkers voor beginnende vissers moeten een glijgewicht van ongeveer 10 g gebruiken. Kies een transparante lijn niet dikker dan 3 mm.

Het is voldoende om een ​​telescopische staaf van vijf meter aan te schaffen. Een kleine inertie molen is geschikt voor het vangen van kroeskarpers. Haken moeten worden gekocht bij een bekende fabrikant, zodat ze van hoge kwaliteit en scherp zijnFoto van kroeskarper tijdens het vissen in het voorjaar

Het proces van het monteren van een hengel voor beginners bij het vissen op kroeskarper:

 1. De lijn naar de haspel wikkelen.
 2. De molen op de hengel monteren.
 3. De lijn in de ringen rijgen.
 4. Een zinklood, vlotter, haak bevestigen.
 5. Welk aas te gebruiken voor het vangen van kroeskarpers??

De selectie van grondvoer is een belangrijk succesfactor voor beginnende vissers. Je kunt het zelf koken voor kroeskarpers. Hiervoor heb je nodig:

 • Gierst 1 eetl.
 • Lijnzaad 1 eetl ik.
 • Zonnebloemzaad 3 eetl. ik.

Lees ook: DIY aas voor kroeskarpers

Eerst wordt gierstpap gekookt en in een aparte container geplaatst. De zaden worden eerst gebakken en vervolgens gemalen in een vijzel. In geplette vorm worden ze in een zak gegoten. Meng pap en gemalen zaden direct tijdens het voeren in de vijver.

Eerst wordt gierstpap gekookt en in een aparte container geplaatst. De zaden worden eerst gebakken en vervolgens gemalen in een vijzel.

Soorten aas voor kroeskarpers:

 1. Worm
 2. Broodkruimel
 3. Made
 4. Gekookte Alkmaarse gort.

Een beginnende visser moet de gewoonten van een kroeskarper kennen. In het voorjaar verkiest de kroeskarper om in de buurt van riet te wonen, omdat er nog geen andere vegetatie op het stuwmeer is. Om te beginnen met vissen, is het de moeite waard om een ​​​​voldoende gebied te kiezen dat begroeid is met riet, een van de zakken te kiezen en een klein deel van de bodem vrij te maken van puin. Plaats boeien langs de omtrek van de site. Meng het grondvoer en dompel het in het water. De boot moet op een afstand van ongeveer 10 meter van het voorbereide gebied worden gereden. Ze zetten haar weer tegen de wind en lieten het anker zakken. Je kunt aan de slag met de giettechniek.

Een beginnende visser moet de gewoonten van een kroeskarper kennen. In het voorjaar verkiest de kroeskarper om in de buurt van riet te wonen, omdat er nog geen andere vegetatie op het stuwmeer is. Om te beginnen met vissen, moet u een voldoende met riet begroeid gebied kiezenHet schema van het vangen van kroeskarpers voor beginners

Voordat u de lijn uitwerpt, moet u de lijn ongeveer zeven meter terugspoelen. Het werpen moet langzaam gebeuren, in een poging om bij de plaats te komen die door de boeien wordt aangegeven. Het doorhangen van de vislijn wordt verwijderd door deze op een haspel te winden. De tackle bij de hengel is zo afgesteld dat de dobber op het water ligt. De schok en ondiepe trillingen van de vlotter duiden op een beet. Je moet een paar seconden na het begin van de beet aanhaken.

Voordat u de lijn uitwerpt, moet u de lijn ongeveer zeven meter terugspoelen. Het werpen moet langzaam gebeuren, in een poging om bij de plaats te komen die wordt aangegeven door de boeienFoto van het vangen van kroeskarpers met een dobberhengel

Met behulp van deze eenvoudige tips kunt u beginnen met het kopen van de benodigde uitrusting en vervolgens in de winter of lente op kroeskarper vissen. Beginnende vissers zullen kunnen genieten van het vissen op kroeskarper als ze experimenteren met verschillende soorten uitrusting en apparaten terwijl ze kroeskarper vangen.