Doe-het-zelf aas voor brasem in de winter

Veel vissers houden ervan om in de winter met een lijn op brasem te vissen. Er wordt gebruik gemaakt van een knik of float. Het is heel moeilijk om het moment te vergeten waarop we, wanneer we de tackle uit het gat trekken, een brasem van twee kilogram tevoorschijn halen. Eerder werd gesproken over het kiezen van de juiste plek om te vissen, welke uitrusting is beter om te kiezen voor het vangen van brasem. En vandaag zullen we het hebben over wat het beste aas is om te gebruiken voor deze prachtige vis..

Hoe brasem voeren in een vijver in de winter??

Om in de winter brasem te vangen, moet hij worden gevoerd. Trouwens, zelfs in de zomer of herfst moet ook brasem worden gevoerd. Het is niet alleen nodig om een ​​goede visplek te vinden, maar ook om de vissen constant goed te voeren. Anders, als je de brasem te veel voert, zal het aas hem niet interesseren. Veel vissers kopen gewoon kant-en-klaar aas in speciale winkels. Maar oude vissers geven nog steeds de voorkeur aan het daadwerkelijk geprepareerde aas..

Hoe brasem in een reservoir voeren in de winter?

Alle recepten voor het maken van aas met je eigen handen zijn in principe hetzelfde. Neem paneermeel en crackers om te paneren in een verhouding van 50 tot 50. Elke component van het mengsel moet door een fijne zeef worden gezeefd. Bloedwormen worden direct op het reservoir gemengd. Staat er een sterke stroming in de vijver, dan kun je pap toevoegen zodat de brokken lokaas niet te snel uiteenvallen. Het is beter om geen extra aromatische toevoegingen te gebruiken..

Hoe brasem op de juiste manier voeren??

Als een bepaalde plaats wordt gevonden om te vissen, dan moet je die constant bezoeken om de brasem daar te voeren. We boren verschillende gaten in het ijs, waarna we in elk gat een bol aanvullend voedsel gooien. Dan weet de vis dat er altijd voedsel is op die plek. Dit betekent dat de “coole” plek gegarandeerd is. Maar je moet voorzichtig zijn zodat andere vissers je plaats niet gebruiken..

Doe-het-zelf aas voor brasem in de winterWelk aas om brasem te voeren in de winter?

Maar de meeste vissers hebben niet minstens een paar keer per week de mogelijkheid om brasem te voeren, dus moeten ze direct op de dag van het vissen werken. Het is raadzaam om troggen te gebruiken in de vorm van kegelvormige structuren met een openende bodem. Feeders worden in de winkel verkocht of worden onafhankelijk van plastic flessen gemaakt. De feeder wordt soepel naar de bodem neergelaten en vervolgens wordt het deksel vrijgegeven met behulp van een speciale vislijn. We tillen de structuur op en de pap loopt naar de bodem..

Zodra het voer is verlaagd, wacht u een uur. Begin niet eerder met het vangen van brasem. Als de beet zwakker wordt, moet de vis extra worden gevoerd. Als er op de rivier wordt gevist, dan kun je stroomopwaarts gaan, een gat boren en daar wat van het aas uitgieten. Maar als er geen resultaat is, moet u naar een nieuwe plaats gaan waar eerder aanvullende voeding werd uitgevoerd.

Zie ook: We vangen snoek in de winter op een balancer

Zodra het voer is verlaagd, wacht u een uur. Begin niet eerder met het vangen van brasem.

We selecteren het aas voor brasem met onze eigen handen

Brasem wordt vooral in de winter gevangen met bloedwormen. Feit is dat de vis zich voedt met levende organismen die zich op dit moment op de bodem van het reservoir bevinden. Bloedwormen zijn uitstekend voedsel voor vissen. Als de bloedworm naar een andere vijver zou gaan, moet je hem grondig spoelen. Anders ruikt de brasem de geur van een ander en eet hij het aas niet op..

Ongeveer vijf larven moeten worden vastgehaakt. In dit geval is het noodzakelijk om de bloedworm zo min mogelijk schade toe te brengen. Sommige vissers bedekken de punt van de haak met piepschuim. Het punt is dat de vissen het aas geleidelijk opeten. Als ze een scherpe haak tegenkomt, zal ze meteen weigeren te eten. Piepschuim voorkomt dat vissen prikken.

Doe-het-zelf aas voor brasem in de winter, video

https://youtube.com/watch?v=duai7Bah2Tw

Naast bloedwormen kunt u kleine schaaldieren, larven en andere insecten gebruiken die u in de winter kunt krijgen. Het moet meteen gezegd worden dat maden of mestwormen geen succes zullen opleveren bij het vissen op brasem.