Bij de datsja of in een huis buiten de stad is er niet altijd een hoofdwatervoorziening, dus je moet een put boren. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is veel moeilijker om met uw eigen handen een watervoorzieningssysteem in een privéhuis uit een put te maken, zodat u een volwaardige watervoorziening voor het hele huis krijgt.

Hoe maak je een watervoorziening uit een put?

Een put in een huis is een zeldzaamheid, daarom wordt het meestal op straat gedaan. In dit geval is de watertoevoer afhankelijk van het waterinlaatsysteem, de pijpleiding in de tuin, naar het huis en in het huis..

Met een dompelpomp komt het water uit de put omhoog. Hoe dieper de put en hoe groter het verbruikte watervolume, hoe krachtiger de dompelpomp moet zijn. Om de pomp vast te houden met de kabel en slangen aan de bovenkant, moet u een houder maken om de pomp op te tillen en terug te laten zakken. Voor de hijsinrichting is een lier geschikt. De pomp is bevestigd aan de lierkabel. De lier wordt handmatig of elektrisch bediend. De kabel moet met plastic of metalen klemmen aan de slang worden bevestigd.

Met een dompelpomp komt het water uit de put omhoog. Hoe dieper de put en hoe groter het verbruikte watervolume, hoe krachtiger de dompelpomp zou moeten zijn.Sanitair diagram

Het is mogelijk om een ​​complex systeem op te zetten met een gesynchroniseerd drumstel. De eerste trommel beweegt de ladingkabel, de tweede en derde, verdelen de kabel met de slang. Trek de pomp er niet aan de kabel of slang uit..

Lees ook: Pompen voor het verhogen van de druk in een woonhuis

De leiding wordt in een sleuf richting huis gelegd. De greppel moet onder de vriesdiepte van de grond komen, zodat de leidingen niet barsten. Als de sleuf niet diep is, moeten de leidingen extra worden geïsoleerd.

De leiding wordt in een sleuf richting huis gelegd. De greppel moet onder de vriesdiepte van de grond gaan, zodat de leidingen niet barsten. Als de sleuf niet diep is, moeten de leidingen extra worden geïsoleerd.

De watertoevoer is samengesteld uit kunststof buizen. Een speciale soldeerbout wordt gebruikt om de leidingen aan te sluiten. Een scherp mes of hefboomsnijder wordt gebruikt wanneer het snijden van buizen vereist is. De leidingmaat moet minimaal 20 millimeter zijn.

De pompunit neemt behoorlijk wat ruimte in beslag en het is het beste om er een aparte ruimte voor vrij te maken, bijvoorbeeld een kamer in de kelder. De ruimte moet warm en droog zijn, toegankelijkheid voor verzorging en onderhoud moet te allen tijde gewaarborgd zijn.

Handige video: doe-het-zelf watervoorziening naar een privéwoning. Watertoevoer naar een privéwoning

Voor ondiepe putten en kleine pompen kan een lier achterwege blijven. Naast de put moet een pompeenheid worden ingericht. Hiervoor wordt een put gemaakt. Het is bekleed met bakstenen en geïsoleerd. Daarin is een watertoevoersysteem geïnstalleerd. De watertoevoer is door de gebruiker instelbaar. Hiervoor is een speciaal ventiel in het systeem geïnstalleerd..

Handig artikel: Pompstations voor watervoorziening thuis

Het stedelijk netwerk kan een maximale opvoerhoogte hebben van 6 bar, dat wil zeggen 60 meter, de gemiddelde opvoerhoogte is 2,5 bar. Voor een voorstedelijke watervoorziening moet de druk hetzelfde zijn. Het hele systeem komt uit een put en werkt met een dompelpomp. De pomp wordt handmatig of door middel van een relais en een vlotterschakelaar uitgeschakeld. De sensor is een verzwaarde vlotter die in een opslagtank wordt geplaatst. De vlotter wordt geregeld door een gewicht dat langs de kabel beweegt.

Het stedelijk netwerk kan een maximale opvoerhoogte hebben van 6 bar, dat wil zeggen 60 meter, de gemiddelde opvoerhoogte is 2,5 bar. Voor een voorstedelijke watervoorziening moet de druk hetzelfde zijn. Het hele systeem komt uit een put en werkt met een dompelpomp.

Wanneer de tank overloopt, drijft deze omhoog en schakelt het relais de pomp uit. Wanneer het waterniveau daalt, geeft de vlotter een commando om de pomp in te schakelen. Voor noodgevallen is er een reserveafvoer in de tank geïnstalleerd.

De aandrijving kan kant-en-klaar worden gekocht of gemaakt van een plastic tank van voedingskwaliteit. De grootte is afhankelijk van de benodigde hoeveelheid water. Als er een douche is, moet de tank voor 500 liter gaan.

Handig artikel: Vijver in het land voor viskweek

Voor een constante druk is het bovendien noodzakelijk om een ​​pomp te voorzien van een hydrauliektank en een ingebouwde drukschakelaar. Het systeem moet een manometer hebben om de druk aan te geven. Een hydrauliektank (ontvanger) is een container met een speciale rubberen zak. Tussen het en de wanden van de hydraulische tank wordt lucht gepompt met een druk van 1,4 bar.

Voor een constante druk is het bovendien noodzakelijk om een ​​pomp te voorzien van een hydrauliektank en een ingebouwde drukschakelaar. Het systeem moet een manometer hebben om de druk aan te geven. Een hydrauliektank (ontvanger) is een container met een speciale rubberen zak.

Wanneer de druk daalt, wordt de boosterpomp ingeschakeld en wordt de druk in het hele systeem gelijk gemaakt. De druk wordt gelijk gemaakt en de voeding wordt gelijkmatig. Het relais kan handmatig of met een schroef in de motor worden afgesteld.

Als er een standaard watervoorziening verschijnt, kunt u een back-up maken. Hiervoor wordt een sleuf gemaakt, een pijpleiding gelegd, aangesloten op de hoofdleiding en een meter voor waterverbruik geplaatst.

Als er een standaard watervoorziening verschijnt, kunt u deze back-up maken. Hiervoor wordt een sleuf gemaakt, een pijpleiding gelegd, aangesloten op de hoofdleiding en een meter voor waterverbruik geplaatst.

De leiding is via de klep aangesloten op de opslagtank, waar voorheen de leiding uit de put was aangesloten. De vlotterklep kan speciaal zijn of u kunt degene nemen die wordt gebruikt in het spoelsysteem van toiletreservoirs. De klep moet het water afsluiten wanneer de sensor wordt ingeschakeld bij de pomp in de put.

Aanbevolen video: Opstelling van een waterput

Van de aangesloten leiding wordt een aftakking gemaakt. Een klep en een klep zijn geïnstalleerd om het water naar de inlaat te leiden. Het andere uiteinde van het omgeleide werk is verbonden met het gemaal. De klep moet voor de meter worden geïnstalleerd.

Wanneer de pomp vaak wordt ingeschakeld, wordt de kop waterpas gesteld door een autopomp die is aangesloten op de nippel aan het uiteinde van de tank. U kunt de druk controleren met een manometer voor de auto.

Om ervoor te zorgen dat het water altijd schoon is, moeten filters in het watertoevoersysteem worden geïnstalleerd. Een goed gemonteerd en geïnstalleerd waterleidingsysteem garandeert een stabiele watervoorziening. Nu weet je hoe maak een watervoorziening van een put in een landhuis.

iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org