Cellenbeton huizen - isolatie

Cellenbetonblokken worden met succes gebruikt bij de bouw van landhuizen samen met andere producten, vanwege hun operationele kenmerken.

Het belangrijkste kenmerk van gasbeton is dat de poreuze structuur het hoge thermische isolatie-eigenschappen geeft. D300-blokken worden bijvoorbeeld alleen als isolatie gebruikt. Huizen gemaakt van gasbeton, dat belangrijk is om te isoleren, rekening houdend met de eigenschappen van het materiaal, zijn gemaakt van blokken van het merk D500 en hoger. Deze bouwmaterialen worden gekenmerkt door een hogere dichtheid en sterkte, maar lagere thermische isolatie-eigenschappen..

Aangezien cellenbeton een buitengewone thermische geleidbaarheid heeft, rijst de vraag: “Is het nodig om een ​​huis te isoleren van dit bouwmateriaal?” We zullen proberen te antwoorden. Door zijn hoge porositeit heeft gasbeton een goede wateropname. Hoewel vocht niet diep in de blokken kan doordringen, zijn hun buitenste lagen er gevoelig voor en kunnen ze na verloop van tijd verslechteren..

Thermische isolatie van gasbetonblokken verhoogt hun thermische isolatieprestaties en verlengt hun levensduur. Veel moderne materialen van dit type onderscheiden zich door geluidsisolerende eigenschappen die het comfort van een verblijf in kamers verhogen..

Van de positieve kenmerken van de externe isolatie van het huis, is het de moeite waard om het volgende op te sommen:

  • De energie-efficiëntie van het gebouw neemt vele malen toe, wat de verwarmingskosten in koude seizoenen verlaagt;
  • Het wooncomfort wordt vergroot door de geluidsisolerende eigenschappen van de buitenmuren te verbeteren;
  • Verbeterde decoratieve uitstraling van gevels;
  • De levensduur van de gehele constructie wordt aanzienlijk verlengd, omdat de ondersteunende constructies van het huis betrouwbaar worden beschermd tegen invloeden van buitenaf.

De oplossing om te isoleren cellenbeton huis 8×8 – stelt u in staat om bevriezing van muren en de vorming van condensatie binnenin uit te sluiten. Hoe een huis te isoleren van dit bouwmateriaal? Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die voor dit werk kunnen worden gebruikt. Ze verschillen in prijs, installatiemethode en andere criteria..

Belangrijk! Bij het kiezen van de beste manier om een ​​huis te isoleren van gasblokken, moet er rekening mee worden gehouden dat de isolatie licht moet zijn, zodat deze geen aanzienlijke druk op de muur uitoefent.